Magneti za akusticnu

Post Reply
vlada92

Magneti za akusticnu

Post by vlada92 » 30 Jul 2009, 01:58

Zeleo bih da qpim magnete za aqsticnu gitaru, Florencia gitara je u pitanju ( da kazem sa svaki slucaj) pa ako bi mogli samo da mi maalo pojasnite sta rade ti magneti. Valjda su za pojavanje zvuka, ako se ne varam, i ako mozda znate koje su cene koje se krecu sto se tice tih magneta.

Hvala unapred!

Kristijan
Uvaženi član

Re: Magneti za akusticnu

Post by Kristijan » 30 Jul 2009, 07:41

Mislim da ti se ne isplati da bilo šta ugrađuješ u tvoju gitaru. Magnet ti omogućava da gitaru uključuješ direktno u pojačalo, da izbegneš korišćenje mikrofona na sceni. Međutim, ne verujem da možeš da nađeš i jedan koji košta ispod 5000 dinara, a to je duplo u odnosu na vrednost gitare. Ako uzmeš baš magnet, a ne piezo ozvuku, dobra stvar je što taj magnet možeš jednog dana samo da premestiš na novu gitaru. Mislim, možeš i piezo, ali se on i postavlja i skida uz dosta više zamajavanja. S druge strane, piezo može da se nađe već za 1200 do 1500 dinara, ali nije nekog spektakularnog kvaliteta.

vlada92

Re: Magneti za akusticnu

Post by vlada92 » 30 Jul 2009, 14:27

znaci ipak piezo, pa dobro. Ja cu za pocetak kao sto rekoh, da se ucim da sviram, pa sad videcu sta cu da qpujem dalje. Al najverovatnije cu cak novu gitaru da qpim, ali sve u svoje vreme :D

Hvala na odgovoru Kristijane. :ziveli:

Post Reply