EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?
E,aj recite sta mislite o EMG 81&85,stavio sam ih pre nekoliko nedelja i platio 17000,da li sam za te pare mogao da kupim neke bolje magnete,sviram rock i metal,najvise one brze solaze..
Re: EMG 81&85
pa zar nije sada malo kasno prichati o tome kada si ih vec qpio i stavio?
Re: EMG 81 & 85 Magneti - Da Li Sam Bacio Pare?
Reci ti nama...
Ako si zadovljan zvukom, nisi bacio pare.
Da sam ja ugradio EMG magnete za 17000, sigurno bi to bile bacene pare ali ja ne sviram metal niti brze solaze...
Ako se ne varam, Kirk Hammett koristi te magnete a kud ces bolji metal zvuk od metalike.

Ako si zadovljan zvukom, nisi bacio pare.
Da sam ja ugradio EMG magnete za 17000, sigurno bi to bile bacene pare ali ja ne sviram metal niti brze solaze...

Ako se ne varam, Kirk Hammett koristi te magnete a kud ces bolji metal zvuk od metalike.

Baci jos stotinak dinara za jos jednu bateriju, namontiraj to na 18v i uzivaj.
81 ume da zvuci "onako" na nekim gitarama, ali 85 je savrsen magnet za sve i sa njim nema greske.
81 ume da zvuci "onako" na nekim gitarama, ali 85 je savrsen magnet za sve i sa njim nema greske.
- mislim_stvarno
Sigurno nisu bacene pare ako volis zvuk aktivnih magneta i tone gaina... a ako ne volis, e onda jbg, shvatices to na tezi nacin.
Kirk Hammet koristi 81 81, Zakk Wylde koristi 81 85.
Kirk Hammet koristi 81 81, Zakk Wylde koristi 81 85.
Nisu ti magneti samo za metal...Ja na mom Epiphonu (mislim da je replika Gibson U2, ima hss konfiguraciju magneta) sa EMG aktivom cesto sviram i blues, pop-rock, punk-i sve zvuci jako ok. Jedna od prednosti ovih magneta je sto su zaista versatilni, i imaju totalno razlicite boje sa raznim vrednostima volume/gain-a i tona na potenciometrima. Uspem da ladno na 85 izvucem BB King zvuk,a na cetvrtoj poziciji (gde je pored humba ukljucen i srednji singl) imam toliko mnogo kombinacija...Ukoliko ti gitara ima dva humba i 4 potenciometra, mozes da dobijes milion razlicitih nijansi za sve zanrove. A kad sve to isprovaljujes, idi da ti ugrade push-pull koji splituje humb u singlove, pa se onda zezaj iz pocetka 

epiphon ima singl? i nisam znao da su emg aktivni magneti splitabilni,zar nisu oni samo bridge,neck i bridge i neck?
81 i 85 mislim da nisu... 89 se moze splitovati, ako me secanje dobro sluzidimmu wrote:epiphon ima singl? i nisam znao da su emg aktivni magneti splitabilni,zar nisu oni samo bridge,neck i bridge i neck?

Meni EMG nikako ne odgovara... Gubi se dosta na dinamici, a i zvuk je dosta sterilan (opshta karakteristika aktivnih high-output humbuckera)... Nema nepozeljne mikrofonije, shto je dobro za deathcore, grind i sve te ultra-giga DZDZ pravce, a ja ih ni za shta drugo ne bi ni preporucio (pricam samo o ovim pomenutim humbuckerima, singlove nisam probao)...
Sa 18v modom nestaje "sterilnost", t.j. kompresovanost i mala dinamika. Ako ste ikad svirali EMG u standardnom 9v setupu, dodje vam kao i da niste jer je na 18 potpuno druga prica. Pritom, vecina ljudi proba 81 (koji je najproblematicniji po tom pitanju), u bridge-u pa jos na 9v. To je najgori utisak koji mozete steci o EMG-u.
85 i njegov splitabilni brat blizanac 89 su fenomenalni u svakom pogledu.
60 je takodje odlican, narocito u necku za clean, a bogami i u bridgeu se ne snalazi nista losije.
85 i njegov splitabilni brat blizanac 89 su fenomenalni u svakom pogledu.
60 je takodje odlican, narocito u necku za clean, a bogami i u bridgeu se ne snalazi nista losije.
- Rocket Roll
To znači da gitaru treba bušiti za dve baterije, kako bi se uklonile mane u zvuku koje nisu ni trebale da postoje? Oznaka loše tehnologije - potrošiš puno para na nju, a zatim i puno domišljatosti, vremena i truda da je nateraš da osrednje radi.Mancha wrote:Sa 18v modom nestaje "sterilnost", t.j. kompresovanost i mala dinamika.
Da, gitara ima dva singla i humb na bridge-u. Inace je skroz istripovan model, '88 godiste, i nema ga ni u jednom zvanicnom katalogu. Kod marica sam svoje stock magnete (bridge humb je bio skoro sroz crko, mnogo je bio tisi i nije se osecala dinamika uopste) zamenio sa EMG aktivnom konfiguracijom. Duzan sam ispravku za gornji post: u bridge-u mi je ugradjen EMG 89, ali su mi ovi iz Marica rekli da je to splitabilna verzija 85ice, koja je zato bila skuplja nekih 10-15e. U svakom slucaju, gitara sad zvuci 5 puta bolje nego sa stockovima, a imam samo osnovnu varijantu od 9V (za ovu foru sa 18 sam sad prvi put cuo) i split 89ke pomocu push-pull potenciometra. Gitara ima stratocaster sound kada izdvojim singl iz humba, a ume i da zamasti kada ukljucim ceo humb, stvarno mu da veliki gain boost, i zvuk postane masniji. Jedina fora je sto neki ljudi zaista vise vole pasivne magnete, i razlika postoji. Ja ne bih mogao da sviram samo ovu gitaru, zato imam jos jednu sa pasivnim magnetima, pa cesto kombinujem. I ono sto je zanimljivo, gitara se mnogo bolje "slaze" sa tranzistorcima i hibridima, gde se dinamika dosta oseca i zvuk je nekako mocan, dok na lampasima zaista ima nekako sterilan zvuk, sa dosta treble-a.dimmu wrote:epiphon ima singl? i nisam znao da su emg aktivni magneti splitabilni,zar nisu oni samo bridge,neck i bridge i neck?
Pominjali su mi ljudi sto su mi uradili magnete da moze da se stavi i 18v,ali kazu da nema neke razlike,mada sumnjam u to.Video sam na netu da stawljaju i 27v.Nego,kako da nabacim jos jednu bateriju?
- sirac-šunka
- vragolan

Samo napred i neka ti je sa srecom!
hahahhahahahah..lol
Ugradjivao sam ih na jedan strat, RG370 Ibanez i dva Les Paul-a i na sve gitare su dve baterije pasovale bez ikakvih modifikacija.Rocket Roll wrote:To znači da gitaru treba bušiti za dve baterije, kako bi se uklonile mane u zvuku koje nisu ni trebale da postoje? Oznaka loše tehnologije - potrošiš puno para na nju, a zatim i puno domišljatosti, vremena i truda da je nateraš da osrednje radi.Mancha wrote:Sa 18v modom nestaje "sterilnost", t.j. kompresovanost i mala dinamika.
Prihvatam da EMG nekome jednostavno ne odgovaraju. Samo kazem da ih treba cuti u pravom svetlu da bi se doneo sud o tome kako zvuce.