Floyd rose problem - prsline

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Nostradamussen

Floyd rose problem - prsline

Post by Nostradamussen » 18 Jan 2010, 15:08

Dakle, imam ESP licencirani FR.
Kad sam kupio gitaru i dosao kuci, primetio sam (tek tada) da na jednom sedlu, tacnije najnizem (sto drzi visoku E zicu), ima prslina ovog tipa (primeti crvenu liniju)
Image

Ali sve je radilo. Kada sam drugi put menjao zice, pojavilo se sledece
Image

Medjutim, kada sam menjao zice treci put, cim sam poceo da odvrcem onaj veliki saraf sto drzi kockicu, sedlo se raspalo na 3 dela. Krti lom.
Ovi u mitrosu su mi zamenuli celo sedlo, uz veliku mrzovolju i pridike kako ne smem da previse stezem taj saraf, ali posto sam imao garanciju, dobio sam zamenu, i to sedlo koje sam dobio je bilo jedno od najvisih (sad imam 3 visoka).

Ali i to je u redu. Sve dok se pre 2-3 dana nije pojavilo sledece, i to na sedlu koje drzi A zicu:
Image

E sada, bas mi je juce na probi pukla zica, i to A zica. Ja se iskreno bojim da diram taj sharaf. Jer ako se i ovo raspadne, verovatno moram odma u mitros da urgiram, sreca pa sam jos uvek pod garancijom, al sta da radim ako se javi jos neka prslina? Na nekom od ostalih?
A siguran sam da ne zatezem te srafove previse, nisam stoka.

Moje pitanje je, dal ima negde ovih rezervnih cudesa da se nabavi kod nas? Da pomenjam sve odma. Ostatak tremola radi fino.

mislim_stvarno

Re: Floyd rose problem - prsline

Post by mislim_stvarno » 18 Jan 2010, 16:54

au, :shock: citao sam da su im tremola losa (meka), ali ovo je preterano. :grummel_2: Mislim da sam takva sedla video u maricu ili music media centru. Ne smem da se kladim, ali sam poprilicno siguran... Prvo proveri maric, znam da im ne stoje na sajtu, ali prilicno sam siguran da imaju. Isto tako, mega music drzi rezervne delove, jeste da su mene zavlacili za postove za floyd ::ranting:: , kao treba da im stigne sledece nedelje, pa sledeceg meseca, i na kraju nista, ali imaju dosta rezervnih delova za floyd. Jos jedna prodavnica koja drzi rezervne delove je mix, ali Niski. Posaljes im mail da se raspitas, i ako imaju, hoce da posalju kurirskom sluzbom. Ja sam te postove narucio od njih. Imaju oglas na kupujem-prodajem za rezervne delove za gitaru, tako sam ih nasao. Mix u bg-u ne drzi toliko rezervnih delova po recima ovog lika sto mi je odgovarao na mail. Mozda je samo hteo da on napravi prodaju, a ne da pravi posao kolegama u bgu... :)
:ziveli:

Nostradamussen

Re: Floyd rose problem - prsline

Post by Nostradamussen » 19 Jan 2010, 04:21

e hvala ti mnogo!

Post Reply