Tool

Moderator: Trooper

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Tool

Post by cccira » 10 Jun 2009, 00:56

AllHopeIsGone wrote:
cccira wrote:Izvini, ti si pametan, a mi smo svi debili... sad mi je konacno jasno. Kako sam samo bio slep :)
Nisam to rekao, niti mislim to. Samo iznosim misljenje.
Zao mi je, ali to je jedino izaslo iz ovoga sto si pisao :wink:

@svi: volim i ja vas :lol:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 10 Jun 2009, 02:25

AllHopeIsGone wrote: Nisu u pitanju licni afiniteti vec obrazovanje, iskustvo.
AllHopeIsGone wrote: Nisam to rekao, niti mislim to. Samo iznosim misljenje.
Ova dva quote-a su kontradiktorna totalno.

Prestani da lupetaš. ;)

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 08:30

Misljenje koje je formirano na osnovu obrazovanja i iskustva <--- Da li je ovo stvarno kontradiktorno i ne moguce za razumeti?

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 08:56

Poenta price je u sledecem. Ja stvarno mislim da je neuporedivo bolje odrastati uz Tool nego uz Britney. Slusajuci Tool postao sam dosta otvoreniji za muziku, a i za neke druge stvari. 'ebeni Lateralus sam preslusao ne brojeno puta. Znam svaki gitarski ton, svaki udarac u bubnanj, melodiju pevanja, text. Do pre 2, 3 godine znao sam i trajanje svake pesme na pamet. Undertow mi je bio najlosiji album (ne los :D ).
Da sam slusao Britney ne bih sigurno upoznao neku muziku koju sad volim, ne bih poceo definitvno da se bavim muzikom ozbiljno. I opet bi sve isto uradio..
Sad..razlog zbog kog sam kritican prema muzici koju (narocito) danas radi Tool nisu neka izneverena ocekivanja (mada bih ciste savesti mogao to reci za 10.000days), nije ni dosada u pitanju (sto je logicno pomisliti s obzirom koliko sam ih konzumirao), vec jednostavno, saznao sam "neke" stvari vezane za harmoniju, ritam, komponovanje muzike. NIje stvar u tome da se ja sad drzim neke muzicke teorije, pa od toga kao sad ne sme da se odstupa ni za zivu glavu, i da sam sad protiv evolucije muzike koja bi prekrsila postojeca pravila, vec upoznao sam po meni nesto bolje i sad kad se vratim na neke stvari koje sam ranije konzumirao, mogu videti razliku za pocetak bar u znanju ljudi koji komponuju muziku za Tool, Britney, Messhugahh-u i jos mlogo njih. Dobro, neki moji komentari mozda jesu bili preterani, ne u smislu pogresne konstatacije, vec zbog prevelikih emocija (ipak su mi bili omiljeni bend bar 3 godine). p.s. Samo mi je jedan komentar, kad malo razmislim, bio idiotski, vezano za to otkud meni ovaj nick. Serem bezveze. Slipknot je realno totalno sranje, al' su mi do jaja :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Jun 2009, 12:49

Ja iskreno posle ovih tvojih par postova ne mogu da ukapiram nit' sta hoces da kazes nit' sta ti mislis o svemu ovome.

Ok, zakljucili smo da ti se tool vise ne svidja i da sada slusas nesto sasvim novo i divlje, bolje od svega sto mi mozemo da zamislimo. Kao sto rekoh, licni afiniteti. Evo, ja npr. ne mogu da slusam ni Radiohead ni Porcupine tree iako za oba mislim da se ekstremno dobri bendovi. Jednostavno mi ne lezi njihova muzika.
Ne znam za tebe, ali ja pesmu gledam kao celinu, ne rasclanjujem na kompleksnost kompozicije, harmonije, tekst i ostale elemente i ne ocenjujem iste. Po meni sve to mora da saradjuje i da iznese emociju jednog dela. Ako ce jedan jedini amol izneti emociju koju umetnik zeli da prenese, onda samo taj jedan amol moze biti jako dobra pesma. Danima mogu da slusam Wish you were here koji se sastoji od 4 akorda.

I, da, meshuggah je metal, pomiri se sa tim ;)

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 14:23

cccira wrote:Ja iskreno posle ovih tvojih par postova ne mogu da ukapiram nit' sta hoces da kazes nit' sta ti mislis o svemu ovome.

Ok, zakljucili smo da ti se tool vise ne svidja i da sada slusas nesto sasvim novo i divlje, bolje od svega sto mi mozemo da zamislimo. Kao sto rekoh, licni afiniteti. Evo, ja npr. ne mogu da slusam ni Radiohead ni Porcupine tree iako za oba mislim da se ekstremno dobri bendovi. Jednostavno mi ne lezi njihova muzika.
Ne znam za tebe, ali ja pesmu gledam kao celinu, ne rasclanjujem na kompleksnost kompozicije, harmonije, tekst i ostale elemente i ne ocenjujem iste. Po meni sve to mora da saradjuje i da iznese emociju jednog dela. Ako ce jedan jedini amol izneti emociju koju umetnik zeli da prenese, onda samo taj jedan amol moze biti jako dobra pesma. Danima mogu da slusam Wish you were here koji se sastoji od 4 akorda.

