Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Cestitke! Odlicno si odradio bas zbog onoga sto ti je Cortex rekao.tommytigh77 wrote: ↑02 Jul 2017, 17:32Konačno stigli dugo željeni i iščekivani Suhr ML Standard magneti! Pre svega da se javno i na sav glas zahvalim Baba Slimu koji ih je nabavio i doneo. Mega giga deluxe care, živ bio!Takodje želim da se zahvalim i Cortexu koji mi je, kad sam se lomio izmedju ovih magneta i Fat 50s rekao zlata vrednu stvar: ''Matori, znam gomilu ljudi koji zbog razlike od 100 eura nikad nisu zasvirali na magnetima koje su hteli''.
Ovo nece da izadje na dobroProfessorBaltazar wrote: ↑03 Jul 2017, 05:52Meni je sve to ono whatever, ali covek ti lepo rekao, ako mos sebi da priustis to malo srece (ne trazis ne znam sta) onda brate priusti. Cak i da se ispostavilo da se malo razocaras, ne mos kazes da je grozdje kiselo, probao si brate. Srce ti na mestu. A ako ti je nesto jos i ispunilo ocekivanja, di ces vece satisfakcije u zivotu. It's the small things...
P.S. A kazem da mi je whatever, jer ne pamtim kad sma bas svirao na katastrofalnim magnetima.
Ovde je bridge poprilično napucan, 6.9K, mada frekvencijski ima sličan odziv kao ostala dva. Neck i mid su 6.5K ali su mnogo jači od Fat 50s, onda moš' misliti koliko je bridge jači. Na Fat 50s je bridge baš anemičan. Preveži obavezno drugu ton kontrolu na njega ako dosad nisi, onda ga podigneš skroz do žica, na 3mm, pa skineš ton kontrolu na 6, 5, onda bi trebalo da dobije cojones. Inače, John Suhrova omiljena kombinacija, tj. ono što on sam svira i preporučuje, je neck & middle ML Standard, a bridge V60LP Hot koji je 7.2K i malo tamnije radi od ovog. ''The V60LP Bridge is warmer than the ML Bridge. The ML pickups in the standard mode are very bold and full range. The V60LP are more smokey bar sweeter with a lower resonant peak. I could also do an overwound ML Bridge pickup for more bark, otherwise it is very old becky. Landau still loves them though. We put them in all his guitars, recently replaced some abbys with them too.'' Dvoumio sam se dugo da li tu kombinaciju da uzmem, ali sam se ranije opekao sa prejakim bridge magnetima a i ne volim da mi zvuči kao dve različite gitare kad šaltam prekidač, pa sam se ipak odlučio za ML bridge. Možda u neko doba uzmem i V60LP bridge da probam, pa koji bolje legne taj će i ostati u gitari a drugi ide na KP i ćao.muki17 wrote: ↑02 Jul 2017, 20:11Tommy ,cestitam, sjajan ali sjajan izbor. Sa obzirom da na stratu imam fat 50's,bas me zanima kako rade Suhr magneti,nisam imao prilike da ih cujem ovako direktno.Cak sam ubedjen da su ML bolji izbor nego fat 50's- neck i middle su neverovatni,ali je brigde uzasno tanak i piskav.
Kad budes imao vremena,mogao bi da padne neki demo![]()
ProfessorBaltazar wrote: ↑03 Jul 2017, 05:52Meni je sve to ono whatever, ali covek ti lepo rekao, ako mos sebi da priustis to malo srece (ne trazis ne znam sta) onda brate priusti. Cak i da se ispostavilo da se malo razocaras, ne mos kazes da je grozdje kiselo, probao si brate. Srce ti na mestu. A ako ti je nesto jos i ispunilo ocekivanja, di ces vece satisfakcije u zivotu. It's the small things...
Nisam probao Kinmane, znam da su odlični ali na njih nisam naleteo. Nikad me nije toliko smarala zujka da bih razmišljao o noiseless magnetima. Što se tih stvari tiče, mnogo više smisla mi ima onaj SSC sistem (Ilitch backplate), to bih možda mogao u kućnoj radinosti da izvedem, preskup je ovako.hipihill wrote: ↑03 Jul 2017, 10:07Uzgred, pisao si da si mnogo magneta promenio na Stratu pa te pitam da li si probao Kinmane? Ja nisam, nikako da stignem, ali imam trojicu poznanika koji se zaklinju u njih i tvrde da je to nesto najbolje, a stvarno su promenili gomilu izuzetno skupe opreme. Opet, volim samo strogu klasiku pa me nije previse ni privukla Kinman ideja i to je razlog zasto do sada nisam otisao to da probam, a i nismo u istom gradu.
