strava je, ali Funkomatova mi se cini da bolje radi i da ima vise snage tj outputa. Svakako je super shto su napravili jeftinije (MIM) verzije ovih gitara.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
strava je, ali Funkomatova mi se cini da bolje radi i da ima vise snage tj outputa. Svakako je super shto su napravili jeftinije (MIM) verzije ovih gitara.
Kill surf city wrote::thinline:
I ja kapiram da su fejk, mada zvuce okejMilanares wrote:Ma ja sam nanjusio jos u najavi da su fidelitronci fejk![]()
Salim se, ko sta voli za svojih tisucu dolarjev neka bira vala
Dweez, radi se o SD STR Vintage neck....dweezil wrote:@mateuspoz sta znam, zeznuto je podesiti stvari da ti se sve svidja na telecasteru posebno ako su neck i bridge pickup razliciti po karakteru, tj iz razlicitog seta, a opet mix tih extrema i daje taj karakteristican sound u srednjoj poziciji, ja sam na mom u bridge stavio Di Marzio Twang King koji je ono the most twangiest pickup po mnogima od tih magneta za siroke narodne mase, u necku mi je ostao stock keramicki pickup i ono def je bila velika razlika kad se prebaci na neck, em je mutniji em je dosta jakog outputa. Sto se tice idealne vrednosti za tone pot kondenzator, ja sam gledao da nadjem vrednost na kojoj sam najlepse mogao sa tone potom da izvlacim one wah wah swellove, znaci da pot "ne hvata mnogo rano ili kasno" kada ga zavrces i odvrces, al sad se def ne secam koju vrednost sam stavio. Sto se tice josh neck pickupa secam se da su svi hvalili Twang King neck kao dosta otvoren i transparentan neck telecaster pickup, neam pojma...neki vole da stave u neck pickup sa strata, sta znam meni se nije dopao fazon...
jos jedan se javlja koga zivo zanima ta kombinacija. twin clean i baja tele...jos ako bi moglo neka lagana blues deonica..ma bilo sta.Kristijan wrote:Фино је ово Немања... Мада бих ја радије чуо чистак са Твина и драјв са Вокса.
evo na brzaka vesti iz mitrosa,ovoga puta probah skvajer duo sonic skala 24 nista posebno mislim za cenu od 30 000 ali mi se skala ucinila jako pitkom te probah fender jaguar curt cobain made in japan svetlo plavi sa crvenom maskom. na suvo nesto slabiji od mog baja telekastera kojeg sam poneo sa sobom za poredjenje.mozda je to do setapa. ali ljudi moji taj vrat taj rad bas bas mise dopalo. radijus 7,25 i pun c vrat ma taman za mene. evo i pitanja za iskusne ,.... da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat i kako bi se to odrazilo na zvuk. znaci pun zaobljen c oblik vrata radijus 7,25 sa skalom od 24 ili malo duzom a da ne izgubim nista od zvuka mog baja telekastera. nije mesto za oglase ali u principu ako neko ima takav vrat neka se javi nebitno da li je hand made ili fender bitno je da se dobro upari sa mojim telom molim usput i za savet iskusnije telekasterdjije pozdravcatcool wrote:od Trzalica na 22 Apr 2013, 11:39
Glupo je da se u priču ubacuju Squier modeli ... ne zna se kada će drvo da proradi, iskrivi se vrat nakon par godina, izlete pragovi, i sl. Znači, malo bolje odradjene gitare u obzir, koje vidim ljudi mogu koristiti i life time. Što se tiče modela preko 1000-2000€>> ja tu ne bih ulazio "u radnju" ...