I, da, meshuggah je metal, pomiri se sa tim ;)
Ne znam sta znaci slusati nesto novo i divlje (sem ako to nije citat iz Gospodara Prstenova, Bobo i to). Sto se tice mog gledanja na muziku, apsolutno se slazem sa tobom, poenta i jeste u celini. Po meni najbolje pesme i jesu minimalne, kad govorimo o pop-kultri. Zato mi i Tool pravi problem prilikom slusanja nekih kompozicija, koje jednostavno nemaju (ili imaju jako lose) izgradjen tok. Treba ogromno znanje i talenat da bi kompozicija duza od 5 minuta imala smisla, sto Adam i ekipa po meni nemaju u dovoljnoj meri. The Grudge ima, na primer, sve solidne delove, ali kao celina is fckin' pointless. O harmoniji Tool-a ne bih mlogo, ali mogli bi da probaju harmonski nesto van blues-a.

Meshuggah je metal samo na prvu loptu, sto se kaze. Produkcija, tezina zvuka, growl-ovi i sl. I tu je prica sa metalom zavrsena. Sve ostalo je tako ne-metal. Minimalni aranzmani pesama, 12-tonska harmonija (narocito na catch-u i obzen-u, i sam Shenberg bi rekao "do jaja!" za "dancers to a discordant system"), opravdana, svakako smislena poliritmija, a ponajvise od svega textovi.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 10 Jun 2009, 14:29

AllHopeIsGone wrote: Meshuggah je sigurno, kad vec spominjes, mnogo vise fusion jazz nego metal :)
:shock: :?

odakle ti to, zivota ti?
znas li ti sta je fjuzn dzez, drugar?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Jun 2009, 14:34

AllHopeIsGone wrote:O harmoniji Tool-a ne bih mlogo, ali mogli bi da probaju harmonski nesto van blues-a.
Mogli bi, ali to mozda ne bi bio tool onda. Ako ti tool ne odgovara to nije njihov problem, vec tvoj. Niko te ne tera da ih slusas ;)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Jun 2009, 14:58

razlog zbog kog sam kritican prema muzici koju (narocito) danas radi Tool nisu neka izneverena ocekivanja (mada bih ciste savesti mogao to reci za 10.000days), nije ni dosada u pitanju (sto je logicno pomisliti s obzirom koliko sam ih konzumirao), vec jednostavno, saznao sam "neke" stvari vezane za harmoniju, ritam, komponovanje muzike.
onda slusaj Betovena, Mocarta, Bedziha Smetanu, Kebu, Lista, Cajkovskog, Verdija, itd...jer su oni velikim delom tvorci te teorije...
msm ako ti muziku gledas shablonski, to je potpuno pogresno...

drugi glupi komentar ti je bio kad si rekao da je Tool primer muzickog amaterizma.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Jun 2009, 15:00

a za meshuggah mozemo reci da su jebaci keve [teorijski]?

meshuggah je prosto vrsta black metala, sa malo jacom dozom muzikanstva, sto je jako retko u tom muzickom pravcu.

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 16:49

cccira wrote:
AllHopeIsGone wrote:O harmoniji Tool-a ne bih mlogo, ali mogli bi da probaju harmonski nesto van blues-a.
Mogli bi, ali to mozda ne bi bio tool onda. Ako ti tool ne odgovara to nije njihov problem, vec tvoj. Niko te ne tera da ih slusas ;)
Pa i ne slusam ih vise :D Hteo sam samo reci da su mogli malo da evoluiraju harmonski, a nisu :) I nema tu problema :) Opet kazem, izneo sam samo misljenje jer sam mislio da sam kompetentan malo za ovu temu :|

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 16:54

Nyarlathotep wrote:
AllHopeIsGone wrote: Meshuggah je sigurno, kad vec spominjes, mnogo vise fusion jazz nego metal :)
:shock: :?

odakle ti to, zivota ti?
znas li ti sta je fjuzn dzez, drugar?
Ne znam sta je fusion jazz :)

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 16:56

Stalker wrote:a za meshuggah mozemo reci da su jebaci keve [teorijski]?

meshuggah je prosto vrsta black metala, sa malo jacom dozom muzikanstva, sto je jako retko u tom muzickom pravcu.

Nisu savrseni, ali jebu kevu i uradili su u svojoj gravitaciji nesto novo. Black metal, doza muzikanstva? Dobro.. :)

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 10 Jun 2009, 17:01

Stalker wrote:
razlog zbog kog sam kritican prema muzici koju (narocito) danas radi Tool nisu neka izneverena ocekivanja (mada bih ciste savesti mogao to reci za 10.000days), nije ni dosada u pitanju (sto je logicno pomisliti s obzirom koliko sam ih konzumirao), vec jednostavno, saznao sam "neke" stvari vezane za harmoniju, ritam, komponovanje muzike.
onda slusaj Betovena, Mocarta, Bedziha Smetanu, Kebu, Lista, Cajkovskog, Verdija, itd...jer su oni velikim delom tvorci te teorije...
msm ako ti muziku gledas shablonski, to je potpuno pogresno...

drugi glupi komentar ti je bio kad si rekao da je Tool primer muzickog amaterizma.
Teorija koja mene zanima nema veze sa gore navedenim, a pise sa kim ima veze, za one koji znaju da citaju i koji znaju sta citaju. Sablon?! I lepo napisem sve, al' ne vredi, umesto razmene misljenja, oce ljudi prepirku :grummel_2:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 10 Jun 2009, 17:17

Teorija koja mene zanima nema veze sa gore navedenim, a pise sa kim ima veze, za one koji znaju da citaju i koji znaju sta citaju. Sablon?! I lepo napisem sve, al' ne vredi, umesto razmene misljenja, oce ljudi prepirku
pa jebiga kad stavljas komentare tipa "jeste, ali ipak nije" - imaju dvojno znacenje
:XD:

Post Reply