the Emerald Beyond Fuzz, by Kuato Design

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rax13
MF veteran

Re: the Emerald Beyond Fuzz, by Kuato Design

Post by Rax13 » 30 May 2011, 23:19

Najs matori, pravi psihodelicni djus direkt sa slivnika :)

Keep on fuzzin' and keep 'em comin'... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 May 2011, 00:21

Ima finih zvukova, moglo bi se stogodj i iskoristiti.
A onaj pokusaj dramaticnog rifa treba da razvijes u pesmu... :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 31 May 2011, 00:32

Pfuck, koliko je mahavishnu fazlija, hipster killer :metal: Jesi probavao na singlovima?

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 31 May 2011, 14:06

Mog'o bi da probaš kod mena na telcu, taman dođeš da probaš pojačalo. :) Super je ispalo, znam koliko si truda uložio u pedalu. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 31 May 2011, 18:48

Ajde dogovoricemo se :ziveli:
Jesam se dosta trudio, uglavnom jer sam zheleo da napravim neshto svoje, neshto novo koliko je to moguce imajuci u vidu polaznu tachku - Zvex The Machine.
Mozhe se uticati na razne stvari kod Beyond-a, za ovaj demo, stavio sam malo svetlije diode koje vishe divljaju, mozhe se to i promeniti, pa da bude malo zauzdaniji, npr kao u teaser-u na vrhu teme, i josh zauzdaniji, da se koristi kao saturisani liquid fuzz za divne soloe i zidove zvuka kod riffova a da se pri duzhe sustain-ovanoj noti dolazi do onog mega kul fejzer raspadanja :ziveli:

Ono shto je negativno kod ovog pedal building-a, je shto ne sviram uopshte. To mi se nikako ne svidja. Zavrshicu josh par projekata koje sam naumio, a onda ostavljam pedalarstvo drugima, imam shta da dam i u kompoziciji chini mi se.

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Jun 2011, 02:02

Cortex wrote: Pochelo je malim pobedama... :)
Samo su te i bitne! :kiss: :bow: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jun 2011, 07:37

Cortex wrote:imam shta da dam i u kompoziciji chini mi se.
Nego šta. Koliko god da ti je lepo krenulo sa elektronikom, moram da primetim da ima baš mnogo ljudi koji srećno barataju lemilicom, a nema baš tako mnogo ljudi koji mogu da se pohvale ozbiljnim i pažnje vrednim autorskim radom u muzici. Koristi ovo taman toliko da sebi ponekad uštediš neki dinar i da ne plaćaš ono što baš ne moraš da plaćaš, a rad na muzici gurni u prvi plan.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 12:05

Dopisivao sam se malo sa Philippe-om, tvorcem Caroline Wave Cannon-a i osnivachem nove mlade perspektivne kompanije Caroline Guitar Columbia, i evo shta je rekao o mom Emerald Beyond fuzz-u [moradoh da se pohvalim :mrgreen: ]

"Your fuzz looks and sounds very interesting. A 555 chip oscillating into the distortion circuit? Creative! The way the sound decays in the clip when it's activated is phenomenal! So nasty it flutters! When you let things ring out...wow. "

:metal: :metal:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Aug 2011, 12:41

Kristijan wrote:
Cortex wrote:imam shta da dam i u kompoziciji chini mi se.
Nego šta. Koliko god da ti je lepo krenulo sa elektronikom, moram da primetim da ima baš mnogo ljudi koji srećno barataju lemilicom, a nema baš tako mnogo ljudi koji mogu da se pohvale ozbiljnim i pažnje vrednim autorskim radom u muzici. Koristi ovo taman toliko da sebi ponekad uštediš neki dinar i da ne plaćaš ono što baš ne moraš da plaćaš, a rad na muzici gurni u prvi plan.
:bow:

komplikator

Post by komplikator » 10 Aug 2011, 12:51

au. :bow:

