Epiphone les paul standard

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Jimmy page

Epiphone les paul standard

Post by Jimmy page » 23 Mar 2008, 16:55

Hteo bih da kupim nekog Epiphone les paula i citao sam neshto na netu da su epiphone les paul standard krshevi, pa sam hteo da proverim glasine ovde....
Kad gledam reviewe obicno bude pola koji napshu da je Epiphone LP standard dobar do bola , a druga polovina da ne vredi ni paru....
Trazim vashe mishljenje...
unapred hvala

alzo

Re: Epiphone les paul standard

Post by alzo » 24 Mar 2008, 08:18

Kupovina gitare ti je kao kupovina cipela......
mora dosta toga da se potrefi da bi bilo kako treba.....mora instrument da ti legne
i dzaba ti ako das velike novce za njega a nije to sto si zeleo....karakter gitare, magnete mozes da
promenis i dobijes ono sto zelis....pre svega obrati paznju na izradu instrumenta, kvalitet drveta....
a sve drugo se da doterati......moraces sam da odlucis da li je ta gitara to sto zelis.....lako je izbrojati pare a onda vidis
da ti nista ne odgovara...ni zvuk, ni vrat, a rekli ti ljudi da valja......meni je gitara nesto jako licno
i sigurno da procitam sta ljudi misle o nekoj gitari ali na kraju ipak ja odlucim..........par puta sam svirao
nekog hollow body Epiphona i meni recimo vrat ne odgovara.......a gitara izgleda boli glava.....

Jimmy page

Post by Jimmy page » 24 Mar 2008, 13:46

To sam pitao zato shto sam hteo da narucim preko neta iako znam da je to najgori nacin da se kupi gitara, ali i da ima ovde negde u Bg-u sigurno bi odvalili neku cenu(obicno za 200% ili 250%) kao npr shto je Epi LP studio u Mitrosu... umesto 18000-21000 oni su stavili stavli 40000 din. a neverujem da zaista toliko vredi...
A i oni nemaju pola stvari koje su izlozene na sajtu.....(kao i doticni)

alzo

Post by alzo » 24 Mar 2008, 15:13

Opet cu biti dosadan, ali u Mix - u imas Hamere, ja sam uzeo Sunburst seriju,
imas ih od 15000 pa na vise i montirao dva Dimarzio magneta i dobio ono sto zelim
za relativno pristojne pare......oko 35 000 sa sve magnetima.....gitara od mahagonija
sa top javorom.......PRS fazon............

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 03 Apr 2008, 23:20

Vec sam negde pisao o ovoj gitari, stoga cu reci ukratko:
I ja sam veoma dugo nameravao da kupim Epiphone Les Paul Standard, medjutim svakako ima boljih gitara u tom cenovnom rangu. Magneti nisu nesto posebno dobri, solidni su, a gitara inace deluje malo "krsasto", za te pare. Naravno mozes da naletis i na neko bolje "parce", ali svejedno, male su sanse za tako nesto. Sveukupni utisak je dakle, za gitaru od 500e mogla bi biti bolje uradjena.
Ali uz male "hirurske zahvate", hocu reci zamenom magneta i jos nekih stvarcica, pod uslovom da je drvo dobro, mozes sasvim lepo da je sredis.

Eto, toliko od mene.

Post Reply