Kupovina prve elektricne gitare.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina prve elektricne gitare.
Aria nije fekalija kako neki tvrde. Toliko sam puta procitao da neko blati sve sto Aria napravi, a ja sam svakojake Aria gitare imao u rukama, i stvarno ne vidim da ti instrumenti zasluzuju takav tretman. Dok ne vidis i ne cujes, nemoj svemu da verujes. Eto da ja imam Squier gitaru i da mi neko u zamenu nudi Aria gitaru, ja bih pitao da li treba da doplatim. I sta ces sad? Ocigledno da si dobio 2 vrlo oprecne informacije, i kad bi tako slusao svaki savet sa foruma, nikad ne bi kupio gitaru. Zaboravi na to da ces sa 200 eura da namiris svoje potrebe na duge staze. To je nemoguce. Ne poznajem ni jednog coveka koji se i dalje bavi muzikom, i koji jos uvek svira na svojoj prvoj gitari, svako s vremenom ili preraste tu prvu gitaru i mora da nabavi nesto ozbiljnije, ili uvidi da mu vise odgovara neka drugacije koncipirana gitara
zato i kazhem neka proba sve i svashta pa vidi shta mu najvishe lezhi 

To je tacno,u pravu ste da nemoze za te pare da se kupi gitara na duze staze,ali to su pare kojima ja raspolazem.Sad stvarno ne znam vise kome da verujem.Dali da verujem dimmu,ili da verujem vbraci i kristijanu.
Dimmu za ovo poslednje se potpuno slazem sa tobom,najbolje da ja odem i sam proverim sta mi se svidja a sta ne.
Dimmu za ovo poslednje se potpuno slazem sa tobom,najbolje da ja odem i sam proverim sta mi se svidja a sta ne.

Veruj Vbraci i Kristijanu.matori94 wrote:Sad stvarno ne znam vise kome da verujem.Dali da verujem dimmu,ili da verujem vbraci i kristijanu.
Dimmu//
Tebi su sigurno zapali BAS losi komadi.Ja imam 3 gitare i od te tri dve su Aria, ne mozes bolje proci za 150-200 evra.
Fox IV (mada vise nije tako atkivan kao pre) je svirao sa Ariom na dosta svirki i isao na snimanja sa njom, sada je ta gitara kod drugog forumasa (mislim da mu je nick kontejner)...
Arije nikako nisu za zaobilazenje!Neotpisujte ih ako vidite neki los primerak, i zato sto im je niska cena, pruzaju MNOGO za malo novca!
Tebi su sigurno zapali BAS losi komadi.Ja imam 3 gitare i od te tri dve su Aria, ne mozes bolje proci za 150-200 evra.
Fox IV (mada vise nije tako atkivan kao pre) je svirao sa Ariom na dosta svirki i isao na snimanja sa njom, sada je ta gitara kod drugog forumasa (mislim da mu je nick kontejner)...
Arije nikako nisu za zaobilazenje!Neotpisujte ih ako vidite neki los primerak, i zato sto im je niska cena, pruzaju MNOGO za malo novca!
moguce je i to da su to bili jako loshi primerci,posle toga sam postao dosta sujeveran prema arijama,kasnije nisam imao prilike da ih isprobam i tako da jbg :\ no ko shto rekoh neka isproba sve i svashta i neka nam iznese utiske tako ce biti najbolje i poshto vidim da si skoro krenuo svirati najbolje bi bilo da imash josh nekog uz tebe kada qpujesh gitaru(ko svira dve-tri+ godine),jer evo ja sviram nekih 14 meseci al' sad bi trebao qpiti novu gitaru i vodio sam prijatelja samnom jer ipak on svira mnogo bolje,a i drugachije je mnogo kada on isproba gitaru i kada je ja isprobam.pazljivo gledaj,nemoj da se stidish
shta god da ti se svidi po tim prodavnicama samo reci ocu to i to da probam,znaju biti drski prodavci al nedaj se!

Ne bih voleo da me shvatiš pogrešno jer ovo kažem sasvim dobronamerno.dimmu wrote:...jer evo ja sviram nekih 14 meseci...
S toliko "dugim" stažom sviranja gitare bolje bi bilo da se uzdržiš od davanja saveta po forumima.
Ovaj forum ima odličnu temu o kupovini prve gitare i mislim da je to sasvim dovoljno apsolutnom početniku da se informiše.
Davanje predloga tipa: "uzmi ovo - batali ono" potuno su neprikladni i od nekog ko svira decenijama (mada takvi i ne daju slične savete

Opet kažem, ne želim da te uvredim ili držim pridike ali jedno je sigurno: do sada nisi mogao da naučiš da sviraš gitaru (to se ionako uči do kraja života

I najgora gitara se može podesiti, taman toliko da početniku bude solidan prvi instrument nakon koga će on već imati nekog iskustva i već sledeći put konkretnije znati šta da traži.
Imam jednog komsu koji svira elektricnu gitaru neko vreme,pa cu najverovatnije svratiti sa njim do bg-a da pogledam sta mi se svidja a sta ne.I ako vam nije problem da mi nabrojite neke gitare koje bih uzeo obzir prilikom isprobavanja,za one moje pare naravno.
ma ok nema tu ljutnje dobro si ti i rekao,ja sam mu samo hteo reci neko svoje iskustvo ali malo sam se i zaleteo sa tom procenom al' dobro to je moja greshkaviden wrote:Ne bih voleo da me shvatiš pogrešno jer ovo kažem sasvim dobronamerno.dimmu wrote:...jer evo ja sviram nekih 14 meseci...

Pogledaj neke od ovih,,
Epiphone Sg Special ( ili Tenson sg) (160-180e)
Yamaha Pacifica 112
Slammer Vector VK1 (191e)
Behringer metalien (do 150e)
....,,,,
Epiphone Sg Special ( ili Tenson sg) (160-180e)
Yamaha Pacifica 112
Slammer Vector VK1 (191e)
Behringer metalien (do 150e)
....,,,,
Pogledao sam sada gitare na kratko,sve lepo izgledaju,za zvuk jos uvek ne znam,pogledacu kasnije,posto idem sada na trening...
Apsolutno ti nije bitno kako izgledaju, bitan je zvuk a to nisi probao!
Makar si se za cene raspitao?
Makar si se za cene raspitao?
Ne samo sam rekao da gitare po mom misljenju izgledaju lepo.A za zvuk,pogledacu na youtube..
A sephiroth je donekle naveo cene,ali cu i njih da proverim na netu..
A sephiroth je donekle naveo cene,ali cu i njih da proverim na netu..
Ne, neces pogledati nego ces otici i PROBATI te gitare koji su ti predlozili ostali forumasi.matori94 wrote:A za zvuk,pogledacu na youtube.
Internet ti nece objasniti kakav osecas imas kada sviras neku gitaru, niti zvuk!
Misli o tome.
Brate ne mogu ja kad god mi se cefne da sednem u bus i da putujem 80 km..