Pojacalo za bass
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Pojacalo za bass
Ovako, odlucio sam da kupim Ibanez GSR180 bass gitaru.
Sada razmisljam koje pojacalo da uzmem. NAZALOST, ne znam modele, osim dva, ali nadam se da je dovoljno po odnosu snage, cene, i firme da mi preporucite.
Vox- 15w- 200e
Warwick- 15w- 175e
Laney RB1- 15w- 115e
Fender- 15w- 115e
Marshall- MB-25 Mk.II 25W Bass Combo- 190 €
I jos jedno pitanje- sta je to compressor na pojacalu za bass gitaru?
P.S. MOLIM VAS NEMOJTE da mi pisete odgovore u stilu "Prokopaj forum, naci ces..." Pitam vas zato sto cenim vase misljenje, i zar vam je toliko tesko da ponovo napisete par recenica?
Hvala unapred.
Sada razmisljam koje pojacalo da uzmem. NAZALOST, ne znam modele, osim dva, ali nadam se da je dovoljno po odnosu snage, cene, i firme da mi preporucite.
Vox- 15w- 200e
Warwick- 15w- 175e
Laney RB1- 15w- 115e
Fender- 15w- 115e
Marshall- MB-25 Mk.II 25W Bass Combo- 190 €
I jos jedno pitanje- sta je to compressor na pojacalu za bass gitaru?
P.S. MOLIM VAS NEMOJTE da mi pisete odgovore u stilu "Prokopaj forum, naci ces..." Pitam vas zato sto cenim vase misljenje, i zar vam je toliko tesko da ponovo napisete par recenica?
Hvala unapred.
Re: Pojacalo za bass
овако ја имам РБ1 и презадовољан сам. за вежбу по кући је бог, а у почетку сам га носио и на пробе и муку је мучио против бубња, али изненађујуће је јако за 15 вати. Компресор му изједначава јачине излазног сигнала, што му добро дође за слеп и поп, пегла звук. Није неки компресор, али ја ионако слабо користим...
-
aha, a da li postoji mogucnost da me nadglasa laney gitarsko pojacalo od 25w? mislim naravno, ne pojacano skroz do kraja 
p.s.- planiram da sviram uz dve gitare, i bubnjeve, ali pretpostavljam da cemo i ja, i obe gitare da uzimamo jaca pojacala kada se prikljuci bubnjar

p.s.- planiram da sviram uz dve gitare, i bubnjeve, ali pretpostavljam da cemo i ja, i obe gitare da uzimamo jaca pojacala kada se prikljuci bubnjar
Onda se strpi jos malo pa kupi jace pojacalo! 

strpi se
, sa 15 W neces se cuti pored bubnjara(jedva bih sebe cuo cak i kada bi stojao ispred pojacala), ali npr 60 W to je vec druga prica
(sad mene mole svi da se smanjim
)

ако ћеш га користити за пробе са бубњем, уштекај још мало пара и купи гласније.
-
a sta bi vi pre uzeli od ova 2?
Marshall
MB-25 Mk.II 25W Bass Combo
190 €
- kombo pojačalo za bas gitaru,
- jačina 25W,
- zvučnik 1x10,
- 2 kanala.
ili
Marshall
MB-30
Bas pojačalo - kombo
165 €
- jačina 30W
- zvučnik 1x10"
- 2 kanala
Sad sam izracunao, uz jos neke pare koje sam nasao, budzet za pojacalo mi je 200e. Shmajseru, a i ostali, da li bi uzeli neko od ova 2, ili neko trece, do 200e?
Marshall
MB-25 Mk.II 25W Bass Combo
190 €
- kombo pojačalo za bas gitaru,
- jačina 25W,
- zvučnik 1x10,
- 2 kanala.
ili
Marshall
MB-30
Bas pojačalo - kombo
165 €
- jačina 30W
- zvučnik 1x10"
- 2 kanala
Sad sam izracunao, uz jos neke pare koje sam nasao, budzet za pojacalo mi je 200e. Shmajseru, a i ostali, da li bi uzeli neko od ova 2, ili neko trece, do 200e?
Uzmi najjeftinije, to je ionako pojačalo za vežbu. Moj predlog je Laney, a još ti ostane love za neku lepu pedalu -recimo BOSS Limiter enchanser, nove žice i kablove. (U odnosu na VOX koji bi platio 200e, a opet imaš 15W)
Kad bude love uzmi 100W sirove snage i bog da te vidi...
Kad bude love uzmi 100W sirove snage i bog da te vidi...
-
@cope- nije samo za kucno vezbanje, vec za sviranje uz gitaru, a posle i uz bubnjeve (uz bubnjeve cu da gledam jace da uzmem, kao sto cemo i svi mi ostali morati da uzmemo jace)
Brate, ako vec uzimas pojacalo koje ces sad koristiti sa gitarom, a ubrzo i sa bubnjevima, onda uzmi odma' dovoljno jako za probe sa bubnjevima. Inace nema smisla da kupujes 2 pojacala, od kojih ti ovo slabije uskoro nece trebati, a neces ga lako ni prodati. Vidim da si klinac, i da trcis pred rudu, tako sam se i ja zajebao, kad sam kupovao gitaru. Sacekaj jos koji mesec, i kupi posteno minimum 30w combo, i bog da te vidi. Eto. Nadam se da sam pomogao.
mala je razlika izmedju 15 i 30, skupljaj za vise
Napisao sam minimum 30w, sto je dovoljno za probe. Btw.
Moram reci ali sam prilicno pisao, o jeftinijim bas pojacalima.Darksk8er94 wrote:
Hvala unapred.
koristi pretrazivac.