Mozda i ima prostora za izvesmu bojazan Kinez je ipak Kinez, ali ni drugi Fenderovi produkti nisu postedjeni falinki. Bio sam sa burazerom u Mitrosu zimus da proba neki od HH telecastera, pa je dohvatio blacktop i ne znam koji jos bese. Gitare su imale kud i kamo gori fretwork i setup nego pomenuti kinezi. Isto se odnosi na ona dva Baja telecastera koji su bili na rasprodaji, lpb i blonde. Nekad cak i visestruko veca cifra ne mora doneti i ekvivalentan kvalitet.
cari kratke skale,bas tako... pa ono se lepi za prste ljudi moji...covek se uci dok je ziv...Milanares wrote:ne čovek, morao bi bridge da se relocira ...
baš lepo da se ljudi upoznaju sa čarima kratke skale, pazari jaga i uživaj
Ne može da se stavi vrat direktno sa jaguara jer bi trebalo pomerati bridge. Ali zato može da se napravi (kupi?) tzv conversion neck koji u principu može da pokriva svaku željenu skalu. Mislim da Warmoth pravi 24.75 (Gibson skala) conversion neck za telca. Možda imaju i 24" model. Eto izazova za nekog domaćeg graditelja.neki wrote:da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat
agibson skala mi super odgovara, znaci 24,75 bi verujem bilo sasvim ok. plus radijus 7,25/a kazite mi sta bi bilo sa zvukom .da li bi se osetno promenio i u kom smislu.. mozda se javi neko ko je eksperimentisao sa ovim...hvalafattwang wrote:Ne može da se stavi vrat direktno sa jaguara jer bi trebalo pomerati bridge. Ali zato može da se napravi (kupi?) tzv conversion neck koji u principu može da pokriva svaku željenu skalu. Mislim da Warmoth pravi 24.75 (Gibson skala) conversion neck za telca. Možda imaju i 24" model. Eto izazova za nekog domaćeg graditelja.neki wrote:da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat
nemoj to da radish, ono fazon koji ti se dopao kod Jaguara je samo delom posledica krace skale, a pre svega njegovog bridgea. Jedina pametna opcija koju bi jednog dana mogao da uradis sa tim telecasterom je da mu stavis baritone vrat, al ono jednog dana ako ti se dopadne mjuza koja se na njemu izvodi i naravno kad budes imao vishe teladi, pa jedno namenski za toneki wrote:evo na brzaka vesti iz mitrosa,ovoga puta probah skvajer duo sonic skala 24 nista posebno mislim za cenu od 30 000 ali mi se skala ucinila jako pitkom te probah fender jaguar curt cobain made in japan svetlo plavi sa crvenom maskom. na suvo nesto slabiji od mog baja telekastera kojeg sam poneo sa sobom za poredjenje.mozda je to do setapa. ali ljudi moji taj vrat taj rad bas bas mise dopalo. radijus 7,25 i pun c vrat ma taman za mene. evo i pitanja za iskusne ,.... da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat i kako bi se to odrazilo na zvuk. znaci pun zaobljen c oblik vrata radijus 7,25 sa skalom od 24 ili malo duzom a da ne izgubim nista od zvuka mog baja telekastera. nije mesto za oglase ali u principu ako neko ima takav vrat neka se javi nebitno da li je hand made ili fender bitno je da se dobro upari sa mojim telom molim usput i za savet iskusnije telekasterdjije pozdravcatcool wrote:od Trzalica na 22 Apr 2013, 11:39
Glupo je da se u priču ubacuju Squier modeli ... ne zna se kada će drvo da proradi, iskrivi se vrat nakon par godina, izlete pragovi, i sl. Znači, malo bolje odradjene gitare u obzir, koje vidim ljudi mogu koristiti i life time. Što se tiče modela preko 1000-2000€>> ja tu ne bih ulazio "u radnju" ...
Mozda i ima prostora za izvesmu bojazan Kinez je ipak Kinez, ali ni drugi Fenderovi produkti nisu postedjeni falinki. Bio sam sa burazerom u Mitrosu zimus da proba neki od HH telecastera, pa je dohvatio blacktop i ne znam koji jos bese. Gitare su imale kud i kamo gori fretwork i setup nego pomenuti kinezi. Isto se odnosi na ona dva Baja telecastera koji su bili na rasprodaji, lpb i blonde. Nekad cak i visestruko veca cifra ne mora doneti i ekvivalentan kvalitet.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest