edit-sorry sto sam stavio pitanje tamo..
Ibanez JS100
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ibanez JS100
Da li je neko slucajno probao Ibanez JS100..? Prelepa je gitara,i cesto svirkam Satcha,ali cuo sam dosta lose stvari o ovoj gitari-losi magneti,zavrsna obrada itd... 
Re: Ibanez JS100
Lepo telo, uuuuuuzasan vrat, lose tremalo (tj. kako ti zapadne ako sam dobro razumeo) ispodprosecni magneti ... Ja bi je zaobisao u velikom luku.
pa sta znam to je najnizi model iz Satrianijeve serije, iskreno za te pare imash boljih Ibaneza kod nas da nadjes, sve zavisi sta volish. Mislim ona izgleda isto kao i skuplji Satriani modeli ali magneti su drugi, Floyd je drugi i ono, def imash za te pare boljih Ibaneza.
Bolje juri nesto sa mahagoni telom kao recimo ovo:
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-S320
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-S620EXFB
jedino sto je ova druga sa ceramic magnetima al ono, sve zavsi opet sta zelish.
Bolje juri nesto sa mahagoni telom kao recimo ovo:
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-S320
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-S620EXFB
jedino sto je ova druga sa ceramic magnetima al ono, sve zavsi opet sta zelish.
au,ova druga je jos lepsa nego js100...Meni u principu treba da se makar malo priblizim Satchovom zvuku...pa zato pitam za js....Jest' da se u osnovi placa ime,ali nisam znao da je toliko losa,osim da su magneti bulja..
overicu ovaj S620..valjda ima u mitrosu..
Sa aktivnim magnetima se neces usreciti ako juris satchov ton...
Hvala, nije da se trudim da ga dobijem. Al' posto sam ga mnooooogo slusao (i jos uvek ga slusam) valjda mi je to osatlo u usima kad namestam svoj ton.
Fred i puf pro (tj. Joe sad) su bazirani na PUF-a tako da prakticno svaki "tradicionalan" hum moze da ti pomogne da dojes do "tog" tona, jedino sto nikad neces imati bas "taj" ton
Fred i puf pro (tj. Joe sad) su bazirani na PUF-a tako da prakticno svaki "tradicionalan" hum moze da ti pomogne da dojes do "tog" tona, jedino sto nikad neces imati bas "taj" ton
MUzzY wrote:nikad neces imati bas "taj" ton
- mislim_stvarno
Meni se cini da je odnos ibaneza rg i s serije po domacim radnjama, mnogo vise u korist rg serije. Mozda ih ja vise primecujem od s serije, ali koja god radnja da je u pitanju, ima 3-4 rg-a i mooooozdaa jednog s. Mitros ima 2 mislim...
Ako hoces da trazis da isprobavas s seriju, budi spreman za setanje...
Ako hoces da trazis da isprobavas s seriju, budi spreman za setanje...
- mislim_stvarno
Nisam toliko fan ibaneza, i ne razumem se preterano mnogo. Vise sam za djeksone. Razmisljam da prodam rg-a i kupim nekog Jaxa
Enivej, sad gledam specifikacije JS 100, i to je manje-vise ista gitara kao RG (basswood, Edge3, crapy ibanez pickups (nisu isti na rg-u i js-u, ali...), ali drugaciji je vrat (radius fretborda), i to sto je na RGu headstock pod uglom). Posto sam naveo ocigledno, na kraju da kazem sta mislim
...
Mislim da je ovako, preko kompa kad gledam specifikacije, mnogo para za JS100 (630e na thomannu).
Za te pare mozes da kupis:
-RG350(polovan 300e), promenis mu magnete za 250 (DiMarzio, mozda je malo vise), i kad ustedis jos 100e kupis edge pro tremolo, naravno to bi morao da narucis iz inostranstva, jbg
.
-RG550(polovni od 400e su obicno sa fabrickim magnetima koliko sam zapazio, a 500e oni sa kvalitetnijim magnetima, ili ako vlasnik bas ceni gitaru), i u tom slucaju promenis magnete za jos 250e, i opet si super prosao
-Neki iz s serije (ako volis mahagony zvuk), novi se krecu (na thomannu) oko 450e za s470, i opet ti ostaje dovoljno para da zamenis magnete, posto su kao sto sam to vec napisao ibanez stock magneti=crap...
