Koja je ova gitara (koju sam ja dobio od poznanika)?

Post Reply
MaLuCkO

Koja je ova gitara (koju sam ja dobio od poznanika)?

Post by MaLuCkO » 11 Feb 2009, 23:46

Znam da je tesko i sam verujem u to al se nadam da ce neko ovde prepoznati i reci meni koja je ova gitara koju sam ja dobio od poznanika (Gitara je dosta stara negde oko 40 pa mozda i 50 godina, on rece da ju je svirao kad je bio mlad a covek ima 55 godina)

Image
Image
Image

Kristijan
Uvaženi član

Re: Koja je ova gitara (koju sam ja dobio od poznanika)?

Post by Kristijan » 12 Feb 2009, 08:09

Uh, grozne ti ove slike, i male i nedovoljno oštre, pa je zaista teško reći. Ovo je po meni ili neka naša jeftinija prozvodnja (o da, i mi smo nekad, u SFRJ imali i malo pristojnije gitare, a i one manje pristojne...), ili neka istočnonemačka gitara, bilo ih je kod nas puno. Zbog nultog praga nagađam da je ovo možda "Muzička naklada", ne sećam se da je "Melodija" to radila, ali sad više nisam siguran. I još je ovo neki jako čudan hibrid, nije klasična gitara, trup je neobičan, a ima glavu kao klasična, i predpostavljam da je vrt uži nego na klasičnoj, a opet širi nego na western. Da li unutra u trupu postoji neka nalepnica? Šta piše na njoj? Za sada je teško reći bilo šta preciznije.

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 12 Feb 2009, 09:13

Nema nikakvu oznaku gledao sam svugde i niti jedna nalepnica sem nekog patka koja su deca od tog lika nalepila xD

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Feb 2009, 15:27

meni se bash svidzha gitara... bas je svirljiva i retro je skroz, nekako je hawaii style, dodje ti da se zabodes i sviras dok neriknes... al rastimava majku joj njenu... al ona patka na njoj.. brate... odlepi to ili zabudzhi neki peace preko nje, hendrixa or somethin' :D

menjaj malucko zice one matore su ko kabala... :D

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 13 Feb 2009, 00:47

Sta htedoh da kazem patak je dokaz kolko je stara jer je iz doba neke firme koja valjda posluje sa jajima pilicima il cime vec samo znam da je ona njihov logo il sta vec :D A da za zice planiram da pocetkom sledece nedelje zamenim zice!Prvo sam trebao danas al sam se smrzo ko CENZURISANO pa otisao pravo kuci nije mi se islo a sutra ako mi keva da pare idem !!!!Pokusao sam da skinem al neisplati se da trljam zeznucu lak,da koristim hemikalije isto tako da zasad ostaje sve dok se neusudim il ne dam nekom da mi skine ! :mrgreen:

SRVFan

Post by SRVFan » 13 Feb 2009, 01:19

Ma shto bi skidao patka,docrtaj mu dugu kosu i stratocastera,i bice skroz u fazonu! :mrgreen:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 13 Feb 2009, 11:14

Dosao sam do novog otkrica jutros kad sam se probudio uzeo ja malo svirati i reko daj da vidim glavu od giare jer mi se ucinilo da je lupljena negde!Na srecu nije bila lupljena al sam provlaio neke utisnute brojeve,znake sta vec xD mozda to nekome pomogne u otkrivanju porekla gitare

Image

Btw ovo sam ja podebljao u photoshopu da bi se videlo nista nije od ruke radjeno sve je kao sto izgleda!Ovo sam reko da nebi neki ljudi rekli da neznam da pisem 6 al nisam ni siguran dal je ono 6 ili b i tako dalje!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 15:53

a da sad je sve jasno... prepoznajem znake, ocito je da pise Fender...

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 13 Feb 2009, 17:37

LoL xD?

Post Reply