Cao svima,
Interesuje me, kako odrzavate vase klasicne gitare?
Kako i cime ocistiti prljave pragove?
Kako odrzavati civije?Koliko cesto menjate zice?
Da li samo telo gitare sme da se odrzava nekim sredstvom?
Pozdrav
LuckyStrike
Odrzavanje klasicne gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Mada uglavnom dominiraju drugačija mišljenja ja svoje klasične gitare uglavnom čistim samo pamučnom krpom-ustvari pelenom (ako je dobra bebinoj guzi valja i gitari
).
Ne koristim nikakva sredstva za čišćenje, ne traumiram se mnogo i ne opterećujem time previše. Jedino ih pažljivo brišem, pazim gde ih i kako stavljam, kako transportujem...
Žice na gitari koju stalno sviram menjam u proseku svaka dva meseca a na nekim gitarama koje stoje u koferima imam žice i po nekoliko godina stare (ne smem ni da pomislim kako zvuče
).
Prilikom menjanja žica pažljivo obrišem freatboard i ponekad nanesem malo orahovog ulja.

Ne koristim nikakva sredstva za čišćenje, ne traumiram se mnogo i ne opterećujem time previše. Jedino ih pažljivo brišem, pazim gde ih i kako stavljam, kako transportujem...
Žice na gitari koju stalno sviram menjam u proseku svaka dva meseca a na nekim gitarama koje stoje u koferima imam žice i po nekoliko godina stare (ne smem ni da pomislim kako zvuče

Prilikom menjanja žica pažljivo obrišem freatboard i ponekad nanesem malo orahovog ulja.