Gagi

Post by Gagi » 10 Aug 2011, 17:34

Cortex wrote:Ako sam ikada tripovao da bi bilo moguce svirati direktno elektrichnu struju, ochekivao bih da to zvuchi nekako ovako.
Upravo sam sebi opalio veoma jak vaspitno popravni šamar što ranije nisam identifikovao ovu temu :hide: tek malopre je vidoh, sve si rekao prijatelju, a i kolege, tako da nema šta da se doda,
ako si hteo da ovaj uradak predstavi refleksiju tvoje ličnosti u fuzz univerzumu definitivno si uspeo, u najpozitivnijem smislu :D
mogu samo da ti poželim sreću u idućim projektima, veliki respect i pozdrav :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Aug 2011, 19:11

Preveslah ovu temu x puta i tek sad ukapirah da nisam ostavio komentar. Konacno da ispravim gresku:

:bow:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Aug 2011, 19:44

u nekim trenutcima me podseca na izfuzirani fender rhodes

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Aug 2011, 22:09

DA, JEBENO DA! Bash na to, izfuzirani Fender Rhodes, ili xenophone, ono shto svira Bojan Z, chovek koji je sklopio Rhodes od desetak pokvarenih Rhodes-ova i pushta ga kroz Big Muff, kralj nad kraljevima.

Hvala vam carevi na lepim rechima, posebno Gagiju hehe :ziveli: :ziveli:

Ma...kazhem, sto puta sam unishtio pedalu tijekom experimentisanja, zvuk je bio i jednom 30% bolji u jednom trenutku [ako je kod ovakvih pedala moguce reci procentualno da je neshto 30% bolje ili gore haha] i posle nikako nikako nisam ponovo mogao da dobijem taj zvuk.
U najbolje trenutku, pedala je bilo sa singlovima ili humovima, ako je volume bio smanjen na 2-3, davala taj rhodes zvuk izuzetno osetljiva na dinamiku ako koristite normalan attack onda je zvuchala kao rhodes, a ako se malo jache zarije u zhice onda se valjda tamo prelazi neki prag voltazhe i onda se ponovo dobija taj phaser/ring modulator decay.
Sada nazhalost to mogu samo sa humovima da dobijem, a takodje misim da je pedala od tog trenutka kad je najblje zvuchala, izgubila jedno 40 posto gain-a :D :D pa vi vidite...kad je bilo najvishe moguce gain-a, tad se sama pedala toliko borila sa njime da je zaista zvuchala kao radjanje supernove. Ali je zvuchalo dobro, a ne ko drugi prduckavi fuzzevi. Jednom, kad budem imao malo vishe vremena, napravicu je ponovo, u vecem kucishtu, i tweakovacu je da bude najbolji fuzz ikada!

Iz Kuato Design-a mozhete uskoro ochekivati dva Momentary Pulsar-a, koje sam pravio sebi i Kristijanu, tema kasni samo zbog grafike na pedala koja ce biti reshena ovih dana...
Danas sam zavrshio pravljenje pedale Sixty Ton Angel Boost :) o njoj sam vec neshto pisao u drugim temama, sastoji se iz voljenog kompresora Orange Squeezer-a i germanijumskog treble booster-a, tajnog oruzhja birtanske shkole, Dallas Rangemaster-a. Pedala koristi i splitter/blender kolo, preko kojeg mogu da doziram blend izmedju jednog i drugog, ili npr rangemaster sa clean mixom, ili pak mogu da koristim taj deo da shaljem signal iz te pedale u dva pojachala, ili da delim signal na dva dela pa jedan da ide u laptop i VST-eve, a potom returnom da to mixujem sa signalom iz Jive King-a i tako dalje i tako dalje...Za sad, prezadovoljan sam kako zvuchi, probacete/videcete. :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Aug 2011, 22:36

.
Last edited by nenadnenad on 10 Aug 2011, 22:40, edited 1 time in total.

Post Reply