Kupovina prve elektricne gitare.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Kupovina prve elektricne gitare.

Post by Kristijan » 05 Oct 2008, 22:21

Aria nije fekalija kako neki tvrde. Toliko sam puta procitao da neko blati sve sto Aria napravi, a ja sam svakojake Aria gitare imao u rukama, i stvarno ne vidim da ti instrumenti zasluzuju takav tretman. Dok ne vidis i ne cujes, nemoj svemu da verujes. Eto da ja imam Squier gitaru i da mi neko u zamenu nudi Aria gitaru, ja bih pitao da li treba da doplatim. I sta ces sad? Ocigledno da si dobio 2 vrlo oprecne informacije, i kad bi tako slusao svaki savet sa foruma, nikad ne bi kupio gitaru. Zaboravi na to da ces sa 200 eura da namiris svoje potrebe na duge staze. To je nemoguce. Ne poznajem ni jednog coveka koji se i dalje bavi muzikom, i koji jos uvek svira na svojoj prvoj gitari, svako s vremenom ili preraste tu prvu gitaru i mora da nabavi nesto ozbiljnije, ili uvidi da mu vise odgovara neka drugacije koncipirana gitara

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 05 Oct 2008, 22:30

zato i kazhem neka proba sve i svashta pa vidi shta mu najvishe lezhi :)

matori94

Post by matori94 » 05 Oct 2008, 22:39

To je tacno,u pravu ste da nemoze za te pare da se kupi gitara na duze staze,ali to su pare kojima ja raspolazem.Sad stvarno ne znam vise kome da verujem.Dali da verujem dimmu,ili da verujem vbraci i kristijanu.
Dimmu za ovo poslednje se potpuno slazem sa tobom,najbolje da ja odem i sam proverim sta mi se svidja a sta ne. :)

viden

Post by viden » 05 Oct 2008, 23:14

matori94 wrote:Sad stvarno ne znam vise kome da verujem.Dali da verujem dimmu,ili da verujem vbraci i kristijanu.
Veruj Vbraci i Kristijanu.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 05 Oct 2008, 23:35

Dimmu//
Tebi su sigurno zapali BAS losi komadi.Ja imam 3 gitare i od te tri dve su Aria, ne mozes bolje proci za 150-200 evra.
Fox IV (mada vise nije tako atkivan kao pre) je svirao sa Ariom na dosta svirki i isao na snimanja sa njom, sada je ta gitara kod drugog forumasa (mislim da mu je nick kontejner)...
Arije nikako nisu za zaobilazenje!Neotpisujte ih ako vidite neki los primerak, i zato sto im je niska cena, pruzaju MNOGO za malo novca!

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 06 Oct 2008, 00:59

moguce je i to da su to bili jako loshi primerci,posle toga sam postao dosta sujeveran prema arijama,kasnije nisam imao prilike da ih isprobam i tako da jbg :\ no ko shto rekoh neka isproba sve i svashta i neka nam iznese utiske tako ce biti najbolje i poshto vidim da si skoro krenuo svirati najbolje bi bilo da imash josh nekog uz tebe kada qpujesh gitaru(ko svira dve-tri+ godine),jer evo ja sviram nekih 14 meseci al' sad bi trebao qpiti novu gitaru i vodio sam prijatelja samnom jer ipak on svira mnogo bolje,a i drugachije je mnogo kada on isproba gitaru i kada je ja isprobam.pazljivo gledaj,nemoj da se stidish :P shta god da ti se svidi po tim prodavnicama samo reci ocu to i to da probam,znaju biti drski prodavci al nedaj se!

viden

Post by viden » 06 Oct 2008, 08:21

dimmu wrote:...jer evo ja sviram nekih 14 meseci...
Ne bih voleo da me shvatiš pogrešno jer ovo kažem sasvim dobronamerno.
S toliko "dugim" stažom sviranja gitare bolje bi bilo da se uzdržiš od davanja saveta po forumima.
Ovaj forum ima odličnu temu o kupovini prve gitare i mislim da je to sasvim dovoljno apsolutnom početniku da se informiše.
Davanje predloga tipa: "uzmi ovo - batali ono" potuno su neprikladni i od nekog ko svira decenijama (mada takvi i ne daju slične savete :) ) a kamo li od nekog ko svira tek nešto više od godinu dana.
Opet kažem, ne želim da te uvredim ili držim pridike ali jedno je sigurno: do sada nisi mogao da naučiš da sviraš gitaru (to se ionako uči do kraja života :) ) a takođe nisi ni stekao toliko iskustvo da ISPROBAVANJEM gitare ukapiraš da li je ona dobra ili loša.
I najgora gitara se može podesiti, taman toliko da početniku bude solidan prvi instrument nakon koga će on već imati nekog iskustva i već sledeći put konkretnije znati šta da traži.

matori94

Post by matori94 » 06 Oct 2008, 11:51

Imam jednog komsu koji svira elektricnu gitaru neko vreme,pa cu najverovatnije svratiti sa njim do bg-a da pogledam sta mi se svidja a sta ne.I ako vam nije problem da mi nabrojite neke gitare koje bih uzeo obzir prilikom isprobavanja,za one moje pare naravno.

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 06 Oct 2008, 12:21

viden wrote:
dimmu wrote:...jer evo ja sviram nekih 14 meseci...
Ne bih voleo da me shvatiš pogrešno jer ovo kažem sasvim dobronamerno.
ma ok nema tu ljutnje dobro si ti i rekao,ja sam mu samo hteo reci neko svoje iskustvo ali malo sam se i zaleteo sa tom procenom al' dobro to je moja greshka :)

Sephiroth

Post by Sephiroth » 06 Oct 2008, 13:20

Pogledaj neke od ovih,,
Epiphone Sg Special ( ili Tenson sg) (160-180e)
Yamaha Pacifica 112
Slammer Vector VK1 (191e)
Behringer metalien (do 150e)
....,,,,

matori94

Post by matori94 » 06 Oct 2008, 17:56

Pogledao sam sada gitare na kratko,sve lepo izgledaju,za zvuk jos uvek ne znam,pogledacu kasnije,posto idem sada na trening...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 06 Oct 2008, 18:10

Apsolutno ti nije bitno kako izgledaju, bitan je zvuk a to nisi probao!
Makar si se za cene raspitao?

matori94

Post by matori94 » 06 Oct 2008, 18:35

Ne samo sam rekao da gitare po mom misljenju izgledaju lepo.A za zvuk,pogledacu na youtube..
A sephiroth je donekle naveo cene,ali cu i njih da proverim na netu..

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 06 Oct 2008, 18:39

matori94 wrote:A za zvuk,pogledacu na youtube.
Ne, neces pogledati nego ces otici i PROBATI te gitare koji su ti predlozili ostali forumasi.
Internet ti nece objasniti kakav osecas imas kada sviras neku gitaru, niti zvuk!
Misli o tome.

matori94

Post by matori94 » 06 Oct 2008, 18:44

Brate ne mogu ja kad god mi se cefne da sednem u bus i da putujem 80 km..

Post Reply