A sad da predjem na stvar.
Da li bi neko mogao da mi objasni metod ispisivanja teksta na akusticnu gitaru i iscrtavanja kruznih motiva oko otvora.
U glavnom koji materijali za crtanje.
U naprijed hvala ,
Pozdrav iz Banjaluke

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Da, temeljni sloj je u suštini podloga.bojke wrote:Da li to znaci da onda temeljni sloj moze da se iskoristi kao neka podloga za crtanje?
I ako nije problem navesti sto vise vrsta boja za crtanje,
A nije mi niko odgovorio za pisanje teksta,
Konkretno Viden na onoj svojoj gitari koju je radio pa prikazivao nama, cime je iscrtavano ime ?
Shvatio sam u principu sve sto si objasnio ,samo sto se tice naljepnice nisam.Uradio sam logo i isekao na kateru (kod firmopisca) na muflonu (samolepljivi papir) i tako praktično dobio šablon.
Zatim sam taj deo nalepio na lakiranu gitaru i akrilnom bojom špricao šablon (kompresorom) pa to kasnije prelakirao još jednim tankim slojem bezbojnog laka.
Ja kontam da je ovako uradio, znaci samolepljiva podloga na kojoj su slova isecena i tako dobijen sablon,posle nalepio to i samo prespricao ,kad se osusilo samo skinuo nalepnicu i slova su ostalaili su slova na podlozi koja je samoljepljiva. Valjda me razumijes.
E moze i to ,to je Fox Iv radio ,KLIK (pogledaj drugu stranu teme):)bojke wrote:Sve to stoji , ali onda mora bojom da sprica supljine naljepnice odnosno sablon slova. Ali ja sam kontao da ne boji nista, nego sam mislio da je istampao slova u vec recimo crnoj boji i onda naljepio ,pa lakirao. ZNaci bez ikakve boje sa moje strane .Samo naljepnica.
Ma samo najlaksi nacin me interesuje.
Upravo sam gledao snimak firme CARVIN kako pravi gitare i koristi malu naljepnicu koju svu nalijepi i onda lakira tankim slojem.Na većini novih električnih gitara npr. logo se radi na tankoj providnoj foliji koja se zatim prelakira.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest