HELP!!!

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

HELP!!!

Post by nemanjavelimirovic » 13 Jan 2009, 20:44

Popizdecu. Nekim cudnim silama mi se izgleda neshto sjebalo na akustari ozvucenoj...naime prve dve zice odgore (E i A) kad je ukljucena se cuju glasno, D je stisanija u odnosu na njih malo, G se maltane ne cuje kao ni H, a tanka E se cuje otprilike kako treba. Kineska je gitara i to sve, ali jednostavno mi se jako svidja zvuk i ne bih da je bacam i kupujem novu jer ima na sebi ozvuku, koja je bas danas resila da me izda ....Aaaaaaaaaaaaaa poludecu. Ko zna kako ovo da se sredi i sta bi moglo biti? Menjao sam zhice i kada sam je ustekao u komp da nastimam, primetih ove razlike u jacinama....Ranije je sve bilo u redu i kazem mnogo mi se svidja zvuk i necu da je menjam ako ne moram... HELP!!!!!!!!!!!!!! :cry:

tyler durden
MF veteran

Re: HELP!!!

Post by tyler durden » 13 Jan 2009, 22:42

jeste glupo, ali ja sam jednom imao donekle slican problem. Meni se nije cula jedna zica lepo, i posle 2 danja lupanja glave, i nerviranja, ukapiram da mi se ona gornja kobilica (ne znam kako se to tacno zove, ali gde leze zice pre prvog praga, you get the point), malo iskrivila kad sam menjao zice, i nije lepo legla. Pa pogledaj da kojim slucajem nije to. Ili glupo da neka zica nije lepo legla, da se iskrivila iz lezista, na gornjoj ili donjoj......

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Jan 2009, 23:06

Upravo da....Evo sad sam odradio....pic... mu mate...Kobila koja se naslanja na pickup tj bridge se zakrivila malo i nije hvatala dobro. Nakon 2-3 sata muke (skinuo zice gledao odole kroz rupu, cackao kablice, njakao na ekvilajzeru, menjao baterije itd...) sam resio problem i sad idem da se napijem negde....Jer sam upravo izgubio 3 sata zivota bezpotrebno :cekic: Mislim jesam platio gitaru malo i kina je i sve, ali sam izgleda ubo komad ili neznam, meni je super zvuk...e sad kobilu cu menjati posto izgleda nije skroz ravna, tj. napravicu je od kosti pa ce to biti to. Hvala anyway....

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Jan 2009, 05:14

Ako ti je piezo element ispod sedla (a predpostavljam da jeste) onda nemoj raditi sedlo od kosti, dosadasnja iskustva kazu da to ne daje neki poseban rezultat. Iznenadjujuce, plastika se bolje ponasa.

Post Reply