Fender Strat ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fattwang

Re: Fender Strat ?

Post by fattwang » 22 Sep 2011, 23:12

Funkomat wrote:Setap se podrazumeva. Nema puno veze sa tim da li je instrument dobar ili los
Naravno da se loša gitara ne može prevesti u kategoriju dobrih prostim podešavanjem.
Mi smo navikli da odmah nešto dorađujemo, barem setup.Što se bogatijeg dela sveta tiče, kada se pogledaju kritike gitara sa (pokojnog) sajta "Harmony Central" jedna od važnih stavki je i setup. Njihovi kupci očekuku da već u radnji bude sve savršeno. Makar je mnogo lakši odabir pri kupovini.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Sep 2011, 23:21

Pre ce biti da gitare podesavaju radnje koje drze do sebe.

SonicX

Post by SonicX » 23 Sep 2011, 00:47

eg303 wrote:
fatbastard wrote:Po vashem mishljenju, da li je vrednije uzeti nov ili stari strat za istu lovu ?
Npr.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... r-Sunburst
ili neshto staro, korishceno za istu kintu ?
Za tu kintu kupiš 30 Roostera u Idei, prodaš na Kupujem-prodajem 15 po 100 evara, kupiš onda tog Strata za 150000 dinara i imaš Strata od 150000 dinara i 15 Roostera u sobi (full of mirrors...)
:mrgreen: :1:

Haralampije

Post by Haralampije » 23 Sep 2011, 01:29

Funkomat wrote:Setap se podrazumeva. Nema puno veze sa tim da li je instrument dobar ili los
:1:

Vezano za pragove,strce obicno na meksikancima i japancima(standard verzije najvise),ali to je vise sbog promene klime,standardi i deluksevi u USA verziji imaju "rounded" ivice,koje ne strce,dok su AVRI modeli obradjeni kao i meksiko i japanci,ali drvo se nekako drugacije ponasa,ne isusuje se toliko,kao da ovi za vrat koriste da kazem malo svezije drvo koje i dalje slobodnije dise,pa na leto bude ok,a na zimu se malo skupi,pa strce.Naravno to su sitne prepravke koje nista ne umanjuju sto se tice svirljivosti,a i realno uzeo si je za 500-600 evra,ne ocekuj sad da sve bude kao da je radjena pod staklenim zvonom.
A setap se uvek mora odraditi,jer je onaj "nulti" setap odradjen u fabrici,dok se dopremi do radnje prodje svakakve klime i sta sve ne,uslovi se u odnosu na fabricke izmenjaju totalno,bilo da je 50 bilo da je 5000 evra kostala.

fattwang

Post by fattwang » 23 Sep 2011, 08:27

Funkomat wrote:Pre ce biti da gitare podesavaju radnje koje drze do sebe.
:1:
Imao sam priliku u jednoj stranoj gitarskoj radnji da vidim kako "dokoni" prodavci redom šteluju robu. Čak je jedan šmirglao pragove na Affinity telcu.

Fenderica

Post by Fenderica » 11 Nov 2011, 19:19

Vidi, ovde niko nije spomenuo da je bolje da ode kod naseg majstora da napravi gitaru po meri za 1400 evra? Smeksali ste malo? Goran ne placa reklamu? Normalno da je bolje novo, i ja sam kupio novu i radujem se svakog dana kada okinem prvi akord. Koji stolari srpski boze me sacuvaj

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Nov 2011, 19:25

:lol: :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Nov 2011, 22:09

Fenderica wrote:Vidi, ovde niko nije spomenuo da je bolje da ode kod naseg majstora da napravi gitaru po meri za 1400 evra? Smeksali ste malo? Goran ne placa reklamu? Normalno da je bolje novo, i ja sam kupio novu i radujem se svakog dana kada okinem prvi akord. Koji stolari srpski boze me sacuvaj
Covece, sa ovakvim komentarima zvucis veoma glupo. Nadam se da se neces uvrediti, ali nazivanje luthiera (makar oni bili iz srbije) stolarima je teska uvreda. Da si nekad svirao vrhunski rad Gorana iz zemuna, Mirka Tasica, Ilianni-a ili npr oboss-a, ne bi tako pricao. A i ono, nisu svi brand whores

