Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kill surf city » 08 Aug 2009, 17:21

Hillybilly wrote:Godinama sam ga jurio i konacno je moj.........'66 BF Bassman!!!
Cestitke !!! :bravo: :ziveli:

Sad znam da ima jos jedan '66. u kompletu kod nas...bas me zanima koliko je jos ostalo ovih primeraka a da ih ljudi nisu osakatili :? . Koji su zvucnici unutra ?

EDIT:sad vidim da je box od band-mastera !

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Aug 2009, 18:18

Kakav fleš jbt! :) :bravo:

Makinov

Post by Makinov » 08 Aug 2009, 18:27

Hillybilly wrote:Godinama sam ga jurio i konacno je moj.........'66 BF Bassman!!!
Cestitam, sjajan komad! :)
Pitanje... taj dole kabinet, jel to 2x10 ili 2x12? Cini mi se da su 10tice...mozda gresim... :)

Hillybilly

Post by Hillybilly » 08 Aug 2009, 20:09

Hvala ljudi,
imam jedno pitanje, verovatno je glupo,ali: Zasto ga nisi napravio?
cestitam
Mocno je imati komad istorije jbg... mogu ja sigurno da da napravim da bude i lepsi i stariji :lol: ali volim da imam dobra stara pojacala da poredim moj rad sa dobrim starim vrednostima. Mnogi ljudi pricaju bajke o BF fender pojacalima, a nikad ih nisu ni videli ni svirali, a i potencijalne musterije koji su skepticne po pitanju mojih pojacala mogu uvek da ih probaju 1 na 1 sa necim sto se smatra najboljim ikada...
Sad znam da ima jos jedan '66. u kompletu kod nas...bas me zanima koliko je jos ostalo ovih primeraka a da ih ljudi nisu osakatili . Koji su zvucnici unutra ?
Sigurno ih je jako malo, da ih nabrois na prste. Moj na zalost nije u kompletu, kabinet sa Oxfordima je od Bandmastera, kako si primetio. Bassman je za 3 cm uzi od Bandmastera i ne moze da se pricvrsi na kabinet. Jbg....
Pitanje... taj dole kabinet, jel to 2x10 ili 2x12? Cini mi se da su 10tice...mozda gresim...
2x12"

:ziveli:

rock action

Post by rock action » 09 Aug 2009, 14:25

evo konacno fotke na kojoj se mozda vidi sve :D

Image

rock action

Post by rock action » 09 Aug 2009, 20:29

Image

ova je ipak malo preglednija :)

Wild Child

Post by Wild Child » 09 Aug 2009, 20:38

tebi treba jedan veci pedalbord :D

Hillybilly

Post by Hillybilly » 09 Aug 2009, 23:21

Kill surf city wrote:

Sad znam da ima jos jedan '66. u kompletu kod nas...bas me zanima koliko je jos ostalo ovih primeraka a da ih ljudi nisu osakatili :? . Koji su zvucnici unutra ?

Jel' ti bese imas cab sa Jensenima?

Sto bi ja to posedovao........... :homer:

rock action

Post by rock action » 10 Aug 2009, 18:47

Wild Child wrote:tebi treba jedan veci pedalbord :D
treba :D Behringer onaj da dodam na ovo... :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Aug 2009, 19:20

Hillybilly wrote:
Kill surf city wrote:

Jel' ti bese imas cab sa Jensenima?

Sto bi ja to posedovao........... :homer:
Yeah...inace,nisam ni znao koji je bassman bio u pitanju kad smo isli u kupovinu,xspacemen i ja,a jos manje koji su zvucnici unutra...kad smo stigli kod coveka,bilo mi je jasno da se strpljenje isplati.Dugo smo trazili starog fender lampasa,po normalnoj ceni i u ok stanju,a upade zesca premija,i to za cifru koju je bolje da ne spominjem,haha. :mrgreen:

Kad vidim sta ljudi ovih dana uvaljuju pod vintage fender izgovorom,i za koje pare,bude mi muka. :grummel_2:

Ne zaradjujem za zivot od muzike,pa imam samo to pojacalo,ali mogu opusteno da izjavim da sam zavrsio sa kupovinom pojacala u ovom zivotu.Mozda jednom uzmem jos i nesto manje,ako naidje po ok ceni,ali ne razmisljam o tome.Ovo pojacalo ostavljam deci i unucima,zajedno sa jaguarom...skroz me sarmira jednostavnost bassmana i tri pota po kanalu,nasuprot komplikovanim gimmick pojacalima sa sto kontrola.Ako treba drive blizak marshallovom,tu je turbo rat,a za ostale psychodelic momente,i par fuzz pedala.I NARAVNO,tremolo i reverb pedale.Moderna pojacala su za 'moderne' likove. :lol:

:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Aug 2009, 19:41

edit> izvinjavam se za omasen nick kolege...dakle xspacemAn :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Aug 2009, 19:45

Kill surf city wrote:edit> izvinjavam se za omasen nick kolege...dakle xspacemAn :mrgreen:
za sledecu gresku sledi prijava moderatoru! ;)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Aug 2009, 19:47

xspaceman wrote:
Kill surf city wrote:edit> izvinjavam se za omasen nick kolege...dakle xspacemAn :mrgreen:
za sledecu gresku sledi prijava moderatoru! ;)
:jedi_fight:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 10 Aug 2009, 22:10

Kill surf city wrote: Yeah...inace,nisam ni znao koji je bassman bio u pitanju kad smo isli u kupovinu,xspacemen i ja,a jos manje koji su zvucnici unutra...kad smo stigli kod coveka,bilo mi je jasno da se strpljenje isplati.Dugo smo trazili starog fender lampasa,po normalnoj ceni i u ok stanju,a upade zesca premija,i to za cifru koju je bolje da ne spominjem,haha. :mrgreen:
Znam........i mene je tako dobro prokenjalo par puta.
Mozda jednom uzmem jos i nesto manje,ako naidje po ok ceni,ali ne razmisljam o tome.
Jedan prijatelj mi je nagovestio da ce mozda prodavati jednu takvu retku ticu fenderovu, nije BF, ali je svakako redak i zdrav komad. Ako se odluci mogu vas povezati. Uzeo bi ga ja, ali mi savest i ovo malo zdravog razuma sto mi je ostalo ne dopusta. Vec imam Bandmastera, Bassmana i Dual Showman Reverb, a i onaj monstruozni fenderov 412 box :cekic: sto ide uz bassmana 135!

Blingo

Post by Blingo » 11 Aug 2009, 22:30

Skromna kolekcija koja radi poso - wah i dist su morali da budu metalni jer to u bendu najviše eksploatišem, a ko će da vodi računa o gaženju kad ga šibnu adrenalin i testosteron na bini :lol: a ostalo je, da tako kažem, za moju dušu i sviruckanje po sobi. Pojačalo je ono Aster ili kako već (za sobu mi zaista ništa bolje ne treba), a GDI21 koristim kako preamp i uvek ga držim na "fender clean" modu.

Image

Post Reply