Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Solomoon

Re: Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Post by Solomoon » 05 Aug 2011, 11:01

pa ako ces u takvom kontekstu da analiziras, onda tek Tocak nije napredovao u poslednjih 20 god :D
Tocak jeste napisao neke nezaboravne stvari, ali velik deo svog stila duguje Pagu i Blackmoru..

Randy

Post by Randy » 05 Aug 2011, 11:18

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Aug 2011, 11:18

Analiza ex yu velicina™ za pobjedu !

komplikator

Post by komplikator » 05 Aug 2011, 11:25

i billy corgan. on mi deluje kao fin čovek.

bancika

Post by bancika » 05 Aug 2011, 11:52

blackmore deluje kao fin mladic......NOT :)
(od 2:10 je interesantno)
Last edited by bancika on 05 Aug 2011, 11:55, edited 1 time in total.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Aug 2011, 11:55

Image

<3

bancika

Post by bancika » 05 Aug 2011, 11:58

Kill surf city wrote:Image

<3
i on je dusa od coveka, otprilike kao blackmore :) Stajao sam u prvom redu ispred njega na jednom koncertu i lik ima skroz ludacki pogled. Ne bi voleo da ostanem nasamo sa njim :O.o:

Solomoon

Post by Solomoon » 05 Aug 2011, 12:03

bancika wrote:blackmore deluje kao fin mladic......NOT :)
svi kazu da je Blackmore zajebat karakter...al slava mu kao gitaristi B)
bancika wrote:
Kill surf city wrote:i on je dusa od coveka, otprilike kao blackmore :) Stajao sam u prvom redu ispred njega na jednom koncertu i lik ima skroz ludacki pogled. Ne bi voleo da ostanem nasamo sa njim :O.o:
ja se secam da sam pre jedno 5, 6 god gledao na youtubu snimak kad ga hapse, drzao je zenu zakljucanu danima u sobi sa pistoljem u ruci..nesto su se svadjali, da li ju je ispeglao, ne secam se..posle je taj snimak uklonjen, verovatno na njegov zahtev..

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Aug 2011, 12:07

Ali slava mu, kao gitaristi 8)

Haralampije

Post by Haralampije » 05 Aug 2011, 12:23

Svi su oni male bebe za
Image
:lol:

Sudeci po biografiji,dusa od coveka,samo malo mnogo sirov,ne trpi nepravdu.

Blekmura i Malstina su mediji tako prikazali,pa su vremenom resili da igraju ulogu opicenih.
Bio jedan intervju sedamdesetih,koji je jedan engleski novinar trebao da uradi s Blekmurom i lik kaze u tekstu pre intervjua-koliko sam cuo o njemu,ocekivao sam da na bilo koje pitanje o Parplima Rici ustane,dograbi onu stolicu i uz komentar "odakle ti pravo da me to pitas",me razbuca iz sve snage....medjutim intervju je napisan,a Rici bio sasvim opusten. :D Mitovi o gitaristima su cudo
Solomoon wrote:pa ako ces u takvom kontekstu da analiziras, onda tek Tocak nije napredovao u poslednjih 20 god :D
Tocak jeste napisao neke nezaboravne stvari, ali velik deo svog stila duguje Pagu i Blackmoru..
Prvi deo delimicno ok,s obzirom da se ne pojavljuje u javnosti....ali dosta je napredovao u polju dzeza i komponovanja za svoje cerke koje se bave klasicnom muzikom.Kod drugog dela....pa vise veze ima s Noflerom ima oko stila sviranja nego s Pejdzom i Blekmurom

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Aug 2011, 13:33

pa ako ces u takvom kontekstu da analiziras, onda tek Tocak nije napredovao u poslednjih 20 god :D
Bogami, napredovao je. No, cekamo da se kolega eg303 javi opet. :ziveli:

@Cortex, jednom davno, kol'ko davno tesko je rec', bio je neki koncertni snimak Leba i soli na teveju... Vlatko je tad jos svirao strata i imao frizuricu blisku cuvenoj fudbalerskoj... Ajme, kako je tad odsvirao Kumovu slamu i Bistru vodu... :bow: :bow: :bow: To su najbolje verzije ove dve stvari koje sam cuo, gitara u nekoliko taktova ove druge stvari stvarno place, kao gladna beba... :bambi: :lol:

Te sam snimke zabelezio na Stylandia kazeti, koja se verovatno razmagnetisala u medjuvremenu, nikad ih vise nisam nasao, nigde... :( :ziveli:

Solomoon

Post by Solomoon » 05 Aug 2011, 14:04

Haralampije wrote:pa vise veze ima s Noflerom ima oko stila sviranja nego s Pejdzom i Blekmurom
to mislis samo zato sto obojica sviraju prstima? ja mislim da Tocak nema dodirnih tacaka stilski sa Knopflerom..Markov stil je mnogo prefinjeniji i meksi..
..u vreme kad je Smak delovao vecina rok bendova se trudila da na ovaj ili onaj nacin oponasa Zeppelin i Purple..logicno jer su ta dva benda bili vodeci sto se takvog zvuka tice..Tockovi rifovi, distorzija..po mom misljenju nema veze sa Knopflerom..Knopfler cesto vuce na kantri, distorziju skoro da i ne koristi..kod Knopflera je sviranje toliko prefinjeno da se cuje kad svira piano, forte, mezzoforte..poslusaj samo

Solomoon

Post by Solomoon » 05 Aug 2011, 14:15

sinisake wrote:Bogami, napredovao je. No, cekamo da se kolega eg303 javi opet. :ziveli:
smatram da je Vlatko bio i ostao babaroga za Tocka u bilo kojem muzickom pravcu, iako su im stilovi razliciti..ali ovde su uvek forsirali vise Tocka jer je Vlatko makedonac, a i Smak je svirao komercijalniju muziku, pa je verovatno zbog toga Tocak bio omiljeniji medju sirokom narodnom masom..

Tenji

Post by Tenji » 05 Aug 2011, 14:43

Ova tema bi bila daleko zanimljivija da je Borislav Mitic clan foruma. :bambi:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Aug 2011, 14:46

ispolivali bi ga, ne bi čovek znao gde se našao... a djed bi ga posle dokrajčio

Post Reply