-Neki prestige model, naravno polovan posto su novi dosta skupi, ali ni on nema nesto specijalno kvalitetne magnete (V7,V8, stock = crap(?!), samo pretpostavka, ali jbg...)
Ovo je ono sto bih ja uradio da trosim 650+e na ibanez. Sa s serijom nemam toliko iskustva, pa je to od prilike ono sto mogu da kazem...
Naravno, u ovom trenutku bih tu kintu dao na pojacalo
Mozda bi Rax imao da kaze isto nesto, covek zna vise od mene o ibanezima.
Enivej, sad gledam specifikacije JS 100, i to je manje-vise ista gitara kao RG (basswood, Edge3, crapy ibanez pickups (nisu isti na rg-u i js-u, ali...), ali drugaciji je vrat (radius fretborda), i to sto je na RGu headstock pod uglom). Posto sam naveo ocigledno, na kraju da kazem sta mislim
Mislim da je ovako, preko kompa kad gledam specifikacije, mnogo para za JS100 (630e na thomannu).
Za te pare mozes da kupis:
-RG350(polovan 300e), promenis mu magnete za 250 (DiMarzio, mozda je malo vise), i kad ustedis jos 100e kupis edge pro tremolo, naravno to bi morao da narucis iz inostranstva, jbg
-RG550(polovni od 400e su obicno sa fabrickim magnetima koliko sam zapazio, a 500e oni sa kvalitetnijim magnetima, ili ako vlasnik bas ceni gitaru), i u tom slucaju promenis magnete za jos 250e, i opet si super prosao
-Neki iz s serije (ako volis mahagony zvuk), novi se krecu (na thomannu) oko 450e za s470, i opet ti ostaje dovoljno para da zamenis magnete, posto su kao sto sam to vec napisao ibanez stock magneti=crap...
-Neki prestige model, naravno polovan posto su novi dosta skupi, ali ni on nema nesto specijalno kvalitetne magnete (V7,V8, stock = crap(?!), samo pretpostavka, ali jbg...)
Ovo je ono sto bih ja uradio da trosim 650+e na ibanez. Sa s serijom nemam toliko iskustva, pa je to od prilike ono sto mogu da kazem...
Naravno, u ovom trenutku bih tu kintu dao na pojacalo
Mozda bi Rax imao da kaze isto nesto, covek zna vise od mene o ibanezima.
mislim-hvala druze
...sa pojacalom i opremom sam zavrsio na neko duze vreme,jer sam ekstremno zadovoljan marsahllom i ovim 5 pedalama,sto je i normalno,jer sam sve novce ulagao u njih,a vec 2 god sviram ''malcice'' losu gitaru-ariu..tako da je vreme da vec uzmem neku djitru sad za leto... 
- mislim_stvarno
Aj, da ti skrenem paznju na jos jednu stvar. Mislim da ima jedan lik koji jos uvek prodaje RG350 (beli), sa kompletno promenjenim magnetima (evolution) za oko 470e. Ako imas kesh, i odlucis se za tako nesto...
To jeste vise za Vai ton, ali mozes da pokusas da se trampis sa nekim za magnete...

To jeste vise za Vai ton, ali mozes da pokusas da se trampis sa nekim za magnete...
Malo ozbiljniji Ibanez lepo radi sa stock magnetima. Obavezno probaj gitaru i utvrdi da li ti taj ton radi posao. Magnete menjaj tek i ako baaaas ne mozes da dobijes ono sto zelis.
Nikad necu zaboraviti koliko sam se odusevio kako IBZ magneti (takodje ih radi dimarzio) zvuce na jednom ozbiljnijem Rg-u koji ima moj prijatelj.
Nikad necu zaboraviti koliko sam se odusevio kako IBZ magneti (takodje ih radi dimarzio) zvuce na jednom ozbiljnijem Rg-u koji ima moj prijatelj.
Poprilicno sam bacio oko na S470..i RG350 je good,ali toliko mi se dizajn ne svidja,bas bas!!sta mislis muzy,da li je ova S serija dobra? ili cak i ova,sad gledam specifikacije SAS32?