Bas odavno nisam skoro nista radio na svom projektu...

Mesec dana sam radio samo drugu smenu, i to znaci ustanem, malo se promuvam, jedem i na posao. Dodjem uvece kuci i vec je 23h, aj zdravo, otisao ceo dan... Ne znam dokle su drugi stigli koji jos nisu zavrsili, malo je ovo zamrlo...

U svakom slucaju, nisam siguran da cu uspeti da zavrsim do kraja godine ovo moje cudo, ali sta je tu je...

Bolje nego da zurim pri kraju. Kada sam vec toliko vremena izdangubio.
No, da okacim ono sto sam jos pre uradio...
Fretboard je konacno zalepljen!

Nisam zadovoljan kako sam uradio, ali sta je tu je, sitne greske su ispravljene.
Kada je to zavrseno, isprobao sam da sastavim telo i vrat, sve sa tremolom i civijama, cak sam i zice ubacio. Zapravo najvise me je interesovalo kako ce se vrat ponasati, da li ce se iskriviti. I s obzirom na to da sam ovo isprobao bez da sam stavio sipku u vrat, bio je prav ko strela!

Sa tim sam zadovoljan. Naravno, usled loseg stavljanja pragova tu ce jos biti mnogo posla, ali to sam i ocekivao. Kazem to jer sam mogao i da isprobam.

Kada se pragovi iznivelisu mislim da ce biti OK!
E sada javio mi se jos jedna problemcic. Sam vrat je nekako previsok u odnosu na nivo tremola. Znaci moram bas jako da podignem ona sedla za zice (ako se tako zove) i tada je OK ali nekako mislim da to moze da utice lose na sustain... Pa sam mislio da nekako malo podignem nivo samog tremola...

Videcu jos.
EVo kako to izgleda.
A neko je pitao koliko ce biti teska, pa sam merio, i nece biti previse teska, mozda 100-200 grama teza od Skvajera koji imam.
Inace ko nije cekirao, i na prosloj starnici ima dosta slika ali su poslednjem postu pa se mogu lako prevideti!
Dakle ostalo je da se jos finisira obrada drveta, to je kesa, ali onda jos ide farbanje tela, koje ce biti sledeci izazov (kao i priprema) i lakiranje vrata. Jer bilo bi steta da ise*em na kraju sve sa losim farbanjem. A onda jos da se srede pragovi naprave magneti i da se zavrse ostalo elektro radovi, ali to nece biti veliki problem. (Mislim pragovi hoce, a magneti nece

)
E da, u medjuvremenu sam postavio sipku u vrat, i zalepio/zatvorio taj zljeb od nazad, i sa tim sam zadovoljan!

To je bila druga nepoznanica, da li ce sipka uopste raditi svoj posao, ali cini mi se da je sve par ekselans!

Za to nemam slke, bice drugom prilikom.