Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by nemanjavelimirovic » 24 Apr 2013, 13:58

strava je, ali Funkomatova mi se cini da bolje radi i da ima vise snage tj outputa. Svakako je super shto su napravili jeftinije (MIM) verzije ovih gitara. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Apr 2013, 13:59

Drugi magnet jebiga.
Ovo uopste ne lici na pravu kabronitu, ako se sme suditi po ovom snimku.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 24 Apr 2013, 14:00

:thinline:

Milanares

Post by Milanares » 24 Apr 2013, 14:28

Ma ja sam nanjusio jos u najavi da su fidelitronci fejk :)
Salim se, ko sta voli za svojih tisucu dolarjev neka bira vala :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Apr 2013, 15:26

Kill surf city wrote::thinline:
:1: ima i to veze sigurno. :ziveli:
Milanares wrote:Ma ja sam nanjusio jos u najavi da su fidelitronci fejk :)
Salim se, ko sta voli za svojih tisucu dolarjev neka bira vala :ziveli:
I ja kapiram da su fejk, mada zvuce okej :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 24 Apr 2013, 21:33

dweezil wrote:@mateuspoz sta znam, zeznuto je podesiti stvari da ti se sve svidja na telecasteru posebno ako su neck i bridge pickup razliciti po karakteru, tj iz razlicitog seta, a opet mix tih extrema i daje taj karakteristican sound u srednjoj poziciji, ja sam na mom u bridge stavio Di Marzio Twang King koji je ono the most twangiest pickup po mnogima od tih magneta za siroke narodne mase, u necku mi je ostao stock keramicki pickup i ono def je bila velika razlika kad se prebaci na neck, em je mutniji em je dosta jakog outputa. Sto se tice idealne vrednosti za tone pot kondenzator, ja sam gledao da nadjem vrednost na kojoj sam najlepse mogao sa tone potom da izvlacim one wah wah swellove, znaci da pot "ne hvata mnogo rano ili kasno" kada ga zavrces i odvrces, al sad se def ne secam koju vrednost sam stavio. Sto se tice josh neck pickupa secam se da su svi hvalili Twang King neck kao dosta otvoren i transparentan neck telecaster pickup, neam pojma...neki vole da stave u neck pickup sa strata, sta znam meni se nije dopao fazon...
Dweez, radi se o SD STR Vintage neck....
Ovaj savet sam dobio od Gorana Custom da povezem vruc izvod sa prekidaca sa bridge pozicije sa masom na vol potu, probao sam sa 150 pa 470 pa 870 da bih vratio na 570 pF...magneti su se uskladili, e sad nemam onaj zvuk koji sece kao noz ali neka bude ovako nekoliko dana da probam a imam i 2 svirke zakazane za vikend, pa da vidimo...nema boljeg testa od full svirke...
Tvoj predlog potpuno razumem, ajde, neka to ostane za posle...hvala na predlogu... :ziveli:

neki

Post by neki » 26 Apr 2013, 13:33

Kristijan wrote:Фино је ово Немања... Мада бих ја радије чуо чистак са Твина и драјв са Вокса.
jos jedan se javlja koga zivo zanima ta kombinacija. twin clean i baja tele...jos ako bi moglo neka lagana blues deonica..ma bilo sta.

neki

Post by neki » 01 May 2013, 16:28

catcool wrote:od Trzalica na 22 Apr 2013, 11:39

Glupo je da se u priču ubacuju Squier modeli ... ne zna se kada će drvo da proradi, iskrivi se vrat nakon par godina, izlete pragovi, i sl. Znači, malo bolje odradjene gitare u obzir, koje vidim ljudi mogu koristiti i life time. Što se tiče modela preko 1000-2000€>> ja tu ne bih ulazio "u radnju" ...

Mozda i ima prostora za izvesmu bojazan Kinez je ipak Kinez, ali ni drugi Fenderovi produkti nisu postedjeni falinki. Bio sam sa burazerom u Mitrosu zimus da proba neki od HH telecastera, pa je dohvatio blacktop i ne znam koji jos bese. Gitare su imale kud i kamo gori fretwork i setup nego pomenuti kinezi. Isto se odnosi na ona dva Baja telecastera koji su bili na rasprodaji, lpb i blonde. Nekad cak i visestruko veca cifra ne mora doneti i ekvivalentan kvalitet.
evo na brzaka vesti iz mitrosa,ovoga puta probah skvajer duo sonic skala 24 nista posebno mislim za cenu od 30 000 ali mi se skala ucinila jako pitkom te probah fender jaguar curt cobain made in japan svetlo plavi sa crvenom maskom. na suvo nesto slabiji od mog baja telekastera kojeg sam poneo sa sobom za poredjenje.mozda je to do setapa. ali ljudi moji taj vrat taj rad bas bas mise dopalo. radijus 7,25 i pun c vrat ma taman za mene. evo i pitanja za iskusne ,.... da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat i kako bi se to odrazilo na zvuk. znaci pun zaobljen c oblik vrata radijus 7,25 sa skalom od 24 ili malo duzom a da ne izgubim nista od zvuka mog baja telekastera. nije mesto za oglase ali u principu ako neko ima takav vrat neka se javi nebitno da li je hand made ili fender bitno je da se dobro upari sa mojim telom molim usput i za savet iskusnije telekasterdjije pozdrav

