Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 02 Jul 2017, 20:59

@tommy: :ziveli: :kiss:

clapton

Post by clapton » 02 Jul 2017, 22:24

srecni bili! ne znam mnogo o tonu kao vi ali definitivno uzimam ove pikape kad budem imao dobrog strata. :)

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 03 Jul 2017, 05:52

Meni je sve to ono whatever, ali covek ti lepo rekao, ako mos sebi da priustis to malo srece (ne trazis ne znam sta) onda brate priusti. Cak i da se ispostavilo da se malo razocaras, ne mos kazes da je grozdje kiselo, probao si brate. Srce ti na mestu. A ako ti je nesto jos i ispunilo ocekivanja, di ces vece satisfakcije u zivotu. It's the small things...

P.S. A kazem da mi je whatever, jer ne pamtim kad sma bas svirao na katastrofalnim magnetima. Mora da je bilo onomad, al eto ne pamtim, pamtim lepse stvari...tako da mi je prakticno mindegy a danas toga ima dime-a-dozen. Svirao sam recimo one Tesla magnete iz Koreje kad ih niko ziv nije svirao pa mi bio merak. Meni to radilo za sve pare. Imam stavise i dalje na jednoj gitari, comes stock, ko ce to sad da menja. A imam u stvari Goran magnete negde u kuferu, ortak mi poklonio ili rece da mi je Goran poklonio, ne secam se. Jednog dana Goks, jednog dana :ziveli: .

hipihill

Post by hipihill » 03 Jul 2017, 10:07

tommytigh77 wrote:
02 Jul 2017, 17:32
Konačno stigli dugo željeni i iščekivani Suhr ML Standard magneti! Pre svega da se javno i na sav glas zahvalim Baba Slimu koji ih je nabavio i doneo. Mega giga deluxe care, živ bio! :ziveli: Takodje želim da se zahvalim i Cortexu koji mi je, kad sam se lomio izmedju ovih magneta i Fat 50s rekao zlata vrednu stvar: ''Matori, znam gomilu ljudi koji zbog razlike od 100 eura nikad nisu zasvirali na magnetima koje su hteli''.
Cestitke! Odlicno si odradio bas zbog onoga sto ti je Cortex rekao.
Ispricacu nesto. U jednom trenutku bio sam vise nego tanak sa lovom i trebalo je na jedan deo opreme da dam poslednjih 400 e. Sretnem se sa poznanikom i on me pita zasto sam neraspolozen i ja mu kazem. On me pogleda i pita je li to za moje zadovoljstvo i kaze ako jeste odmah kupuj i ne razmisljaj vise. Razisli smo se i ja istog momenta telefon u ruke i potvrdim prodavcu da uzimam robu. Naravno, ubrzo sam prevazisao finansijske probleme, a sa tom robom sam jos dugo bio srecan.

Uzgred, pisao si da si mnogo magneta promenio na Stratu pa te pitam da li si probao Kinmane? Ja nisam, nikako da stignem, ali imam trojicu poznanika koji se zaklinju u njih i tvrde da je to nesto najbolje, a stvarno su promenili gomilu izuzetno skupe opreme. Opet, volim samo strogu klasiku pa me nije previse ni privukla Kinman ideja i to je razlog zasto do sada nisam otisao to da probam, a i nismo u istom gradu.
ProfessorBaltazar wrote:
03 Jul 2017, 05:52
Meni je sve to ono whatever, ali covek ti lepo rekao, ako mos sebi da priustis to malo srece (ne trazis ne znam sta) onda brate priusti. Cak i da se ispostavilo da se malo razocaras, ne mos kazes da je grozdje kiselo, probao si brate. Srce ti na mestu. A ako ti je nesto jos i ispunilo ocekivanja, di ces vece satisfakcije u zivotu. It's the small things...
P.S. A kazem da mi je whatever, jer ne pamtim kad sma bas svirao na katastrofalnim magnetima.
Ovo nece da izadje na dobro :D, ali u poslednje vreme sam saglasan sa gotovo svim sto napises! Za ono prvo sam coveku vec napisao, a za ovo drugo se takodje slazem. Ne volim nestandardne magnete, ali sve sto je standard radi dobro. U vezi Tesla magneta mogu reci da imam Squier CV Telac i da su originalni kineski Tonerider pickupi odlicni i nista losiji (ako ne i bolji!) od Fenderovih i ne bi ih menjao da mi jedan nije crkao.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 03 Jul 2017, 17:42

