theTrooper wrote:Fenderica wrote:Vidi, ovde niko nije spomenuo da je bolje da ode kod naseg majstora da napravi gitaru po meri za 1400 evra? Smeksali ste malo? Goran ne placa reklamu? Normalno da je bolje novo, i ja sam kupio novu i radujem se svakog dana kada okinem prvi akord. Koji stolari srpski boze me sacuvaj
Covece, sa ovakvim komentarima zvucis veoma glupo. Nadam se da se neces uvrediti, ali nazivanje luthiera (makar oni bili iz srbije) stolarima je teska uvreda. Da si nekad svirao vrhunski rad Gorana iz zemuna, Mirka Tasica, Ilianni-a ili npr oboss-a, ne bi tako pricao. A i ono, nisu svi brand whores
Uvreda? Nisu stolari jedino ako te gitare izradjuju od gvoždja. I tada bi opet bili
kovači a ne naučnici. Inače, ako ih izradjuju od drveta, onda su 100% stolari, zanatlije. Sigurno nisu naučnici instituta nuklearne fizike koji izmišljaju bespatnu energiju za ceo svet. Zašto glorifikujete najobičnije zanatlije, koji većinu vremena ispravljaju vratove gitara i podešavaju magnete klincima za debeo novac?
Iskreno, zabole me da izradjuju gitare od drveta sa potonulog titanika, i da zvukom bude davno zaboravljene morske sirene iz plavog nam jadrana, nikada njihov proizvod niko neće ceniti kao autentičnog Fender-a USA, još bolje Gibson-a, Ibanez-a ... Koja bi budala platila 1000€ gitare iz srpskih radionica pored Gibson SG-a, Fender USA modela, Ibanez-a, Yamahe i mnogih drugih koje ulaze u top 10?
Neka ih prodaju za 100, 200€ kao nekada Melodija modeli iz Slovenije, i neka potraze svoje mesto na trzistu. A ne da se preko foruma i raznih forumaša uvlače i UBEDJUJU druge da ne kupe Fender-a USA jer je njihova gitara od 1000 evra bolja jer se moze personalizovati po zelji? Koga za to zabole, kada se kasnije ne moze prodati ni u SRBIJI za 100€ a kamoli u EU ili svetu
P.S. ja sam mislio da pozovem ove "stolare" da mi izrade jednu gitaru od bagremovine(Acacia), da bude drvo kao sa kovčega deset božijih zapovesti

Verovatno će zvuk i bogove zadovoljavati!