, bio na casovima pevanja, zavrsio srednju muzicku pevao u gomili horova. Experimentisem toliko dugo da mogu da pomognem vise drugima nego sebi. Glupo je hvaliiti se bojom glasa ali se na nju ne mogu zaliti i umem da pevam iz stomaka. Tonovi u mojoj tesituri zvuce sasvim normalno i prijatno
  , bio na casovima pevanja, zavrsio srednju muzicku pevao u gomili horova. Experimentisem toliko dugo da mogu da pomognem vise drugima nego sebi. Glupo je hvaliiti se bojom glasa ali se na nju ne mogu zaliti i umem da pevam iz stomaka. Tonovi u mojoj tesituri zvuce sasvim normalno i prijatno   ali imam problem sa visinama
 ali imam problem sa visinama  . Kada pevam malo vise, retko kada da glas zvuci resko i cisto. Uvek mu je nesto na putu i da kao da nemam dovoljno prostora za ton... prosto osecam da nije "zdrav ton"
 . Kada pevam malo vise, retko kada da glas zvuci resko i cisto. Uvek mu je nesto na putu i da kao da nemam dovoljno prostora za ton... prosto osecam da nije "zdrav ton"   i umori se posle sat vremena pevanja.Ja jesam bariton, ali i f1 kao recimo neki maximum bi trebalo da zvuci zdravo. Mozda je u pitanju neki los polozaj, bilo bi dobro ako biste mogli da mi pokazete neku vezbu da bih postavio misice u pravi polozaj i pravilno usmerio ton kako bi bio samo na stomaku. Inace imam 19 godina, i mislim da mi glupe glasnice jos sazrevaju...damn it...i nisam lepo napisao user name
 i umori se posle sat vremena pevanja.Ja jesam bariton, ali i f1 kao recimo neki maximum bi trebalo da zvuci zdravo. Mozda je u pitanju neki los polozaj, bilo bi dobro ako biste mogli da mi pokazete neku vezbu da bih postavio misice u pravi polozaj i pravilno usmerio ton kako bi bio samo na stomaku. Inace imam 19 godina, i mislim da mi glupe glasnice jos sazrevaju...damn it...i nisam lepo napisao user name   
   trebalo je chorister:)
 trebalo je chorister:)izvinjavam se na brbljanju
Hvala unapred

. Provalio sam da je bitno u takvim visinama odrzati vratne misice opustene
 . Provalio sam da je bitno u takvim visinama odrzati vratne misice opustene  . Kako bih to uvezbao stavim dlanove na vrat i ukoliko krenu da se stezu pri pevanju, ides pogresnim putem i prestanes. Naravno moras da znas da oblikujes ton jezikom, usnom dupljom, usnama..itd. To sve pomaze ali najbitnije je ucvrstiti temelj...DAH!!!
 . Kako bih to uvezbao stavim dlanove na vrat i ukoliko krenu da se stezu pri pevanju, ides pogresnim putem i prestanes. Naravno moras da znas da oblikujes ton jezikom, usnom dupljom, usnama..itd. To sve pomaze ali najbitnije je ucvrstiti temelj...DAH!!!