MFGC11 - Aleksej

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Aleksej79ns

Re: MFGC11 - Aleksej

Post by Aleksej79ns » 10 Oct 2011, 16:11

Zaebava nesto danas imageshack... ::ranting::

Inace trenutno lepim fretboard na vrat, i uskoro cu mocu da isprobam sve! :D Makar jos tako neobradjeno.

Mada necu odmah na gitaru da stavljam sve, nema potrebe, nego sam na jednoj vecoj ploci od iverice napravio rupe za vijke za vrat i za tremolo, pa cu tu sve da zavrnem, da isprobam, a i da iznivelisem pragove... :roll: :ma bravo: Zapravo me intersuje koliko ce vrat biti prav, kada se zategnu zice i da li ce sipka za pritezanje uopste da radi svoj posao... :( To me jos jedino malo brine...

U medjuvremenu jos je ostalo fino smirglanje, doterivanje, pa farbanje lakiranje... :wink:

EH da, i jos da zatvroim zljeb nazad na vratu za sipku, ali to moze i kasnije.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 14 Dec 2011, 22:51

Bas odavno nisam skoro nista radio na svom projektu... :( Mesec dana sam radio samo drugu smenu, i to znaci ustanem, malo se promuvam, jedem i na posao. Dodjem uvece kuci i vec je 23h, aj zdravo, otisao ceo dan... Ne znam dokle su drugi stigli koji jos nisu zavrsili, malo je ovo zamrlo... :( U svakom slucaju, nisam siguran da cu uspeti da zavrsim do kraja godine ovo moje cudo, ali sta je tu je... :( Bolje nego da zurim pri kraju. Kada sam vec toliko vremena izdangubio.

No, da okacim ono sto sam jos pre uradio... :)

Fretboard je konacno zalepljen! :) Nisam zadovoljan kako sam uradio, ali sta je tu je, sitne greske su ispravljene.

Image

Image

Image

Kada je to zavrseno, isprobao sam da sastavim telo i vrat, sve sa tremolom i civijama, cak sam i zice ubacio. Zapravo najvise me je interesovalo kako ce se vrat ponasati, da li ce se iskriviti. I s obzirom na to da sam ovo isprobao bez da sam stavio sipku u vrat, bio je prav ko strela! :) Sa tim sam zadovoljan. Naravno, usled loseg stavljanja pragova tu ce jos biti mnogo posla, ali to sam i ocekivao. Kazem to jer sam mogao i da isprobam. :) Kada se pragovi iznivelisu mislim da ce biti OK! :)

E sada javio mi se jos jedna problemcic. Sam vrat je nekako previsok u odnosu na nivo tremola. Znaci moram bas jako da podignem ona sedla za zice (ako se tako zove) i tada je OK ali nekako mislim da to moze da utice lose na sustain... Pa sam mislio da nekako malo podignem nivo samog tremola... :?: Videcu jos.

EVo kako to izgleda.

Image

A neko je pitao koliko ce biti teska, pa sam merio, i nece biti previse teska, mozda 100-200 grama teza od Skvajera koji imam.

Image

Inace ko nije cekirao, i na prosloj starnici ima dosta slika ali su poslednjem postu pa se mogu lako prevideti! ;)

Dakle ostalo je da se jos finisira obrada drveta, to je kesa, ali onda jos ide farbanje tela, koje ce biti sledeci izazov (kao i priprema) i lakiranje vrata. Jer bilo bi steta da ise*em na kraju sve sa losim farbanjem. A onda jos da se srede pragovi naprave magneti i da se zavrse ostalo elektro radovi, ali to nece biti veliki problem. (Mislim pragovi hoce, a magneti nece :) )

E da, u medjuvremenu sam postavio sipku u vrat, i zalepio/zatvorio taj zljeb od nazad, i sa tim sam zadovoljan! :) To je bila druga nepoznanica, da li ce sipka uopste raditi svoj posao, ali cini mi se da je sve par ekselans! ;) Za to nemam slke, bice drugom prilikom.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 14 Dec 2011, 22:58

Mozda bolje umesto podizanja tremola da produbis dzep za vrat na telu, da tako spustis vrat

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 14 Dec 2011, 23:16

PA sigurno da je bolje! :) Ali to je nemoguce sada jer vise nisam u mogucnosti da to lepo uradim, nemam vise mogucnost da radim na toj masini (a i ne znam kako bih to izveo) a drugo, time big mogao dobiti najvise 1mm, mozda ni toliko jer taj vrat ima 22 praga, i fretboard prelazi malo preko tela gitare, taman toliko za taj prag (pa bi se svakako nalsanjao na telo). Ne znam zasto, skontao sam da se tako prave vratovi sa 22 praga. Mozda se i prave,nemam pojma. :)

Tako da ta ideja otpada. :( Mislim, moze i ovako da radi posao, samo ce ta sedla morati da se podese na visoko... :)

nikolic025

Post by nikolic025 » 14 Dec 2011, 23:50

Pa,ti i taj donji deo fingerboarda malo stanji...

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 15 Dec 2011, 20:35

nikolic025 wrote:Pa,ti i taj donji deo fingerboarda malo stanji...
:idea: Pa da, jedino tako! :)

michabass

Post by michabass » 16 Dec 2011, 19:41

heh pa zabaci vrat unazad! Kao Gibson.... zabaciš ga za 1 stepen i dobićeš kod tremola bar 2-3mm...

znam znam pitanje je kako da ga zabaciš? pa samo malo skini materijala s vrata tamo gde se spaja s telom, ali zakošeno više ka glavi tj headstocku... kapiraš? ....to su delovi milimetra, nećeš ti tu ništa ni primetiti da nije potpuno paralalno kad ga fino uglaviš i izlakiraš... biće odlično!
:ziveli:

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 17 Dec 2011, 01:18

Hehe znam tacno na sta mislis, pa ja sam zato pravio micro tilt da bih mogao da ga zabacim na drugu stranu,ali ispostavilo se da mi treba "zabacianje" na drugu stranu ! :)

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 03 Mar 2012, 19:34

U iscekivaju toplijeg vremena, kada bi trebalo da se krene sa farbanjem/lakiranjem, da stavim slike koje nisam do sada, a trenutno je stanje gitare.

Image

Image

Image

Proba sa stavljenim bridgeom i civijama... :)

Image

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 03 Mar 2012, 19:36

Image

A ovo su ideje kako bi mogla da izgleda.

Prvo sam hteo da bude skorz crna, metalik. Onda sam odlucio da jos dodam ovu prizmu od Flojda... :) I to je bilo skoro sigurno do pre par dana, kada sam se malo igrao sa nekim slikama i ustanovio da mi se opasno svidja ova varijanta sa Hendriksom! :) Srednja... Ona treca varijanta je cisto revijano...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2012, 20:11

Srednja mi se najmanje svidja. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2012, 20:13

Prva je malo klise ali mi se najvise svidja.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 03 Mar 2012, 20:15

Haha, pa ono jeste, najvise odudara od prvobitne ideje, da bude crno i jednostavno, ali nekako bas mi se svidelo to sarenilo, ni sam ne znam zasto! :?: :mrgreen:

A prva nije originalna ideja, to jeste cinjenica. Ja se sam ne bih nikad ni setio, nego sam negde video. Planiram (ipak) da pravim jos jednu gitaru, kasnije, koja ce da bude prilicno "ozbiljna" pa se zato i svidja da ova bude tako sarena, "neozbiljna".

MetalFunk

Post by MetalFunk » 03 Mar 2012, 20:21

Poslednja najgotivije izgleda.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 03 Mar 2012, 21:34

Image

Post Reply