Analogman King Of Tone!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Analogman King Of Tone!

Post by RadeRas » 11 Jun 2017, 10:28

Imao neko prilike da proba i nešto dobro pored kineskih igračkica koje neko naziva muzičkim instrumentima? :metal:

Image

-Prilično se velika buka digla u svetu u vezi ove duple OD pedale;
-čekalo se "na red" za njenu isporuku čak i po dve godine, danas je red smanjen na desetak meseci;
-košta kao bilo koje slično ostvarenje oko 250$;
-neke poznate njuške imaju na pedalbordovima baš nju;
-ima je više od deset godina u prodaji;
-sastav pedale nije neki space tech, dve pedale u jednom, MArshall BB fazon, obična i pouzdana analogna elektronika sa par retko nabavljivih dioda u klipingu i par internih prekidača za odabir kliping moda svake strane pedale da li da busta ili da drajva;

Ja sam probao klon ove pedale i moram reći da mi se dopao zvuk. Isporučuje onaj klasični bluz rok fazon kremastog lampaškog tona, verujem da zavisi mnogo od izbora gitare i pojačala. Šteta što nemam prilike da probam original jer YT toliko odstupa da ne možeš stvoriti pravu sliku njenog tona.
Mislim da ima mnogo ovakvih OD duplih pedala na tržištu i da je izbor veliki. Samo nema tog hajpa ni za jednom koliko vlada za ovom pedalom.

Da pitam još jednom: da li je imao neko prilike da svira ovu originalnu pedalu pa da podeli svoje utiske sa nama?

clapton

Re: Analogman King Of Tone!

Post by clapton » 11 Jun 2017, 13:32

RadeRas

Re: Analogman King Of Tone!

Post by RadeRas » 11 Jun 2017, 20:01

Strašno sam poštovao ovu emisiju "that pedal show", toliko pametnih stvari su imali da kažu, koje pojačalo ide uz koju pedalu, koja gitara i tako, ali posle mnogo epizoda ni oni ne mogu da održe taj kvalitet koji treba i da pokažu suštinu kao nekada. Dobar ovaj video. Ima i video u kome uporedjuju i OCD sa ovom pedallom i tako, ipak, jedino je od ostalih ova pedala postigla kultni status pa se danas najniže na eBay prodaje za 500 evra. Nije to džabe i slučajno. Vrh je ovaj Analogman, cene ga poznate njuške a to nešto znači!

Post Reply