Jimmy Henderson wrote:...Gibson Les Paul. Stara je gitara , i vlasnik je trazio da je obnovim sa nitro lakom.
Njemu je neki lakirer "unistio" gitaru sa auto materijalima ( vodenim)
idemo po redu , najpre malo kako je sve izgledalo ........vlasnik ju je obrusio , ali ocajno, napravio mi je "valove" ......

Jimmy Henderson wrote:ovde se vide "valovi" srecom je ostalo dosta "mesa" da se lepo obrusi........ one navrtnje za kobilicu , nije bilo potrebe da vadim , jer su taman ispod povrsine drveta.......

Nota bene, momci & devojke, ovako izgleda pravi mahagoni. Sačuvajte ovu sliku radi poređenja (ako neko proba nešto da vam uvali kao mahagoni):

Jimmy Henderson wrote:serijski broj

Jimmy Henderson wrote:obratite paznju na levu i desnu stranu gitare . levo je prvi sloj nitrocelulozne bezbojne temeljne........

Jimmy Henderson wrote:pocetak brusenja straznjice sa posebim brusnim papirom , veoma vazno jer zelim sacuvati ovaj ovestali stari izgled.
tek toliko da skinem stari bezbojni sloj, a da uopce ne dobijem bilo kakve tragove ili linije od brusenja

Jimmy Henderson wrote:ova plava traka je moj trik. problem je kako dobiti da gornji sloj bude u gold top boji, a da se sacuva donja originalna boja drveta
BEZ onih ostrih rubova koji nastaju kad se nesto zalepi pa se polakira. Nazalost, onaj idiot je shebao originalnu boju bindinga ,
tako da mi nije ostala mogucnost da bude beli binding.
obicno je problem nakon lakiranja brusenje tih rubova da se dobije lepi i glatki prelaz, jer zna se dogoditi da se lak - preslajfa ......
onda je to sranje , mora opet sve ici dole .....................

Jimmy Henderson wrote:prva ruka zlata

Jimmy Henderson wrote:prva ruka sa lakom , diznu sam jako otvorio , lakirao sa udaljenosti 25 cm , na 3,5 bara tlaka
zasto ? radi sto manjeg laka na drvo...............

Jimmy Henderson wrote:druga i poslednja ruka zlata

Jimmy Henderson wrote:jedna ruka bezbojnog sjajnog laka

Jimmy Henderson wrote:ovde cete uociti da sam odmah skinuo onu plavu traku nakon zavrsetka sa bezbojnim lakom.
dakle, sve je to samo jedna ruka bezbojnog.
neka bude mala tajna kakav je to bezbojni .
ako stignem , sutra bih trebao zavrsiti sa pripremom vrata i straznjice .
sledi brusenje to g bezbojnog laka na vodu sto je moguce tanje sa papirom 1.500
i zatim legendarni nitrocelulozni bezbojni lak