Naime, imam Ibanez RX350 gitaru, platio sam je polovnu 520 evra 2009. godine. Koliko se sećam, neck magnet je Norton Air, srednji magnet
je fabrički a bridge magnet sam zaboravio koji je. Na koji način da procenim koliko ta gitara trenutno vredi? To je ograničena serija, proizvodjena
od 94. do 98. godine (ako se ne varam), i u sasvim solidnom stanju je, nije popravljana nijednom otkad je kod mene, samo je setup radjen i
stavljeni su čvršći federi na most da bi se što manje odvajao od tela.
Što se tiče kupovine nove gitare, izuzetno mi je bitno da gitara ima fiksan most, nut-lock ne mora da bude na njoj mada nije problem, i
24 praga bi jako dobro došlo. E sad pošto se totalno ne razumem u pojmove fretboarda (sviram već dugo ali nikad nisam bio tehnički potkovan
što se tiče opreme i skala i setupa i tako toga), treba mi da gitara ima... Skroz ravne pragove, nem pojma kako se to zove na engleskom

Dakle da ne idu blago u luk, gledano od gore

Našao sam ovako nešto http://www.mixmusic-company.com/shop/pr ... iron-label mada mi nije problem ni da kupim
polovnu ili čak da se menjam. Tako da, gorepomenuti faktori su mi jako bitni (fiksan most, 24 praga, "ravni pragovi"), imate li neku preporuku?
Sviram dosta žanrova muzike, pretežno neki post rock i tvrdji zvuk, mada i puno ambijentala gde efekti vode priču. Ne mora biti Ibanez,
mada sam na njega navikao. Sviram preko Focusrite Scarlet 2i2 interfejsa pa zvuk ide kroz Guitar Rig 5.