Totalni pochetnik kupuje gitaru...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Makijavelli

Re: Totalni pochetnik kupuje gitaru...

Post by Makijavelli » 07 Apr 2010, 13:30

i da, jos jedno... definitivno uzmi i pojacalo, to sa forom ''daj sve pare na gitaru'' to je malo glupo, to je jebenih 300 eur-a, tih 100 eur-a vise za gitaru nece napraviti neku veliku razliku, to je kao da imas recimu opciju izmedju keca bez ozvucenja i yuga sa zvucnjacima u njemu, a neki pametnjakovic ti kaze ''pa bolje je da sve das na kola, ko jebe ozvucenje, stavi tranzistor(analogija za kompjuter) u njega'' a koja je razlika izmedju keca i yuga? ista kao sto je izmedju gitare od 200 i gitare od 300 eur-a... mala? mozda jedva primetna? za pocetnika verovatno nikakva... samo sto kad imas pojacalo neces morati da palis jebeni komp svaki put kad oces da odsviras rif ili okines akord + pojacalo mozes da poneses sa sobom, da dzemujes sa drugarima a komp ces malo teze...

Haralampije

Post by Haralampije » 07 Apr 2010, 13:43

whosyourdaddy wrote:
A ti pocetnice,stono kupujes gitaru i sto jos nisi cetnik,mani se djavolovog sokocala...
Cujem da su gusle ponovo u modi po Srbiji, ne moras mnogo da se (m)ucis jedna zica, 3 tona i cepas.
Gusle se rade po narudzbini (kostaju oko 150e), i moras da odlucis sta ce ti biti izrezbareno na "headstocku", jako bitan momenat. :metal: :jedi_fight:
I jos kad nabacis flojd i propustis kroz vah....uhhh srvce mi op5 zaigralo.Onomad kada se Apokaliptika pojavila,'teo sam da napravim domacu verziju s' guslama,al propade mi zamisao,..DJovi i Pink mi uzese publiku..od tada resih gusle da okacim o klin...kud mi stade na ljutu ranu,jao meneeeeeeeee,taman prodje decenija kako zaboravih.... :grummel_2: :cry: :cry:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Apr 2010, 13:47

Zlatno pravilo: kada kupujes (gitarsku) opremu, u svaki komad opreme ulozi sto je vise moguce. U ovom slucaju to je, pogadjas, gitara. Ako nista drugo, onda zbog eventualne preprodaje (do koje ce sigurno doci, jelte)

Milion i jedan put smo pisali na ovu temu. A ti proguglaj sledecu stvar: Behringer GDI21, skini asio4all drajvere i spreman si da rokas na kompu (naravno ako imas zvucnike koji kostaju preko 15 evra) bolje nego na bilo kom pojacalu do 200 evra + mozes da snimis sviranje u zabrinjavajuce dobrom kvalitetu.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Apr 2010, 14:11

Tako je, ciro. Pojacalo od 100 evra ce zvucati kao jebena kanta, kao i gitara od 200, uostalom.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/476 ... ster-60s-/

Kupi ti ovo, i ''kupi'' Amplitube, pa si miran, neko vreme. :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 07 Apr 2010, 14:23

Ali, zvucnik?! Gde je tu ta "interakcija"? :roll:

Stanko

Post by Stanko » 07 Apr 2010, 16:21

MUzzY wrote:Ali, zvucnik?! Gde je tu ta "interakcija"? :roll:
:ziveli: :hide: sjajno :D
sto kaze cira "zabrinjavajuce dobar zvuk", stvarno je tako, ja imam marsala od 10w od 100e i sto se tice cleana jede ga amplitube za dorucak (na microlab solo2) :) distorzije su ok, ali to je sa gitarom direktno u line-in, preko d-boxa to mnogo bolje zvuci... ;)

parker

Post by parker » 07 Apr 2010, 17:05

Stanko wrote: Inace jesi razmisljao o varijanti da sve pare das na gitaru a da sviras za pocetak preko kompa? :)
Ionako i na pojacalu moras da ustanes i promenis efekat :)
ovo je najbolji moguci savet koji se ovde pojavio, neko ce ti vec pokazati kako to ide.
a gitaru, sto bolju kupis vise ce da te zadovolji...

druga varijanta bi bila ovo: http://www.mitrosmusic.com/search/t:amplug
ubodes to u gitaru a sa druge strane slusalice (koje svako ima) i opleti...

MarkoX

Post by MarkoX » 07 Apr 2010, 17:28

A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Apr 2010, 17:33

MarkoX wrote:A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?
Razlika je u tebi. Sta se tebi vise svidja/bolje lezi je bolje.

Preporucljivo je da das sve pare ako si siguran da ces iz ljubavi svirati narednih 20-60 god. Ako ti je plan da sviras riblju corbu da te vide p'cke, nije. :wink:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Apr 2010, 17:34

MarkoX wrote: ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo.
Kupi pacifiku i mikrokjub.

Ajd sad lock na temu.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Apr 2010, 17:35

da.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Apr 2010, 17:41

MarkoX wrote:A shta je bilo sa onim shto se ranije na temi prichalo da gitare od 200 i 300 evra nemaju toliko razlike. Kolika je razlika izmedju Pacifike 112v i Classic vibe 50' u tih 100 evra, jer u nekim reviewima kazu da je to isto, a posebno za pochetnika. U principu mogu da pozajmim od nekih ljudi kintu za pojachalo, ali to bash ako budem potroshio suvishe potroshio, ali necu preko kompa da svira, a pojachalo koje mislim da uzmem je sasvim ok i nije skupo. Da li je preporuchljivo da pochetnik se toliko odere ne prvu gitaru?
Marko, kad/ako ti dosadi sviranje, lakse ces prodati tog Squiera, za neku pristojnu cenu.
I da, tebi ce isto zvucati i gitara od 100 evra i od 500 evra, neko vreme. Kasnije ce uvce poceti da oseca razliku. ;)

A taj Micro Cube ces moci da koristis samo kod kuce (ili ako ces svirati u akusticarskom bendu, bez bubnjara), tako da ne vidim sustinsku razliku izmedju upotrebe (vrlo dobrog!) softvera i tog pojacala.

A ti radi kako hoces...
Kupi pacifiku i mikrokjub.

Ajd sad lock na temu.
:lol:

P.S. Evo, Funkomat je imao Yamahu, a probao je i tog Squiera kletog, ako se ne varam, pa ga pitaj u cemu je razlika. :)

Vaske023

Post by Vaske023 » 07 Apr 2010, 17:56

MarkoX ako vec neces preko kompa,moj ti je savet:
Roland micro-cube,a sto se tice gitare pacifica ili squier standard strat pa uzmi koja ti vise lezi.
Pozdrav i postavi fotke na forumu kad budes pazario.Uzdravlje :ziveli: !!!
Ajmo lock na temu,ima kuci posla da se radi!!! :D :D :D

parker

Post by parker » 07 Apr 2010, 18:01

sta sad lock... decko je najmanje kriv za ovu raspravu koja se stvorila...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Apr 2010, 18:10

parker wrote:sta sad lock...
Pa resen je problem

Post Reply