Hvala svima!
muki17 wrote:
02 Jul 2017, 20:11
Tommy ,cestitam, sjajan ali sjajan izbor. Sa obzirom da na stratu imam fat 50's,bas me zanima kako rade Suhr magneti,nisam imao prilike da ih cujem ovako direktno.Cak sam ubedjen da su ML bolji izbor nego fat 50's- neck i middle su neverovatni,ali je brigde uzasno tanak i piskav.

Kad budes imao vremena,mogao bi da padne neki demo :ziveli:
Ovde je bridge poprilično napucan, 6.9K, mada frekvencijski ima sličan odziv kao ostala dva. Neck i mid su 6.5K ali su mnogo jači od Fat 50s, onda moš' misliti koliko je bridge jači. Na Fat 50s je bridge baš anemičan. Preveži obavezno drugu ton kontrolu na njega ako dosad nisi, onda ga podigneš skroz do žica, na 3mm, pa skineš ton kontrolu na 6, 5, onda bi trebalo da dobije cojones. Inače, John Suhrova omiljena kombinacija, tj. ono što on sam svira i preporučuje, je neck & middle ML Standard, a bridge V60LP Hot koji je 7.2K i malo tamnije radi od ovog. ''The V60LP Bridge is warmer than the ML Bridge. The ML pickups in the standard mode are very bold and full range. The V60LP are more smokey bar sweeter with a lower resonant peak. I could also do an overwound ML Bridge pickup for more bark, otherwise it is very old becky. Landau still loves them though. We put them in all his guitars, recently replaced some abbys with them too.'' Dvoumio sam se dugo da li tu kombinaciju da uzmem, ali sam se ranije opekao sa prejakim bridge magnetima a i ne volim da mi zvuči kao dve različite gitare kad šaltam prekidač, pa sam se ipak odlučio za ML bridge. Možda u neko doba uzmem i V60LP bridge da probam, pa koji bolje legne taj će i ostati u gitari a drugi ide na KP i ćao. :)
Demo najverovatnije tek iduće nedelje, pošto je u subotu povratnički koncert autorskog mi benda, pa vedžbamo svaki dan.
ProfessorBaltazar wrote:
03 Jul 2017, 05:52
:1: Upravo tako.
hipihill wrote:
03 Jul 2017, 10:07
Uzgred, pisao si da si mnogo magneta promenio na Stratu pa te pitam da li si probao Kinmane? Ja nisam, nikako da stignem, ali imam trojicu poznanika koji se zaklinju u njih i tvrde da je to nesto najbolje, a stvarno su promenili gomilu izuzetno skupe opreme. Opet, volim samo strogu klasiku pa me nije previse ni privukla Kinman ideja i to je razlog zasto do sada nisam otisao to da probam, a i nismo u istom gradu.
Nisam probao Kinmane, znam da su odlični ali na njih nisam naleteo. Nikad me nije toliko smarala zujka da bih razmišljao o noiseless magnetima. Što se tih stvari tiče, mnogo više smisla mi ima onaj SSC sistem (Ilitch backplate), to bih možda mogao u kućnoj radinosti da izvedem, preskup je ovako.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2017, 20:04

Cestitam brate i drago mi je sto su te moje reci prelomile nisam ni znao da se secas toga :D

Ali realno... toliko puta cujem, jao treba mi to i to, oh kada bih samo imao tu i tu pedalu na KP je 80e sad bi mi legla ko dupe na nosu neka neka naici ce i za 50 cekacu do tad... jednostavno ne razumem taj mentalitet, sto kaze djed, probas, skocis, srce ti na mestu, realno svi znamo da smo izgubili tri automobila i spiskali 30 putovanja na pare koje smo izgubili kupujuci prodajuci (Nemanja Velimirovic je izgubio bijeli dvor), ali jbg to je zivot, probas, ucis, naucis nekog drugog, uzivas u voznji, sta ces.

