Junski ispitni rok dolazi kraju, sto znaci da ce biti vise vremena za rad

Posjedujem jedan xxx bass, jazzoliki i planiram da ga sredim - kod mene je dosao u jadnom stanju, a ni ja ga nisam mazio.

Dobio sam ga jaaako jeftino prije 6 - 7 godina, zamjenio je Jolanu u mojim rukama. Nemam pojma koja je marka, niti godina proizvodnje.

Vlasnik prije mene ga je ismirglao (jako aljkavo), pa ne znam koliko ce mi to zadati vise ili manje posla. Ono sto cu da uradim jeste detaljno ga pripremiti i lakirati, koristicu sadolin na bazi voska i preko bezbojni lak.

E sad.... koliko mogu primjetiti, tijelo je radjeno iz 3 komada drveta, a preko je nesto kao furnir (vidi sliku) koji je napukao na par mjesta. Da li da potpuno gulim taj furnir ili da smirglam i probam da izravnam taj dio?

Ono sto sam mogao da osjetim

Sledece na redu je vrat... nije u posebno jadnom stanju, ali mi se ne dopada... opcija je da kupim novi, stavim sa nekog jeftinog basa, ili da, ako se tijelo pokaze da je od dobrog drveta, skinem sa svog ibaneza gsr180 i namontiram na njega - dimenzije su odgovarajuce, osim rupa. Nove cu da busim na tijelu, za slucaj da za**rem nesto. Hardver i elektroniku bih takodje prebacio sa Ibaneza.

Sam bass dok sam ga svirao je imao relativno pristojan zvuk, mogao bih ga opisati kao "toplijeg" u odnosu na Ibaneza.
Savjeti, iskustva? Molim lijepo