Ajmo redom. Dao sam se u izradu kabineta. Prvo, jer me izađe jeftinije dosta. Drugo, sam ga pravim od početka, i znam koliko je kvalitetno urađen i kako, od kakvog drveta, itd....
I treće, super je osećaj svirati kroz nešto što je od tvojih ruku nastalo. A i volim da majstorišem, tako da je ovo bilo savršeno rešenje.
Pogledao sa mdosta snimaka raznih proizvođača, factory tour i sl, i skapirao da svi kabineti koje volim se prave od brezine šper ploče.
Tako da sam se dao u potragu za istom. Našao sam je u radnji po imenu inter komerc, kojia je blizu ada hulje. Čini mi se da se ulica zove višnjička. Seku po meri, i imaju brezin šper, od 18mm koji sam ja i želeo. Da bude što robusniji. Ali mora da se kupuje na celu tablu koja ima duplo više nego što je meni trebalo, tako da smo ja i drugar kupili po pola. U međuvremenu sam našao još jednu radnju sa brezinim šperom sasvim slučajno. Pogledaću adresu kasnije, ako nekome treba. I oni prodaju na bilo koju kvadraturu.
Celokupan hardver sam kupio u elementi. Super su im cene, i skoro svega ima. Pošto tolexa nigde nema, i nisam mogao sad da ga naručujem i cimam se. Ja sam lepo uzeo skaj, jer ipak mi je ovo prvenac, pa i ako bude grešaka, da ne žalim bačene pare. A čim bude prilike uzimam neki dobar tolex.
Evo i drveta koje sam uzeo.

Kao što se ovde vidi, lepe je teksture i kvaliteta.

Drugar koji ima razne mašine mi je to doveo na tačno željene mere, jer se isprva nisam dobro sračunao, tako da sam morao malo da popravljam.

Sa obzirom da skoro niko nema mašinu, koja bi mogla da napravi tkz spoj "lastin rep", onda je opcija bila samo lepljenje, ploču na ploču. Koristio sam neki njegov lepak za drvo iz radionice. Izbušio onda rupe malom burgijom. U koje sam isto sipao lepak, i onda stavio holšrafe u sve to. Sa obzirom na sve to, i da je ova šperka sama po sebi jaka i teška, kutija je kao tenk!

Nakon toga su isečene rupe za ručke sa strane

Nakon što je sve leglo i odstojalo, lepak se osušio, na red je došlo i šmirglanje!

Sređivanje ivica i ćoškova. Ovde je dakle potrebno samo strpljenje i fin rad.
A evo je i glavna alatka.