Drago mi je da si zadovoljan magnetima, zelim ti puno veceri ispunjenih vrhunskim tonom na nekom stage-u negde :ziveli:

Ja isto nabacih strata, MIA 40th Anniversary, par dana smo se borili ali evo kako namestih sipku konacno sada je em prosvirao em mi je milina da sviram. Uopste nisam poznavalac strata al meni ovi magneti vrh rade. Imaju predivan sound i za surf na clean-u a na drajvu nisam ni siguran kakvi su jer nisam ni svirao nesto mnogo samo na momenat ali...

...zeznuto mi je jer sam celu gain/drive sekciju optimizovao za humbuckere pa sada sa singlovima mi sve nesto anemicno zvuci i bez dovoljno muda. Moj glavni drajv je Klon Centaur u mojoj izvedbi, i dok je to savrsena pedala za humbuckere IMHO, za singlove je tragicno tanka i ruzna. Izgleda ce taj SD9 u nekom trenutku morati da padne haha.

hipihill

Post by hipihill » 05 Jul 2017, 08:28

Pitanje je prvenstveno namenjeno Miki-Djordju.
Ajde Miki-Djordjo posto ti tako uspesno surfujes netom i nalazis podatke za te neke stare japanske, korejsjke ista znam koje jos gitare reci mi kako da dodjem do specifikacija za moderne Japanske Fendere? Konkretno me zanima specifikacija za Strat iz 2015. godine godine.

hipihill

Post by hipihill » 05 Jul 2017, 23:46

Nista od tebe Miki-Djordjo, nasao sam ono sto me je zanimalo, a to je 68 reissue stratocaster. Ovo je jedan od mojih retkih susreta sa Japancima i ova gitarica mi se bas dopala.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Jul 2017, 14:32

hipihill wrote:
05 Jul 2017, 23:46
Nista od tebe Miki-Djordjo, nasao sam ono sto me je zanimalo, a to je 68 reissue stratocaster. Ovo je jedan od mojih retkih susreta sa Japancima i ova gitarica mi se bas dopala.
Druže pošalji mi u privatnim kad je tako šta onda ću sigurno videti i odgovoriti čim pre....slučajno tek sada dođoh na ovu temu ''jureći'' totalno nevažnu stvar... Ne videh jer dobijam dojave samo za postove na kojima sam učestvovao... LM drago mi je da si našao tog 68cu strata te da ti se dopao :ziveli: .. iskreno želim ti da dugo druguješ sa njima .. razumem animozitet prema istima, mnogi žele šlj klase da uvale kao MIJ pa narod misli da su truba, a mlađi poznavaoci pate za nekim popularnim trendi firmama, stariji od mene su pak verni USA productima...ovi ostali koji ih vole često ih hvale ali kada ih kupuju onda su zli :twisted: i ruše im vrednost i ako znaju da su obično rađeni bolje nego li originali nakon 65te - posebno su superiorni u odnosu na USa stratove iz 70ih i 80ih čast velikom F ali ja to dovoje ne mogu porediti - u svetu je to već ražvakana tema x puta ....LM znam Amere koji isključivo sviraju MIJ ako je F onda samo od drugara sa dalekog istoka .... ..Verujem da su i noviji isto tako dobri ali subjektivno se ljudi vezuju za starije .....naravno ima onaj faktor kada za malu kintu uzmu babaroga gitaru pogotvo iz site fabrike ali pod levim imenom, ko se ne bi radovao vrhunskom stratu ispod 200-300$....Kada je Billy Gibbons koji leži na lovi ladno dovukao Tokaija a navodno isključivo svira Gibije šta reći...Njihova drskost da napišu ' ovo su najbolji instrumenti'' smeta i dan danas i G i F ih prozivaju ih ali eto opet njih anganžuju za posao :bambi: Tokai je važan jer je ista fabrika raduckala F. otud ovaj pomen..

