E svirao sam tu gitaru. Ne kao takvu, nego baš taj primerak. To je primerak koji je Gibson radio po narudžbini za Džimija (vrlo moguće da je i jedina "custom" rađena za njega ikada). Zlatan hardver rađena za levake... svirao ju je recimo na Isle of Wight koncertu. Kada sam saznao da su trenutno na gitari i žice koje je dotični okidao na tom koncertu nisam više dirao gitaru, za svaki slučaj...Duane wrote:
pa dobro i ovaj batica ima slika sa drugim gitarama, al se zna njegov prime weapon.. isto je i za erika, al je on ipak znatno vise menjao djitre, al the strat je ono sto mu je prime weapon...
gledao sam neki snimak sa G3 on je svirao Gibson E-335... neka arpedja radio nesto
Poznati gitaroshi - rare pictures
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Poznati gitaroshi - rare pictures
jel zezaš ili ? 
ako ne zezaš, do tell us more..
Ne znam dal je ova prosla vec, ali je legendarna

gledaj kakav je, ahhahahhahahh 
komil wrote: To je primerak koji je Gibson radio po narudžbini za Džimija ...
Ovako...
Koliko sam JA upoznat sa tom problematikom.. fazon je da je Jimijev flying-V apsolutno regularna buy-in-any-shop gitara, no on je tokom posedovanja ukrasavao lakom za nokte ... malo pre njegove smrti, gitara je volsebno nestala... i pojavila se 30 ili vise godina nakon njegove smrti u nekoj zalagaonici... lik koji ju je pronasao nosio ju je kod raznih experata da bi jel'te dokazao koja je to gitara i dokazao je.... to je TA gitara. E sad prica ide dalje da je Gipson factory uradeo istovetnu kopiju sara i svega sto je Jimi uradeo, kao i sve ostalo sto je na njoj... i danas je prodaje kao reissue ili tako nesto...
e da... sem po sarama, gitara je kao sto rekoh bila apsolutno ista sa hiljadama drugih koje je gipson tada napravio... cak je CINI MI SE i ser number bio oguljen ili iz nekog drugog razloga nije bio citljiv. Jedna jedina stvar po kojoj su je prepoznali su inlay tackice. Jer je bilo nemoguce da materijal bude identican na dve ili vise gitara... tako da..
BTW, ovu pricu sam vec pominjao, a procitao sam je u nekom broju Guitar world magazina.. ali ne mogu da nadjem PDF na celom netu... a mom primerku fale te i jos neke stranice...
Ma ne zezam se, možda zvuči malo kao ribolovačka priča ali nije, bilo je to pre nekih 9 godina. Priča čak nije ni nešto spektakularna. Ispričaću tu priču zato što je ona meni lično znači: da se u životu (skoroDuane wrote:jel zezaš ili ?
Ja sam preko neta saznao da Hard Rock Cafe u Londonu ima neku Džimijevu gitaru i pribeležio sam kako se zove menadžer mesta. Firma u kojoj sam radio me poslala za London. Kad sam uhvatio vremena i tamo otišao u njihovu prodavnicu (komercijala - gde se prodaju ne-previše-jeftini suveniri, palice, majice na kojima piše Hard Rock Cafe) - rekao sam prodavcima "ja tražim tog i tog"
Kad daš čoveku mali prst on bi celu ruku, pa nisam 'teo kući...
Koliko sam ja shvatio otac tog tipa je osnovao Hard Rock Cafe, i to sa iskrenim (i naivnim) idejama, čistom ljubavlju prema rokenrolu.. Krenulo im jako dobro kada su neki poznati rokeri to prepoznali, pa su voleli tu da svraćaju (a onda je masa dolazila da bi slučajno srela neku facu).
Gitara o kojoj ti pričaš NIJE ta gitara, to je jedna druga i ta je jeste samo regularna ali obajadisana.dejankuki wrote:komil wrote: To je primerak koji je Gibson radio po narudžbini za Džimija ...
Ovako...
Koliko sam JA upoznat sa tom problematikom.. fazon je da je Jimijev flying-V apsolutno regularna buy-in-any-shop gitara, no on je tokom posedovanja ukrasavao lakom za nokte ... malo pre njegove smrti, gitara je volsebno nestala... i pojavila se 30 ili vise godina nakon njegove smrti u nekoj zalagaonici... lik koji ju je pronasao nosio ju je kod raznih experata da bi jel'te dokazao koja je to gitara i dokazao je.... to je TA gitara. E sad prica ide dalje da je Gipson factory uradeo istovetnu kopiju sara i svega sto je Jimi uradeo, kao i sve ostalo sto je na njoj... i danas je prodaje kao reissue ili tako nesto...
e da... sem po sarama, gitara je kao sto rekoh bila apsolutno ista sa hiljadama drugih koje je gipson tada napravio... cak je CINI MI SE i ser number bio oguljen ili iz nekog drugog razloga nije bio citljiv. Jedna jedina stvar po kojoj su je prepoznali su inlay tackice. Jer je bilo nemoguce da materijal bude identican na dve ili vise gitara... tako da..
BTW, ovu pricu sam vec pominjao, a procitao sam je u nekom broju Guitar world magazina.. ali ne mogu da nadjem PDF na celom netu... a mom primerku fale te i jos neke stranice...
To o čemu pišeš je psihodelična gitara (klik). Ova sa Isle of Wight i sa ove gore slike je gitara za levoruke, a taj o kojoj ti pričaš je bila za desnoruke.
Ova je vrlo moguće jedina gitara za levoruke koju je Džimi ikada svirao, tada su one još bile retkost (ima i ona priča da je Klepton kupio levorukog Strata Džimiju ali čuo je na radiju tužnu vest baš kad je hteo da mu je odnese).
Sa te psihodelične gitare je neko ošmirglao tu sliku pa je zato toliko godina bila izgubljena...ne znam kad je otuđena ali Džimi je dosta davno prestao da je koristi.
Evo ove gornje u akciji:
http://www.youtube.com/watch?v=KCnAj-6VU0A
Kurt Cobain

Kid Rock

Marlyn Manson

James Hetfield

EVH

Iggy Pop

Anthony Keidis

Kirk Hammet

Bob Dylan

Kid Rock

Marlyn Manson

James Hetfield

EVH

Iggy Pop

Anthony Keidis

Kirk Hammet
Bob Dylan

Carlos Santana (1961) 

i 8 godina kasnijesinisa88 wrote:Carlos Santana (1961)
yngwie

Ne seeri. Jel si ti bata ili seka?