Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Fenderica

Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?

Post by Fenderica » 04 Mar 2014, 10:24

Jedina dva lampaša koja me interesuju su ova dva iz naslova. Znam da ima drugih manje snage, niču kao pečurke posle kiše, ali me ne interesuju. Takodje me ne interesuju ni radovi privatnika.
Razlozi interesovanja za naslovna pojačala su cena, popularnost i laka mogućnost nabavke preko oglasa u prodavnicama Srbije. Polovan Blues Junor je oko 350€, Bugera V22 je nova 350€ u Srbiji. :ziveli: Razlozi za i protiv: Blues Junior ima taj fenderoliki ton koji je super za bluz, ali za rokačinu nema jajca. :( Bugera V22 ima i dobar clean koji je približan tom fenderolikom klin tonu i odličan overdrive kanal. :D Za nekoga ko bi ponekad da protrese kosti uz Mejdene i Metaliku, odluka je jednostavna, ili nije? :|
Ako se kupi Blues Junior polovan treba računati na neke naknadne popravke obavezno, i treba dokupiti neku OD pedalu za dobar drive. To više nije 350€. :( Ako se kupi Bugera V22, dobija se novo pojačalo, nema potrebe dokupiti pedalu za drive i ima par W snage viška.
Šta bi ste vi kupili, obrazložite realno. :bow:

Funkomat
MF veteran

Re: Fender Blues Junior ili Bugera V22 ?

Post by Funkomat » 04 Mar 2014, 15:20

Veoma ces tesko naci blues junior za 350.
Zapravo nemoguce.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 04 Mar 2014, 16:12

Ja nisam strucnjak za pojacla ali bih ti preporucio da pogledas i ovo pojacalo http://www.harmonycentral.com/t5/Amps/F ... p/29851522

Belcat,kineski klon Blues Juniora.Imam ga vec 2 godine i pokazalo se kao veoma stabilno pojacalo.Za sada nisam imao nikakvih problema,sto se ne bi moglo reci za Bugere(tako sam cuo),koje defektiraju dosta cesto.Spominjem ti ovo kao mogucu kao varijantu.Novi se nalaze za 250-300e!Sto bi rekli u jednoj reklami:"Jedino sto mozete izgubiti je bol". :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Mar 2014, 09:50

@Rocko hvala ali necu da kupujem nista sto kasnije ne mogu da prodam ako mi dosadi pojacalo. Klonove je tesko prodati za dobru cenu :( Bugera v22 se prodaje polovna sa malim gubicima na novu cenu, polovan Blues Junior isto, samo nov mnogo gubi na vrednosti.
Nemoguće da niko na forumu nema jedno ili drugo pojačalo pa da napiše nešto? Na kojim lampašima vi svirate :O.o:
Da dodam na temu i svoju nedoumicu sa YouTube kanala. Ovde Blues Junior zvuči za desetku:

ali ovde je prosek: :(

Ovde mi se dopada Bugera v22:

ovde takodje:

Bugera ima dobar drajv, Blues J nema uopšte. Trebaće mi i pedale da poteram Blues a on nema ni effects loop za chorus, delay i td. Pedale su extra trošak. Šta kažete hm?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Mar 2014, 10:13

Gledanje jutuba ti nece puno pomoci. Moras sam da probas.

Imao dugo blues junior-a i super je to malo pojacalo. Jeste, treba ti drajv ispred njega, ali su drajvovi toliko jeftini da ne bih brinuo o tome. Ako koristis drajv sa pedale, fx loop ti ne treba, tako da je i to reseno.
Kod njega je najveci problem stock zvucnik, koji je totalno djubre. Takodje, zna da bude izbirljiv sto se pedala tice, ali to je skoro uvek slucaj sa malim lampasima.
Sve u svemu, veoma fino pojacalce, fender zvuk u fulu, ali mislim da je menjanje zvucnika obavezno.

Ako hoces nesto muzevnije sa vise muda i odlicnim drajvom, peavey classic 30. Tu nema greske.

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Mar 2014, 10:17

Funkomat wrote:Gledanje jutuba ti nece puno pomoci. Moras sam da probas.

Imao dugo blues junior-a i super je to malo pojacalo. Jeste, treba ti drajv ispred njega, ali su drajvovi toliko jeftini da ne bih brinuo o tome. Ako koristis drajv sa pedale, fx loop ti ne treba, tako da je i to reseno.
Kod njega je najveci problem stock zvucnik, koji je totalno djubre. Takodje, zna da bude izbirljiv sto se pedala tice, ali to je skoro uvek slucaj sa malim lampasima.
Sve u svemu, veoma fino pojacalce, fender zvuk u fulu, ali mislim da je menjanje zvucnika obavezno.
.
Šta misliš, koja se pedala najbolje slaže sa Blues da se dobije ok drajv za sviranje roka, Purple, Whitesnake i začin Mejdeni? Koje bi Boss/Digitech pedale bile super za drive i kako rade sa Blues Junior? Ne bih neke skupe pedale, nešto što ima u oglasima do 50 evra.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Mar 2014, 10:22

To sto meni radi posao, tebi nista nece znaciti, tako da ti ja tu ne mogu pomoci.. moras isprobati
Drajvova za male pare ima koliko hoces tako da opet, oko toga se ne bih zabrinjavao.