LM ako si 100% siguran da je 68 klasično ST68 pa zavisno od magneta idu druga dva slova...TX tex....LS Lace, US fender v. itd itd..pazi nađoh tonu sve od 54 do 68 i pa 70, 71 , 72 ...a nađoh telekastere 69 i mustange ima puno da se gleda... interesantno mi je... Naravno ima i 68 ca...Jel tvoj možda sa texas magnetima, telo bi trebalo da je alder ako je standard čivije schaler itd sve zavisi koji je st68 ? Kako su radili za Malmsteena on je tražio telo baswood jedno vreme pa su ta tela koristili za još neke, ima i ash... Trebao bih da vidim da bih tačno mogao da ti kažem model ..u svakom slučaju hardver ide od Fenderovog ( kao top of the line) i schaler pa kao do jeftnijih za nijansu sa gotohom...mada je meni to paradoksalno - daleko više cenim gotoh kao i maxxon i što je čudno inače MIJ sa Gotoh hardverom u Japanu dostižu najbolje cene starija era pre 1997 .. Takođe o maxxon i gotoh magnetima koji su išli u određene pod ala ''made usa'' navodni :) ne treba trošiti reči o kvalitetu...mogu ti samo kazati da oderđeni setovi dostižu astronomske cifre i to ih ljudi kupe odmah :) :bambi: ....ovi noviji su nešto niže - kada bih spomenuo garant bi neko pomislio da se zezam ili bi krenulo prepucavanje :bambi: ...ima kvaka oko serijskih brojeva napisaću ti ovih dana da baš ne kucam kilometre uvek....U glavnom šta treba tebe da zanima jeste glasina i gluposti oko Made in Japan i crafted in japan.... treba lepo da stoji na vratu - što se Fendera tiče reč je isto kavlitetnim instrumentima...LM u Ugovoru između Fendra i prvobitnih Gakkija ( fujigen onaj slavni jel) stoji da dok rade oni pisaće MIJ ukoliko zbog obima posla preuzima druga bratska firma pisaće crafted...koja god da je sve samo vrhunske fabrike su ih radile :bow: prvi crafted in japan su se pojavili 1992 i ako je većina do te 1997 imala MIJ oznake, to stvara zbrku dotatnu...u glavnom ko kaže da je crafted bezveze ja se ne raspravljam u opšte neka misli i veruje u šta želi...,
VAŽNO! ima puno kopija ...ubace vrat sa crafted ili MIJ koji je često pravi ali zato ladno zveku telo od Špere iz doba Korenskih šugavih Squiera! ja nisam nailazio puno kod nas ali naši čak izmuljave Squiere mislim štancaju i USA...fora su magneti i katalozi, ako je u katalogu kupiš ako nije onda prosto takva nikad nije ni napravljena već je neka kopija...izvini što ti nisam pomogao na vreme...by the way čestitke za novu gitaru kladim se da je vrhunska... :ziveli: ..Ništa šaljem ti lepo sve kataloge Fendera pa ćeš u buduće uvek moći sam da vidiš da ne ovisiš o nikome...pozdrav i sve najbolje :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 08 Jul 2017, 17:03

MIKI-DJORDJE wrote:
08 Jul 2017, 14:32
hipihill wrote:
05 Jul 2017, 23:46
Druže pošalji mi u privatnim kad je tako šta onda ću sigurno videti i odgovoriti čim pre....slučajno tek sada dođoh na ovu temu ''jureći'' totalno nevažnu stvar... Ne videh jer dobijam dojave samo za postove na kojima sam učestvovao... LM drago mi je da si našao tog 68cu strata te da ti se dopao :ziveli: .. iskreno želim ti da dugo druguješ sa njima .. razumem animozitet prema istima, mnogi žele šlj klase da uvale kao MIJ pa narod misli da su truba, a mlađi poznavaoci pate za nekim popularnim trendi firmama, stariji od mene su pak verni USA productima...ovi ostali koji ih vole često ih hvale ali kada ih kupuju onda su zli :twisted: i ruše im vrednost i ako znaju da su obično rađeni bolje nego li originali nakon 65te - posebno su superiorni u odnosu na USa stratove iz 70ih i 80ih čast velikom F ali ja to dovoje ne mogu porediti - u svetu je to već ražvakana tema x puta ....LM znam Amere koji isključivo sviraju MIJ ako je F onda samo od drugara sa dalekog istoka .... ..Verujem da su i noviji isto tako dobri ali subjektivno se ljudi vezuju za starije .....naravno ima onaj faktor kada za malu kintu uzmu babaroga gitaru pogotvo iz site fabrike ali pod levim imenom, ko se ne bi radovao vrhunskom stratu ispod 200-300$....Kada je Billy Gibbons koji leži na lovi ladno dovukao Tokaija a navodno isključivo svira Gibije šta reći...Njihova drskost da napišu ' ovo su najbolji instrumenti'' smeta i dan danas i G i F ih prozivaju ih ali eto opet njih anganžuju za posao :bambi: Tokai je važan jer je ista fabrika raduckala F. otud ovaj pomen..