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Nov 2011, 13:36

theTrooper wrote:
Fenderica wrote:Vidi, ovde niko nije spomenuo da je bolje da ode kod naseg majstora da napravi gitaru po meri za 1400 evra? Smeksali ste malo? Goran ne placa reklamu? Normalno da je bolje novo, i ja sam kupio novu i radujem se svakog dana kada okinem prvi akord. Koji stolari srpski boze me sacuvaj
Covece, sa ovakvim komentarima zvucis veoma glupo. Nadam se da se neces uvrediti, ali nazivanje luthiera (makar oni bili iz srbije) stolarima je teska uvreda. Da si nekad svirao vrhunski rad Gorana iz zemuna, Mirka Tasica, Ilianni-a ili npr oboss-a, ne bi tako pricao. A i ono, nisu svi brand whores
Uvreda? Nisu stolari jedino ako te gitare izradjuju od gvoždja. I tada bi opet bili kovači a ne naučnici. Inače, ako ih izradjuju od drveta, onda su 100% stolari, zanatlije. Sigurno nisu naučnici instituta nuklearne fizike koji izmišljaju bespatnu energiju za ceo svet. Zašto glorifikujete najobičnije zanatlije, koji većinu vremena ispravljaju vratove gitara i podešavaju magnete klincima za debeo novac?
Iskreno, zabole me da izradjuju gitare od drveta sa potonulog titanika, i da zvukom bude davno zaboravljene morske sirene iz plavog nam jadrana, nikada njihov proizvod niko neće ceniti kao autentičnog Fender-a USA, još bolje Gibson-a, Ibanez-a ... Koja bi budala platila 1000€ gitare iz srpskih radionica pored Gibson SG-a, Fender USA modela, Ibanez-a, Yamahe i mnogih drugih koje ulaze u top 10?
Neka ih prodaju za 100, 200€ kao nekada Melodija modeli iz Slovenije, i neka potraze svoje mesto na trzistu. A ne da se preko foruma i raznih forumaša uvlače i UBEDJUJU druge da ne kupe Fender-a USA jer je njihova gitara od 1000 evra bolja jer se moze personalizovati po zelji? Koga za to zabole, kada se kasnije ne moze prodati ni u SRBIJI za 100€ a kamoli u EU ili svetu

P.S. ja sam mislio da pozovem ove "stolare" da mi izrade jednu gitaru od bagremovine(Acacia), da bude drvo kao sa kovčega deset božijih zapovesti :mrgreen: Verovatno će zvuk i bogove zadovoljavati! 8)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Nov 2011, 13:47

Matori....chill...Niko tebe ne tera da kupujesh to shto se tebi ne svidja. Fender je moja omiljena firma recimo i tvrdim za njih i za sve te velike firme da su u poslednjih 10 godina i jace totalno djubre...moras DOBRO istrazivati da bi dosao do dobrog KOMADA...ali sad cemo rasplamsati vatru ko i uvek...U svakom slucaju, iskuliraj, mnogo nas ovde zna mnogo toga o mnogo cemu i mnogo njih ovde ne zna o necemu pa polako uci (ja sam bio na tom stadijumu i cesto se raspravljao kad sam ovde doshao 2008me) i to je to...demokratka razmena misljenja i saradnja, a ne nadkurivanje i prepucavanje. :ziveli:

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Nov 2011, 13:55

nemanjavelimirovic wrote:Matori....chill...Niko tebe ne tera da kupujesh to shto se tebi ne svidja.:
Naprotiv, pogledaj moju temu o Fender USA, tamo su me TERALI, ubedjivali, S I L O M gotovo primoravali, i smatrali me još valjda i budalom što neću da za 800-1000€ razmotrim ove srpske daske koje oblikuju u gitare razni priučeni stolari.
Daj, ne juri moje postove, i nemoj mi pričati o djubretu iz Fender-a i Gibson-a. Sigurno je srpsko djubre bolje :shock:
Ne znam ja ništa, naravno, laik sam. Bolje umesto Fender Stratocaster Standard USA modela da sam naručio kopiju kod Gorana i sličnih? Zvučala bi bolje jeli jer Fender u zadnjih 1o godina proizvodi djubre? Zezaš li ti mene ili si ozbiljan? Nadam se da ovo ne čita niko iz ozbiljnog sveta, EU

MetalFunk

Post by MetalFunk » 13 Nov 2011, 13:56

Kide?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 13:58

Napravi gitaru pa rise.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Nov 2011, 14:09

MetalFunk wrote:Kide?
:1: :mrgreen:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 13 Nov 2011, 14:11

Fenderica wrote:
theTrooper wrote:
Fenderica wrote:
P.S. ja sam mislio da pozovem ove "stolare" da mi izrade jednu gitaru od bagremovine(Acacia), da bude drvo kao sa kovčega deset božijih zapovesti :mrgreen: Verovatno će zvuk i bogove zadovoljavati! 8)
kad ides kod majstora onda znas od kojih komponenti ce da ti pravi gitaru, u tom i je sustina narucivanja gitara kod majstora...da si rekao nekome majstoru na zapadu ili spomenuo na nekom forumu da ti neko napravi gitaru za 100,200 evra rekli bi ti da si lud i oterali te u tri lepe...

Sto se tice ovog deluxa iz mitrosa, po meni je mnogo dati 1500eur, bolje je sacekati neko snizenje...ako bude odlucio da je proda nece moci da dobije ni 1000evra za nju...ja bih uvek pre uzeo stariju gitaru za upola manje para, ali dobro, ovo je Srbija, mali je izbor a i kao sto rekose ljudi ima dosta prevara...

Post Reply