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Mar 2014, 10:26

Funkomat wrote:To sto meni radi posao, tebi nista nece znaciti, tako da ti ja tu ne mogu pomoci.. moras isprobati
Drajvova za male pare ima koliko hoces tako da opet, oko toga se ne bih zabrinjavao.
To je moj i ne samo moj najveći problem. Nemam odakle da pozajmljujem različite pedale i sve testiram po mojoj volji. To bi bila najbolja opcija ali otpada. :(
Najlakši put je doći do informacije preko nekoga na forumu ko je Blues Junior koristio u hard rock svirci, neka javi kako i čime, bio bih zahvalan. :ziveli:

djomla

Post by djomla » 05 Mar 2014, 10:36

Najlaksi put je otici u muzicku radnju i probati stvari, zar ne? Imas ovde dobrih dusa ... pa obratis se nekom. A ako hoces jeftinu i solidnu pedalu obrati se maksi sa foruma ...

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Mar 2014, 11:22

djomla wrote:Najlaksi put je otici u muzicku radnju i probati stvari, zar ne? Imas ovde dobrih dusa ... pa obratis se nekom. A ako hoces jeftinu i solidnu pedalu obrati se maksi sa foruma ...
To je najlakše reći i najteže izvesti. Proba u prodavnici je meni neizvodljiva i nemoguća samo za jedno slobodno popodne. Mozda je nekome ko zivi u Beogradu, ima mnogo slobodnog vremena i poznaje nekog radnika u muzickoj radnji, lako, ja treba da odvojim popodne da se dovučem u Beograd, ponesem gitaru, da zateknem Blues Junior u radnji, molim radnika da ga prikači i da mi donese sve pedale za drajv i na kraju da mu kazem "hvala". To je sramno. Čudo da osobe koje su na ovom forumu imale Blues Junior, njega koristile samo za clean bez da im je zafalilo nešto žestine? Jasnije je zašto su ga imale i više nemaju. :|
Maksa ako je svirao hard rock preko Blues Junior, rado moze da napise nesto o drajv pedali koju lepo prima Blues junior, bio bih zahvalan, zato forum i postoji. :ziveli:

djomla

Post by djomla » 05 Mar 2014, 12:45

Ne citas pazljivo :)

Nisam ti preporucio maksu da ti da review blues juniora sa pedalama, vec da ti covek napravi/proda neku pedalu. Njegov OCD klon je odlican i lepo ide uz blues junior. Eto :)

Fenderica

Post by Fenderica » 05 Mar 2014, 12:46

djomla wrote:Ne citas pazljivo :)

Nisam ti preporucio maksu da ti da review blues juniora sa pedalama, vec da ti covek napravi/proda neku pedalu. Njegov OCD klon je odlican i lepo ide uz blues junior. Eto :)
Aha, to mi kaži, čovek pravi pedale.
OCD je super, koliko para je klon?

djomla

Post by djomla » 05 Mar 2014, 12:59

Fenderica wrote:
djomla wrote:Ne citas pazljivo :)

Aha, to mi kaži, čovek pravi pedale.
OCD je super, koliko para je klon?
A da ti lepo pitas coveka? memberlist.php?mode=viewprofile&u=2342

catcool

Post by catcool » 05 Mar 2014, 13:53

Bj je tesko naci na oglasima ispod 400 eur, naleti ponekad na cifru ispod te. To pojacalo po tonu, verovatno zbog konfiguracije najmanje lici na Fender od svih pojacala iz iste serije. Nisam strucan ali BJ za Purple, Whitesnake i začin Mejdeni, mislim da pije vodu samo kod kuce ali ne i live, pa cak i ovi klipovi sa youtube-a koje si postavio govore o karakteru pojacala i sta bi na njemu moglo da se svira ali za dobrog sviraca verovatno nista nije nemoguce. Mozda gresim ali mislim da BJ starije proizvodnje zvuce mutavije u odnosu na ove BJ III itd, nove serije koje su vise treble. Za Bugeru stvarno nista ne mogu da kazem posto je nisam ni svirao ni imao, ali uvek bi se opredelio za BJ zbog sopstvenih muzickih ukusa. Cena je uvek relativna stvar pa sam ja uglavnom prodavao jeftinije nego sto sam kupovao ali sam gledao na to ako mi je neko pojacalo ili gitara stvarno pruzala uzitak neko vreme onda je posluzila svrsi i tih 20, 30, 50... eur nisu presudni da li cu nesto kupiti pa izgubiti na tome. Srbija je za trgovinu instrumentima daleko ispod svih standarda koje svi prizeljkujemo ali sta je tu je.

Fenderica

Post by Fenderica » 06 Mar 2014, 08:37

catcool wrote:Bj, mislim da pije vodu samo kod kuce ali ne i live,
Ovi mališani treba da postanu deo nameštaja, ako kapiraš 8)
catcool wrote:Za Bugeru stvarno nista ne mogu da kazem posto je nisam ni svirao ni imao, ali uvek bi se opredelio za BJ zbog sopstvenih muzickih ukusa. .
To svi govore. Razmišljam kasnije šta treba platiti extra jer polovan Bj košta 400€ na koga treba da dodam i pedalu dve još 100€, pa da poslušam ovog Funkomata koji kaže da treba nov zvučnik jer je fabrički djubre. :grummel_2: Kada sve to uradim treba i modovanje Bj jer onda ima bolji bas i visoke, kraja nema tom ispravljanju grešaka na tom pojačalu. :( Za Bugeru čitam sve reči hvale, niko se ne trudi da ispravlja fabričke greške, kod Bj fabričkih grešaka za oskara. :O.o: Ima li neko ovde Bj da napiše nešto o tom zvučniku, modovanju, zašto je tako? Ili da se odlučim za Bugera V22 ili neko drugo pojačalo max 2ow lampa do 350€?

Post Reply