Druže pošalji mi u privatnim kad je tako šta onda ću sigurno videti i odgovoriti čim pre....slučajno tek sada dođoh na ovu temu ''jureći'' totalno nevažnu stvar... Ne videh jer dobijam dojave samo za postove na kojima sam učestvovao... LM drago mi je da si našao tog 68cu strata te da ti se dopao
Miki-Djprdjo, nisam rekao da sam kupio tu gitaru vec da sam je probao i da mi se dopala i razmisljao sam da je kupim. Sve se iskristalisalo, u pitanju je model ST-68 iz 2015.g. sa Texas Specialima. Besprekorno izradjena gitara sa rezonantnim telom i dobrim tonom tipicnim za stare Stratove. Nisam uzeo tu gitaru jer mi je vrat preuzak gore na nutu. Mislim, nije to neki veliki problem, ali videcu, jos razmisljam, ovaj moj usa je u nekim detaljima tonski bolji u nekim nije. Ostaje otvoreno, a i cena je povoljna.MIKI-DJORDJE wrote: ↑08 Jul 2017, 14:32Druže pošalji mi u privatnim kad je tako šta onda ću sigurno videti i odgovoriti čim pre....slučajno tek sada dođoh na ovu temu ''jureći'' totalno nevažnu stvar... Ne videh jer dobijam dojave samo za postove na kojima sam učestvovao... LM drago mi je da si našao tog 68cu strata te da ti se dopao.. iskreno želim ti da dugo druguješ sa njima .. razumem animozitet prema istima, mnogi žele šlj klase da uvale kao MIJ pa narod misli da su truba, a mlađi poznavaoci pate za nekim popularnim trendi firmama, stariji od mene su pak verni USA productima...ovi ostali koji ih vole često ih hvale ali kada ih kupuju onda su zli
i ruše im vrednost i ako znaju da su obično rađeni bolje nego li originali nakon 65te - posebno su superiorni u odnosu na USa stratove iz 70ih i 80ih čast velikom F ali ja to dovoje ne mogu porediti - u svetu je to već ražvakana tema x puta ....LM znam Amere koji isključivo sviraju MIJ ako je F onda samo od drugara sa dalekog istoka .... ..Verujem da su i noviji isto tako dobri ali subjektivno se ljudi vezuju za starije .....naravno ima onaj faktor kada za malu kintu uzmu babaroga gitaru pogotvo iz site fabrike ali pod levim imenom, ko se ne bi radovao vrhunskom stratu ispod 200-300$....Kada je Billy Gibbons koji leži na lovi ladno dovukao Tokaija a navodno isključivo svira Gibije šta reći...Njihova drskost da napišu ' ovo su najbolji instrumenti'' smeta i dan danas i G i F ih prozivaju ih ali eto opet njih anganžuju za posao
Tokai je važan jer je ista fabrika raduckala F. otud ovaj pomen..
LM ako si 100% siguran da je 68 klasično ST68 pa zavisno od magneta idu druga dva slova...TX tex....LS Lace, US fender v. itd itd..pazi nađoh tonu sve od 54 do 68 i pa 70, 71 , 72 ...a nađoh telekastere 69 i mustange ima puno da se gleda... interesantno mi je... Naravno ima i 68 ca...Jel tvoj možda sa texas magnetima, telo bi trebalo da je alder ako je standard čivije schaler itd sve zavisi koji je st68 ? Kako su radili za Malmsteena on je tražio telo baswood jedno vreme pa su ta tela koristili za još neke, ima i ash... Trebao bih da vidim da bih tačno mogao da ti kažem model ..u svakom slučaju hardver ide od Fenderovog ( kao top of the line) i schaler pa kao do jeftnijih za nijansu sa gotohom...mada je meni to paradoksalno - daleko više cenim gotoh kao i maxxon i što je čudno inače MIJ sa Gotoh hardverom u Japanu dostižu najbolje cene starija era pre 1997 .. Takođe o maxxon i gotoh magnetima koji su išli u određene pod ala ''made usa'' navodnine treba trošiti reči o kvalitetu...mogu ti samo kazati da oderđeni setovi dostižu astronomske cifre i to ih ljudi kupe odmah
![]()
....ovi noviji su nešto niže - kada bih spomenuo garant bi neko pomislio da se zezam ili bi krenulo prepucavanje
...ima kvaka oko serijskih brojeva napisaću ti ovih dana da baš ne kucam kilometre uvek....U glavnom šta treba tebe da zanima jeste glasina i gluposti oko Made in Japan i crafted in japan.... treba lepo da stoji na vratu - što se Fendera tiče reč je isto kavlitetnim instrumentima...LM u Ugovoru između Fendra i prvobitnih Gakkija ( fujigen onaj slavni jel) stoji da dok rade oni pisaće MIJ ukoliko zbog obima posla preuzima druga bratska firma pisaće crafted...koja god da je sve samo vrhunske fabrike su ih radile
prvi crafted in japan su se pojavili 1992 i ako je većina do te 1997 imala MIJ oznake, to stvara zbrku dotatnu...u glavnom ko kaže da je crafted bezveze ja se ne raspravljam u opšte neka misli i veruje u šta želi...,
VAŽNO! ima puno kopija ...ubace vrat sa crafted ili MIJ koji je često pravi ali zato ladno zveku telo od Špere iz doba Korenskih šugavih Squiera! ja nisam nailazio puno kod nas ali naši čak izmuljave Squiere mislim štancaju i USA...fora su magneti i katalozi, ako je u katalogu kupiš ako nije onda prosto takva nikad nije ni napravljena već je neka kopija...izvini što ti nisam pomogao na vreme...by the way čestitke za novu gitaru kladim se da je vrhunska.....Ništa šaljem ti lepo sve kataloge Fendera pa ćeš u buduće uvek moći sam da vidiš da ne ovisiš o nikome...pozdrav i sve najbolje
![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest