Yamaha ili Fender akusticna ozvucena?

Post Reply
hdejan

Yamaha ili Fender akusticna ozvucena?

Post by hdejan » 11 Jul 2008, 17:36

Pomoc u izboru...
Razmisljam izmedju Fender GA45 i Yamaha iz serije CPX, tj. APX. Fender je oko 60000 hiljada, pa bih toliko dao i za Yamahu (iz ovih serija), ako se budem odlucio za nju.
Sta mislite, koja bi bila pametniji izbor? I koju Yamahu iz ovih serija bi preporucili ?
P.S. Da napomenem da gitaru ne kupujem za kucnu upotrebu iskljucivo, vec sviram u unplugged bendu, pa mi je bitan i zvuk koji gitara daje ozvucena.
Unapred hvala

viden

Re: Yamaha ili Fender akusticna ozvucena?

Post by viden » 12 Jul 2008, 09:44

hdejan wrote: Da napomenem da gitaru ne kupujem za kucnu upotrebu iskljucivo, vec sviram u unplugged bendu, pa mi je bitan i zvuk koji gitara daje ozvucena.
Pa ako već sviraš u bendu onda verovatno imaš dovoljno iskustva da proceniš koja gitara bolje zvuči.
Jednostavno probaj i videćeš šta ti odgovara.
Inače, ja mogu reći da su moja iskustva na strani Yamahe. Nikad nisam bio zadovoljan Fender akustičnim (i el.akustičnim) gitarama i mišljenja sam da ne vrede toliko koliko koštaju.
Ipak, moram da priznam da nisam imao prilike da isprobam neku od novijih gitara. Prema nekim informacijama koje sam načuo Fender se znatno "popravio" u izradi akustičnih instrumenata (mada sve uglavnom rade u Kini) pa zato je najbolje probati.

Post Reply