LM ako si 100% siguran da je 68 klasično ST68 pa zavisno od magneta idu druga dva slova...TX tex....LS Lace, US fender v. itd itd..pazi nađoh tonu sve od 54 do 68 i pa 70, 71 , 72 ...a nađoh telekastere 69 i mustange ima puno da se gleda... interesantno mi je... Naravno ima i 68 ca...Jel tvoj možda sa texas magnetima, telo bi trebalo da je alder ako je standard čivije schaler itd sve zavisi koji je st68 ? Kako su radili za Malmsteena on je tražio telo baswood jedno vreme pa su ta tela koristili za još neke, ima i ash... Trebao bih da vidim da bih tačno mogao da ti kažem model ..u svakom slučaju hardver ide od Fenderovog ( kao top of the line) i schaler pa kao do jeftnijih za nijansu sa gotohom...mada je meni to paradoksalno - daleko više cenim gotoh kao i maxxon i što je čudno inače MIJ sa Gotoh hardverom u Japanu dostižu najbolje cene starija era pre 1997 .. Takođe o maxxon i gotoh magnetima koji su išli u određene pod ala ''made usa'' navodni :) ne treba trošiti reči o kvalitetu...mogu ti samo kazati da oderđeni setovi dostižu astronomske cifre i to ih ljudi kupe odmah :) :bambi: ....ovi noviji su nešto niže - kada bih spomenuo garant bi neko pomislio da se zezam ili bi krenulo prepucavanje :bambi: ...ima kvaka oko serijskih brojeva napisaću ti ovih dana da baš ne kucam kilometre uvek....U glavnom šta treba tebe da zanima jeste glasina i gluposti oko Made in Japan i crafted in japan.... treba lepo da stoji na vratu - što se Fendera tiče reč je isto kavlitetnim instrumentima...LM u Ugovoru između Fendra i prvobitnih Gakkija ( fujigen onaj slavni jel) stoji da dok rade oni pisaće MIJ ukoliko zbog obima posla preuzima druga bratska firma pisaće crafted...koja god da je sve samo vrhunske fabrike su ih radile :bow: prvi crafted in japan su se pojavili 1992 i ako je većina do te 1997 imala MIJ oznake, to stvara zbrku dotatnu...u glavnom ko kaže da je crafted bezveze ja se ne raspravljam u opšte neka misli i veruje u šta želi...,
VAŽNO! ima puno kopija ...ubace vrat sa crafted ili MIJ koji je često pravi ali zato ladno zveku telo od Špere iz doba Korenskih šugavih Squiera! ja nisam nailazio puno kod nas ali naši čak izmuljave Squiere mislim štancaju i USA...fora su magneti i katalozi, ako je u katalogu kupiš ako nije onda prosto takva nikad nije ni napravljena već je neka kopija...izvini što ti nisam pomogao na vreme...by the way čestitke za novu gitaru kladim se da je vrhunska... :ziveli: ..Ništa šaljem ti lepo sve kataloge Fendera pa ćeš u buduće uvek moći sam da vidiš da ne ovisiš o nikome...pozdrav i sve najbolje :ziveli:
Miki-Djprdjo, nisam rekao da sam kupio tu gitaru vec da sam je probao i da mi se dopala i razmisljao sam da je kupim. Sve se iskristalisalo, u pitanju je model ST-68 iz 2015.g. sa Texas Specialima. Besprekorno izradjena gitara sa rezonantnim telom i dobrim tonom tipicnim za stare Stratove. Nisam uzeo tu gitaru jer mi je vrat preuzak gore na nutu. Mislim, nije to neki veliki problem, ali videcu, jos razmisljam, ovaj moj usa je u nekim detaljima tonski bolji u nekim nije. Ostaje otvoreno, a i cena je povoljna.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 08 Jul 2017, 17:54

