nebojsak wrote:
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate

moja sledeca kupovina, ako bog da.
EHX Big Muff Pi Russia
-
Kill surf city
Ne znam koliko puta sam citao da se ta verzija muffa raspada u hodu, pogotovo dzekoviStalker wrote:
moja sledeca kupovina, ako bog da.
EHX Big Muff Pi Russia
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Krank Distortus Maximus... DroolDuane wrote:
Dvejn je verovatno okacio sliku zbog tjub drajvera 
sl0e wrote:Dvejn je verovatno okacio sliku zbog tjub drajvera
i zbog bude 
-
nenadnenad

yamaha c40..valjda je oko 160$ ..pretpostavljam 150eu
Nemam ni elektricnu doduse
cini mi se da se odredjene stvari lakse sviraju na klasicnim gitarama i bolje zvuce neke 'tehnike'
- rock action
juce sam probao Gibson 59

ima prejeben zvuk. ova gitara je u posedu Vlade Negovanovica, ne znam koje je godiste, dao je Cobiju iz Music Trade-a da stoji u radnji pa Cobi bio u faoznu aj da probas da vidis razliku izmedju tog i ovih novijih.
mozda najbolja gitara za blues i jazz fazon, ima neverovatan klin. cim sam okinuo prvi akord na pamet mi je pao neki Neil Young
gitara nije toliko za rilj i hard rock, pretpostavljam da nije ni pravljena za taj fazon, niti je u to vreme ta mjuza bila moderna - malo je sporija gitara, ali ima taj neki lepi midl/srednje i izrazene baseve... reaguje na dinamiku na neck magnetu bas bas do jaja.
onda sam probao novi Gibson 1957 Goldtop, cisto da uporedimo razliku:

Goldtop je zrno tanji, reskiji. vise je za rock/hard rock definitivno, "trazi" da ga udaris malo jace (bridge pozicija). super ton.
nisam probao nijedan studio model posle nje, ali nije ni bilo potrebe
onda sam ponovo uzeo 59 i uklj. ga direktno u Marshalla. onda sam shvatio kako i zasto i najgluplji rifovi/akordi koje svi znamo, zvuce tako do jaja u tako jednostavnoj metodi (gitara direktno u amp)

nove 59 gitare (bar ovaj model koji sam probao) cene oko 14.000 dolara. to mi je bas ono sumanuto i mislim da nijedna gitara ne vredi toliko, al ajde. ovu 57-icu cene oko 2.500-3.000 sto mi je takodje mnogo, al ajd kao. u odnosu na 57, po meni 59 vredi vise, ali malo vise, al to je druga tema...

ima prejeben zvuk. ova gitara je u posedu Vlade Negovanovica, ne znam koje je godiste, dao je Cobiju iz Music Trade-a da stoji u radnji pa Cobi bio u faoznu aj da probas da vidis razliku izmedju tog i ovih novijih.
mozda najbolja gitara za blues i jazz fazon, ima neverovatan klin. cim sam okinuo prvi akord na pamet mi je pao neki Neil Young
onda sam probao novi Gibson 1957 Goldtop, cisto da uporedimo razliku:

Goldtop je zrno tanji, reskiji. vise je za rock/hard rock definitivno, "trazi" da ga udaris malo jace (bridge pozicija). super ton.
nisam probao nijedan studio model posle nje, ali nije ni bilo potrebe
onda sam ponovo uzeo 59 i uklj. ga direktno u Marshalla. onda sam shvatio kako i zasto i najgluplji rifovi/akordi koje svi znamo, zvuce tako do jaja u tako jednostavnoj metodi (gitara direktno u amp)

nove 59 gitare (bar ovaj model koji sam probao) cene oko 14.000 dolara. to mi je bas ono sumanuto i mislim da nijedna gitara ne vredi toliko, al ajde. ovu 57-icu cene oko 2.500-3.000 sto mi je takodje mnogo, al ajd kao. u odnosu na 57, po meni 59 vredi vise, ali malo vise, al to je druga tema...
- rock action
da se razumemo, ove gitare se obicno ne daju na probu jer svaki kupac koji je uzima zna o cemu se tu radi, ali Cobi zna da volem Gibone pa je bio u fazonu aj da probas da cujes vec kad si tu... bila je jedinstvena prilika da cujem kako najbolji Giboni rade 
-
nenadnenad
uh...
uvek mi se cini da les paul ima shiri, masivniji vrat
a bar sto se tice shirine kod prvog praga , izgleda da je isti ko strat = 43mm
uvek mi se cini da les paul ima shiri, masivniji vrat
a bar sto se tice shirine kod prvog praga , izgleda da je isti ko strat = 43mm