Cisto da se izvinim zbog mije greske. Razdvojicu post:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Darksk8er94
A i dalje zavisi od jacine pojacala tvojih gitarista. Preporucujem bilo sta Laney iz Richter serije. Mislim da su sasvim pristojna pocetnicka pojacala... Za te pare (predpostavljam da imas 200e) imas Laney Rb2 koji je 30w.
Pretpostavljam da si nestrpljiv da kupis pojacalo... Ja sam bio isto, i kupio sam pojacalo od 45w... Zasto je to bila greska? Pa, zato sto je preslabo za bubnjeve, prejako za jamovanje sa akustarom, i okej sa stisanim elektricnim, a preveliko za nosenje... Ako ces da nosis pojacalo kod ortaka da jamujete, za to ti je i 15w dovoljno... A za bilo kakvu pricu sa bubnjevima ti treba MINIMUM 100w.
Dakle, ako imas kesa da kupujes dva pojacala, ti kupi sad neko pojacalce od 30w, pa ga posle prodaj (tesko se prodaju slabija pojacala), pa posle kupi jace...Ako mozes da skupis jos malo preko 100e, moze da ti naleti Fender Rumble 100, koji je po meni okej. Nije nesto, ali se na njemu uvek cujem i ne prdi.
I na kraju samo da kazem da sam i drugi put zamalo kupio slabije pojacalo zato sto nisam mogao da cekam (hteo sam da kupim Fender Bassman 150). IPAK sam sacekao i nalelo mi je fantasticno pojacalo za smesne pare.
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =45&t=5995
Isplati se cekati.
Ps. Bilo bi super ako bi modovi obrisali moj predjasnji post...
Ali nikako... Jedino ako mislis da stavis mikrofon ispred istog. Minimum minimuma bi bio (mozda, neakako) 60w, a i to je premalo. Bez 100w nema sanse da se posteno cujes pored bubnjeva.shule wrote:Napisao sam minimum 30w, sto je dovoljno za probe. Btw.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Darksk8er94
A i dalje zavisi od jacine pojacala tvojih gitarista. Preporucujem bilo sta Laney iz Richter serije. Mislim da su sasvim pristojna pocetnicka pojacala... Za te pare (predpostavljam da imas 200e) imas Laney Rb2 koji je 30w.
Pretpostavljam da si nestrpljiv da kupis pojacalo... Ja sam bio isto, i kupio sam pojacalo od 45w... Zasto je to bila greska? Pa, zato sto je preslabo za bubnjeve, prejako za jamovanje sa akustarom, i okej sa stisanim elektricnim, a preveliko za nosenje... Ako ces da nosis pojacalo kod ortaka da jamujete, za to ti je i 15w dovoljno... A za bilo kakvu pricu sa bubnjevima ti treba MINIMUM 100w.
Dakle, ako imas kesa da kupujes dva pojacala, ti kupi sad neko pojacalce od 30w, pa ga posle prodaj (tesko se prodaju slabija pojacala), pa posle kupi jace...Ako mozes da skupis jos malo preko 100e, moze da ti naleti Fender Rumble 100, koji je po meni okej. Nije nesto, ali se na njemu uvek cujem i ne prdi.
I na kraju samo da kazem da sam i drugi put zamalo kupio slabije pojacalo zato sto nisam mogao da cekam (hteo sam da kupim Fender Bassman 150). IPAK sam sacekao i nalelo mi je fantasticno pojacalo za smesne pare.
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =45&t=5995
Isplati se cekati.
Ps. Bilo bi super ako bi modovi obrisali moj predjasnji post...
Ako moze da ti bude od pomoci:
viewtopic.php?f=31&t=7021
Znam lika i pojacalo,dobro je i 100% sam siguran da je americko....
viewtopic.php?f=31&t=7021
Znam lika i pojacalo,dobro je i 100% sam siguran da je americko....