hocu da napravim pojacalo

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ESPLTDVIPER

hocu da napravim pojacalo

Post by ESPLTDVIPER » 29 Aug 2008, 12:31

Naime,kupio sam Line6 POD X3 Live,koji je simulator pojacala,naravno u softverskom smislu,voleo bih da napravim hardversko pojacalo koje ce imati ulogu da samo prenese njegov zvuk na binu. Za pocetak bih napravio samo glavu i ono sto bi voleo jeste da ta glava bude lampaska i jacine do 30 vati,od potencijometara bi samo stavio volume,i nista vise,ali ja se u to ne razumem naj bolje,svaki savet i misljenje mi je dobrodoslo,da vam bude lakse u elektroniku sam spreman da ulozim do 200eura,dali je to dovoljno za postizanje kvaliteta i trajnosti?

P.S. Ako neko ima seme za takva pojacala neka ih posalje na vilenjak86@yahoo.com

Hvala!!!

Rocket Roll

Re: hocu da napravim pojacalo

Post by Rocket Roll » 29 Aug 2008, 12:52

Ne verujem da postoji ikakva šansa da pristojno napraviš lampašku glavu za sumu od 200 evra. Ako ništa drugo, barem pare ne bi morao odjednom da daš (mogao bi natenane da kupuješ delove), ali takve stvari zahtevaju dosta materijala koji ne može da se nađe kod nas već mora da se poručuje + opsežno praktično znanje.

Što se šema tiče, najjednostavniji je Fender Deluxe (nema 30W, ako ti je vataža baš bitna):

Image

Image

Post Reply