Totalni pochetnik kupuje gitaru...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Totalni pochetnik kupuje gitaru...
i da, jos jedno... definitivno uzmi i pojacalo, to sa forom ''daj sve pare na gitaru'' to je malo glupo, to je jebenih 300 eur-a, tih 100 eur-a vise za gitaru nece napraviti neku veliku razliku, to je kao da imas recimu opciju izmedju keca bez ozvucenja i yuga sa zvucnjacima u njemu, a neki pametnjakovic ti kaze ''pa bolje je da sve das na kola, ko jebe ozvucenje, stavi tranzistor(analogija za kompjuter) u njega'' a koja je razlika izmedju keca i yuga? ista kao sto je izmedju gitare od 200 i gitare od 300 eur-a... mala? mozda jedva primetna? za pocetnika verovatno nikakva... samo sto kad imas pojacalo neces morati da palis jebeni komp svaki put kad oces da odsviras rif ili okines akord + pojacalo mozes da poneses sa sobom, da dzemujes sa drugarima a komp ces malo teze...
- Haralampije
I jos kad nabacis flojd i propustis kroz vah....uhhh srvce mi op5 zaigralo.Onomad kada se Apokaliptika pojavila,'teo sam da napravim domacu verziju s' guslama,al propade mi zamisao,..DJovi i Pink mi uzese publiku..od tada resih gusle da okacim o klin...kud mi stade na ljutu ranu,jao meneeeeeeeee,taman prodje decenija kako zaboravih....whosyourdaddy wrote:Cujem da su gusle ponovo u modi po Srbiji, ne moras mnogo da se (m)ucis jedna zica, 3 tona i cepas.A ti pocetnice,stono kupujes gitaru i sto jos nisi cetnik,mani se djavolovog sokocala...
Gusle se rade po narudzbini (kostaju oko 150e), i moras da odlucis sta ce ti biti izrezbareno na "headstocku", jako bitan momenat.![]()

Zlatno pravilo: kada kupujes (gitarsku) opremu, u svaki komad opreme ulozi sto je vise moguce. U ovom slucaju to je, pogadjas, gitara. Ako nista drugo, onda zbog eventualne preprodaje (do koje ce sigurno doci, jelte)
Milion i jedan put smo pisali na ovu temu. A ti proguglaj sledecu stvar: Behringer GDI21, skini asio4all drajvere i spreman si da rokas na kompu (naravno ako imas zvucnike koji kostaju preko 15 evra) bolje nego na bilo kom pojacalu do 200 evra + mozes da snimis sviranje u zabrinjavajuce dobrom kvalitetu.
Milion i jedan put smo pisali na ovu temu. A ti proguglaj sledecu stvar: Behringer GDI21, skini asio4all drajvere i spreman si da rokas na kompu (naravno ako imas zvucnike koji kostaju preko 15 evra) bolje nego na bilo kom pojacalu do 200 evra + mozes da snimis sviranje u zabrinjavajuce dobrom kvalitetu.
Tako je, ciro. Pojacalo od 100 evra ce zvucati kao jebena kanta, kao i gitara od 200, uostalom.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/476 ... ster-60s-/
Kupi ti ovo, i ''kupi'' Amplitube, pa si miran, neko vreme.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/476 ... ster-60s-/
Kupi ti ovo, i ''kupi'' Amplitube, pa si miran, neko vreme.

Ali, zvucnik?! Gde je tu ta "interakcija"? 

MUzzY wrote:Ali, zvucnik?! Gde je tu ta "interakcija"?

sto kaze cira "zabrinjavajuce dobar zvuk", stvarno je tako, ja imam marsala od 10w od 100e i sto se tice cleana jede ga amplitube za dorucak (na microlab solo2)

ovo je najbolji moguci savet koji se ovde pojavio, neko ce ti vec pokazati kako to ide.Stanko wrote: Inace jesi razmisljao o varijanti da sve pare das na gitaru a da sviras za pocetak preko kompa?
Ionako i na pojacalu moras da ustanes i promenis efekat
a gitaru, sto bolju kupis vise ce da te zadovolji...
druga varijanta bi bila ovo: http://www.mitrosmusic.com/search/t:amplug
ubodes to u gitaru a sa druge strane slusalice (koje svako ima) i opleti...
A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?
Razlika je u tebi. Sta se tebi vise svidja/bolje lezi je bolje.MarkoX wrote:A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?
Preporucljivo je da das sve pare ako si siguran da ces iz ljubavi svirati narednih 20-60 god. Ako ti je plan da sviras riblju corbu da te vide p'cke, nije.

Kupi pacifiku i mikrokjub.MarkoX wrote: ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo.
Ajd sad lock na temu.
Marko, kad/ako ti dosadi sviranje, lakse ces prodati tog Squiera, za neku pristojnu cenu.MarkoX wrote:A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?
I da, tebi ce isto zvucati i gitara od 100 evra i od 500 evra, neko vreme. Kasnije ce uvce poceti da oseca razliku.

A taj Micro Cube ces moci da koristis samo kod kuce (ili ako ces svirati u akusticarskom bendu, bez bubnjara), tako da ne vidim sustinsku razliku izmedju upotrebe (vrlo dobrog!) softvera i tog pojacala.
A ti radi kako hoces...
Kupi pacifiku i mikrokjub.
Ajd sad lock na temu.

P.S. Evo, Funkomat je imao Yamahu, a probao je i tog Squiera kletog, ako se ne varam, pa ga pitaj u cemu je razlika.

MarkoX ako vec neces preko kompa,moj ti je savet:
Roland micro-cube,a sto se tice gitare pacifica ili squier standard strat pa uzmi koja ti vise lezi.
Pozdrav i postavi fotke na forumu kad budes pazario.Uzdravlje
!!!
Ajmo lock na temu,ima kuci posla da se radi!!!

Roland micro-cube,a sto se tice gitare pacifica ili squier standard strat pa uzmi koja ti vise lezi.
Pozdrav i postavi fotke na forumu kad budes pazario.Uzdravlje

Ajmo lock na temu,ima kuci posla da se radi!!!

sta sad lock... decko je najmanje kriv za ovu raspravu koja se stvorila...
Pa resen je problemparker wrote:sta sad lock...