Milanares

Post by Milanares » 01 May 2013, 20:45

ne čovek, morao bi bridge da se relocira ...
baš lepo da se ljudi upoznaju sa čarima kratke skale, pazari jaga i uživaj :ziveli:

neki

Post by neki » 01 May 2013, 21:04

Milanares wrote:ne čovek, morao bi bridge da se relocira ...
baš lepo da se ljudi upoznaju sa čarima kratke skale, pazari jaga i uživaj :ziveli:
cari kratke skale,bas tako... pa ono se lepi za prste ljudi moji...covek se uci dok je ziv...

fattwang

Post by fattwang » 01 May 2013, 21:47

neki wrote:da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat
Ne može da se stavi vrat direktno sa jaguara jer bi trebalo pomerati bridge. Ali zato može da se napravi (kupi?) tzv conversion neck koji u principu može da pokriva svaku željenu skalu. Mislim da Warmoth pravi 24.75 (Gibson skala) conversion neck za telca. Možda imaju i 24" model. Eto izazova za nekog domaćeg graditelja.

fattwang

Post by fattwang » 01 May 2013, 22:24

Dopuna.
Vrat od 24" (npr. Jaguarov ili Jagmasterov) može da se skrati sa strane štikle do otprilike 21 praga. Taj novi vrat sa 20 pragova bi pretvorio strata ili telca u 24" skalu bez modifikovanja bridža. Naravno, treba pažljivo odmeriti i obaviti skraćivanje. Štikla originalnog vrata može da posluži kao šabon za kopir glodalicu.

neki

Post by neki » 01 May 2013, 22:39

fattwang wrote:
neki wrote:da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat
Ne može da se stavi vrat direktno sa jaguara jer bi trebalo pomerati bridge. Ali zato može da se napravi (kupi?) tzv conversion neck koji u principu može da pokriva svaku željenu skalu. Mislim da Warmoth pravi 24.75 (Gibson skala) conversion neck za telca. Možda imaju i 24" model. Eto izazova za nekog domaćeg graditelja.
agibson skala mi super odgovara, znaci 24,75 bi verujem bilo sasvim ok. plus radijus 7,25/a kazite mi sta bi bilo sa zvukom .da li bi se osetno promenio i u kom smislu.. mozda se javi neko ko je eksperimentisao sa ovim...hvala

dweezil

Post by dweezil » 02 May 2013, 00:00

neki wrote:
catcool wrote:od Trzalica na 22 Apr 2013, 11:39

Glupo je da se u priču ubacuju Squier modeli ... ne zna se kada će drvo da proradi, iskrivi se vrat nakon par godina, izlete pragovi, i sl. Znači, malo bolje odradjene gitare u obzir, koje vidim ljudi mogu koristiti i life time. Što se tiče modela preko 1000-2000€>> ja tu ne bih ulazio "u radnju" ...

Mozda i ima prostora za izvesmu bojazan Kinez je ipak Kinez, ali ni drugi Fenderovi produkti nisu postedjeni falinki. Bio sam sa burazerom u Mitrosu zimus da proba neki od HH telecastera, pa je dohvatio blacktop i ne znam koji jos bese. Gitare su imale kud i kamo gori fretwork i setup nego pomenuti kinezi. Isto se odnosi na ona dva Baja telecastera koji su bili na rasprodaji, lpb i blonde. Nekad cak i visestruko veca cifra ne mora doneti i ekvivalentan kvalitet.
evo na brzaka vesti iz mitrosa,ovoga puta probah skvajer duo sonic skala 24 nista posebno mislim za cenu od 30 000 ali mi se skala ucinila jako pitkom te probah fender jaguar curt cobain made in japan svetlo plavi sa crvenom maskom. na suvo nesto slabiji od mog baja telekastera kojeg sam poneo sa sobom za poredjenje.mozda je to do setapa. ali ljudi moji taj vrat taj rad bas bas mise dopalo. radijus 7,25 i pun c vrat ma taman za mene. evo i pitanja za iskusne ,.... da li na mog baja telca moze da ide kraci vrat i kako bi se to odrazilo na zvuk. znaci pun zaobljen c oblik vrata radijus 7,25 sa skalom od 24 ili malo duzom a da ne izgubim nista od zvuka mog baja telekastera. nije mesto za oglase ali u principu ako neko ima takav vrat neka se javi nebitno da li je hand made ili fender bitno je da se dobro upari sa mojim telom molim usput i za savet iskusnije telekasterdjije pozdrav
nemoj to da radish, ono fazon koji ti se dopao kod Jaguara je samo delom posledica krace skale, a pre svega njegovog bridgea. Jedina pametna opcija koju bi jednog dana mogao da uradis sa tim telecasterom je da mu stavis baritone vrat, al ono jednog dana ako ti se dopadne mjuza koja se na njemu izvodi i naravno kad budes imao vishe teladi, pa jedno namenski za to

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 May 2013, 01:15

Jbt , jel sam ja Neki? :XD:
:mrgreen:
Imam isti problem. Vise ne znam da sviram kako treba sjaku 25,5 incha. Ko jednom proba short scale, nema mu nazad izgleda. Nemam pojma shto, izgleda je trip u mogucnosti tj nemogucnosti razvlacenja prstiju i kod 24 inca konacno mi je sve tu, potpuno prirodnije od svega sto sam svirao do sad....jbg. Neki brate moj po short scale problemu. Probao si Mustang onaj u NS? mene je zainteresoavo taj, ali ne znam kakav je. Jel ocuvan? Kakva je akcija?

Post Reply