[/quote]Miki-Djprdjo, nisam rekao da sam kupio tu gitaru vec da sam je probao i da mi se dopala i razmisljao sam da je kupim. Sve se iskristalisalo, u pitanju je model ST-68 iz 2015.g. sa Texas Specialima. Besprekorno izradjena gitara sa rezonantnim telom i dobrim tonom tipicnim za stare Stratove. Nisam uzeo tu gitaru jer mi je vrat preuzak gore na nutu. Mislim, nije to neki veliki problem, ali videcu, jos razmisljam, ovaj moj usa je u nekim detaljima tonski bolji u nekim nije. Ostaje otvoreno, a i cena je povoljna.
[/quote]

a ok ukapirah...bejah pospan malo...pa ono kako si ga opisao da nije tog uskog nuta barem za moj ukus je to perfektan klasičan strat..i ja pogledah u katalogu stvarno jako lepa gitara rekao bih da je plafon telo iz dva dela a moguće čak samo jedno parče što je tek super....iskreno ni ja ne preferiram nutove ispod 42mm, mada i to ima neke prednosti samo počnem da sviram akorde palcem odozgo pa okrenem u neku da je nazovem korist..a i slabo se zadržavam na 1 pragu za solo mi ne smeta. Ja čudno i nepravilno merim :) a u katalozima -nekada uzmu unutrašnju/manji razmak baš gore gde nut leži na samom bordu..a nekad osnovu pa mu doda tih nekih 2-3mm...na mom Krameru recimo je navodno 44mm a istina je da je malo ispod 42 zavisi kako se meri ja uvek izmerim manje :bambi: ono milimetar dva ako ti se sviđa nije važno... ako su lepo razmaknute žice nije problem...ako ne Bože moj naići će neki drugi...srećeno šta dog da odlučiš :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 11 Jul 2017, 18:27

Konacno naletela da nije skupa, a i da ja imam para u ovom treutku... ;) MXR P-90

https://video.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t ... e=596521BD

Ne znam da li mozete video da vidite... :)

Vise sam pikirao a onu sto zovu script logo, mislio sam da ovo nije dovoljno intenzivan efekat, ali odmah mi deluje da je sasvim dobar i svidja mi se mnogo. :)

Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 11 Jul 2017, 18:43

pri vidi se.ali ja ne vidim najbolje logo.Nego to je tamo Lenay mali? korg procesor, boss pedališke, a taj kofer? koji je ? gde si kupio? koliko naravno što je isto važan faktor...ja jurcam to, zadnji put sam uzeo za alat :) i ladno od vojne municije :bambi: , nikako da se nateram da naravim .....pa i dalje gledam gde ima po koji dobar

Rockatansky

Post by Rockatansky » 11 Jul 2017, 22:53

Block logo... Nekako mi je na YT delovalo da nema tako "duboku" modulaciju kao script. Ali kada sam ga ukljucio a prvi tom sam se odusevio! A svakako da mi je pomoglo da se odlucim da je kupim, umesto da cekam opet neku sa script logom (malo sam istrazivao) da je razlika u samo jednom otporniku, i po zelji moze da se doda prekidac koji ce da ukljucuje/iskljucuje taj mod.

U pozadini je Laney CUB12R. Dobar je jer pokriva kucno vezbanje i probe uz bubanj bez problema... Ostaje da se vidi koliko prostor moze da pokrije za svirku.... A zvuk je brutalan lampaski!

Osim toga imam dve Boss pedale, DS1 koji obozavam, i DS2 koji je isto dosta dobar, ali njega vise koristim da bustuje recimo DS1, ili u nekoj trecoj kombinaciji, svakako nije visak. Osim toga, tu je jos a pedalbordu i Big Muff Pi, njegov zvuk bas volim, ali ne ide bas najbolje sa pojacalom, mora da se smanji drajv na pojacalu inace se malo kolju (nema dva kanala, nego rucno na potu to mu je jedna mana). Procesor je Korg, dobro si video AX5G. DObre su mu modulacije, dilej i drugi efekti, ali je ipak igracka... Previse bucan, moram da ga stavim na pocetak lanca da ne bi tako bucno reagovao kada ne radi... Dobio sam ga na poklon :) pa ga koristim po svaku cenu. :oops: Ideja je Korg -> distorzija 1-> Big muff -> distorzija 2 -> pojacalo pa kombinujem... A to je onako za igranje po kuci ili kada se ide na probe negde neobavezo itd. Plus sto cu napraviti posebnu kutijicu sa prekidacem za Korg da pravi true bypass da izbegnem buku kada ga ne koristim.

A ovaj MXR je za neki ozbiljniji pedalboard koji cu vec vremenom skockati, samo sam ga sada kupio, malo da zadovoljim GAS i jer je naisao povoljo (60e)...

Sto se tice kofera, kupio sam ga u Wobiju, moja preporuka je da ga izbegnes, ne secam se koliko je kostao, mozda 2.800 kinti ili tako nesto, puno je to para s obzirom na cimanje, moram mu promeiti sarke (i to kosta), ja sam mu promenio i rucku, plus predubok je, moram mu napraviti neku pregradu na sarkama, pa cu iza nje da drzim kablove, i slicno, ali opet i to zahteva neko ulaganje i trud kada se sve sabere velika je cifra, a samo po sebi kofer je tanak nekako ko flis papir, uopste nije cvrst, mada tako deluje.... Za te pare nekako mi ne vredi... Bolje ti je to od vojnog sanduka nekog za muiciju, i ja tako nesto gledam da uzmem da preuredim za kofer za gitaru recimo...

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 12 Jul 2017, 00:57

znači pogodih za Lenita...znam da su super...imho možeš na svirke a tamo gde ima razglas staviš lepo mikrofon ispred lenija...za mene je to i najbolja kombinacija pojačalo do 20 ak wati, opanjeno dobrano, mikrofon ispred i super....

Ma nema veze ako nije taj skript, važno je da ti radi isto...mada znam da se ljudi ubacuju za taj natpis te da je kao naj naj, meni je iskreno isti đavo i jedan i drugi super.
da gledao sam i ja u Wobiju :ziveli: :bambi: ista zamisao kao i ti, isti razlog + kao malo mi je jel su moje pedale velike :? uglavnom sve, najmanja mi je tipa klasična boss veličina , mada neko umanjenje planiram tj mali jedan pedalbod...Pa ono kada vidiš koliko traže za pravljene kofere sa ovim šinama itd stvarno puno, ovaj pakel itd...100e osnovno, pa plus sunđer, pa 10 -20 ručka mislim stvarno puno...ja sam konato sam da kupim i sečem daleko jeftinije, al sam u stanu gde ću da pravim toliki lom-mada je to izgovor za lenjost ...pa ne znam u taj wobby dal se može staviti još neko ojačanje..mada opet ako čovek ne leti, ide kolima na svirke biće njima dobro tu...možda neki sunđer gore pa da popuniš prostor...verovatno će biti kako kažeš pa ću ipak odustati od takvog kofera...Vojni ti su stvarno dobri , ali su neki masivni...ima raznih, cena je smešna tipa 500 dinđi na vojnom otpadu ili tako šta sličnom kod prodavaca...neki traže i dosta više....
za broj pedala kontam da ako imaš sve to pa to je puna kapa još Wah eto, sveto trojstvo wah, od/ds i dilej...Nema veze što je korg ako ti radi posao....već imaš sasvim super opremu za fine svirke...barem ja tako mislim...Lenija volim puno, svirao sam ga često kod druga u radnji :) i znam da je snažno do bola, stavim ga na 2jku čuje se ko zmaj...hvala na ovoj informaciji za wobi snaduk, znači mi puno... :ziveli:

Post Reply