Vredi li popravljati ovu jako staru gitaru

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kolbata

Vredi li popravljati ovu jako staru gitaru

Post by kolbata » 26 Jan 2009, 17:56

Imam ovu gitaru pa me interesuje dali neko moze vise da mi kaze o kakvoj se gitari radi. Dali je vredi popravljati posto se vrat poceo odvajati od tela gitare ostalo osim sto nedostaje jedna zica je o.k. Ako vredi popravljat kojem majstoru da se obratim?

Image

Rocket Roll

Re: Vredi li popravljati ovu jako staru gitaru

Post by Rocket Roll » 26 Jan 2009, 21:00

Izgleda kao stari istočnoevropski rad. Pokušaj da nađeš neku sličnu ovde: http://meatexz.com/cheesyguitars/guitars.html

Isplati li se? Kao lična satisfakcija, uvek. Kao ulaganje zarad profita, zavisi...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 26 Jan 2009, 22:33

Mislim da svaki majstor moze da ti montira nov vrat (da uradi 1:1 repliku, ili izmeni nesto po tvojoj zelji). To moze da kosta u zavisnosti od materijala 50-100e. Ne znam da li smatras da je to ok investicija. Iskreno, ja bi na tvom mestu isao na to, ali ja sam malo bolje materijalno situiran, a i veliki sam emotivac kad su stare gitare u pitanju. Preporucio bih ti Sanjiku sa Novog Brda (meni je opravljao 2 gitare, mom bratu je napravio 2), ja sam sa njim extremno zadovoljan, ali to moze da ti uradi i bilo koji drugi majstor (Mirko Tasic, Goran iz Zemuna, Peca, Maric, bilo ko) po tvom izboru. Bilo bi jako korisno da slikas i okacis taj deo gitare gde je vrat poceo da se odvaja. Onda mozemo da ti kazemo preciznije sta i kako. Mozda ni ne mora nov vrat, nego moze neko krpljenje za 20ak evra, sad samo daj slike

kolbata

Post by kolbata » 27 Jan 2009, 20:06

Evo jos dve detaljnije slike mesta kvara. Dali znate nekog majstora u Novom Sadu?
Image

Image

Post Reply