Koju djitru da kupim?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Koju djitru da kupim?

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2009, 20:01

Da, definitivno je bolji DKMG, ali je na thomannu i 200e skuplji. Razlika im je Alder i aktivni EMG kod DKMG i basswood i pasivni na DXMG.
Nisam odmah izvalio da je u pitanju DXMG, a u tom slucaju mozda bolje da uzmes nesto drugo... :?
uRk[3] wrote:Inace, da li je bolje imati EMG 81/85 magnete ili Duncan designed active HB-105? Kakvi su ovi EMG HZ magneti? Kazu da su kao 81/85 samo sto su pasivna verzija?!
Sve zavisi kakav zvuk trazis, ali za metal su najpopularniji aktivni, i to po mogucstvu EMG. Po pricama ljudi po netu, pasivni emg i nisu nesto posebno, mada opet njih najvise pljuju ljudi koji nisu bili dovoljno upuceni pa su mislili da ce dobiti zajebane aktivne metal magnete, a dobili su pasivne koji imaju dosta drugaciji karakter koji i nije toliko metal koliko kod njihove aktivne brace. :) Sto se tice Duncan Designed, to isto tako nije isto sto i Seymour Duncan, i sve zavisi od firme koja ih pravi kakvi ce biti, ali ti sto pominjes, aktivni bi trebalo da su pravljeni po SD Blackoutima koji polako sustizu EMG po popularnosti medju aktivnim magnetima (pogotovo za 7string gitare).

Bez veze ti je da ovako na slepo trazis savete. Mozda ti se gitara koju narucis bez probanja u opste nece dopasti za sviranje. Najbolje da barem odes u Mitros ili neku drugu radnju kod nas, ali kazem mitros jer oni drze sve te gitare (i Schecter i Jackson i ESP), da isprobas sve te modele, i onda ces znati sta ti lezi a sta ne, i u ruci i po zvuku. Mozes da probas i neki Ibanez S seriji, isto tako dobre gitare...
:ziveli:

Ko zna mozda se na kraju odlucis da kupis strata ili yamahu pacificu... :lol: :lol: :lol: :lol:

nove jackson gitare zvuce k'o q*** za razliku od onih kada su bila jedna firma, tj. dok ih nije qpio 7ender.......to je moje misljenja
Ja imam jedan Jackson iz 94, i to je fantasticna gitara, ali sam svirao i par komada novih, skupljih Jacksona koji su me isto tako oduvali kako rade... Svirao sam i jeftinije Jacksone JS serije, i rade mozda i bolje od RG ibaneza koji su skuplji. Mislim i novi gibsoni nisu toliko dobri kao oni iz 60ih, a njih nije kupio fender...
EDIT: Jackson nema fabriku u kini. Samo indija, japan i usa...
Last edited by mislim_stvarno on 28 Jul 2009, 20:02, edited 1 time in total.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 28 Jul 2009, 20:02

Bobi wrote:Zavisi koje... druga stvar je što do nas jadnika u Srbiji obično stižu Made in China ili Made in India komadi.
jbg...
puno pitanja oko ovih gitara mora da se postavi pre qpovine....nije lak izbor...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 28 Jul 2009, 20:04

mislim_stvarno wrote: Ja imam jedan Jackson iz 94, i to je fantasticna gitara, ali sam svirao i par komada novih, skupljih Jacksona koji su me isto tako oduvali kako rade... Svirao sam i jeftinije Jacksone JS serije, i rade mozda i bolje od RG ibaneza koji su skuplji. Mislim i novi gibsoni nisu toliko dobri kao oni iz 60ih, a njih nije kupio fender...
zato sto danas prodaju ime, propao je kvalitet gibson gitara....
msm, realno, ja msm da bi smo se svi slozili da su bile bolje pre nego sada....
:ziveli: :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jul 2009, 20:07

MetalFunk wrote:msm, realno, ja msm da bi smo se svi slozili da su bile bolje pre nego sada....
Yea, they don't make wood like they used to... :lol: :lol:
(morao sam ovo da napisem, procitao sam jos pre godinu ili vise na nekom stranom forumu, i pocepao se od smeha...)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 28 Jul 2009, 20:10

mislim_stvarno wrote:
MetalFunk wrote:msm, realno, ja msm da bi smo se svi slozili da su bile bolje pre nego sada....
(morao sam ovo da napisem, procitao sam jos pre godinu ili vise na nekom stranom forumu, i pocepao se od smeha...)

uRk[3]

Post by uRk[3] » 28 Jul 2009, 20:17

MetalFunk wrote:
mislim_stvarno wrote:
LOL :XD:

ognjen93

Post by ognjen93 » 28 Jul 2009, 20:29

MetalFunk wrote:
mislim_stvarno wrote: Ja imam jedan Jackson iz 94, i to je fantasticna gitara, ali sam svirao i par komada novih, skupljih Jacksona koji su me isto tako oduvali kako rade... Svirao sam i jeftinije Jacksone JS serije, i rade mozda i bolje od RG ibaneza koji su skuplji. Mislim i novi gibsoni nisu toliko dobri kao oni iz 60ih, a njih nije kupio fender...
zato sto danas prodaju ime, propao je kvalitet gibson gitara....
msm, realno, ja msm da bi smo se svi slozili da su bile bolje pre nego sada....

Ne dirajte gibson aaaaaaaaa :lol: :lol:
Salim se pa da ali sve je tako ni fender nije fender od pre 40 godina, i ne samo fender nego i soni nije onaj stari soni, jbiga tako je kako je, sve je pocelo da se proizvodi da bude jeftino i nekvalitetno da radi dok traje garancija, samo jbiga zeznuli su jer ipak nije gitara masina za ves, zato lepo kad vec imas pare za gibsona odes kod majstora i napravis gitaru

MetalFunk

Post by MetalFunk » 28 Jul 2009, 20:32

ne bi da budem EVIL, ali odosmo u :off-topic:
a treba da pomognemo coveku (pokusamo)

ness

Post by ness » 28 Jul 2009, 23:58

Kad vec kupujes dzitru u americi,da li si razmisljao o hameru? Mnogo dobre gitare,za ne tako puno para.

Bobi

Post by Bobi » 29 Jul 2009, 10:29

mislim_stvarno wrote:
Bez veze ti je da ovako na slepo trazis savete. Mozda ti se gitara koju narucis bez probanja u opste nece dopasti za sviranje. Najbolje da barem odes u Mitros ili neku drugu radnju kod nas, ali kazem mitros jer oni drze sve te gitare (i Schecter i Jackson i ESP), da isprobas sve te modele, i onda ces znati sta ti lezi a sta ne, i u ruci i po zvuku. Mozes da probas i neki Ibanez S seriji, isto tako dobre gitare...

Ko zna mozda se na kraju odlucis da kupis strata ili yamahu pacificu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Upravo to 'tedoh reći, mozda se dečku svidi totalno druga gitara. Probaj što više možeš.

Znam, mislio sam i na ostale proizvođače...

uRk[3]

Post by uRk[3] » 29 Jul 2009, 11:28

Pa sigurno da cu otici do prodavnice pre nego sto se odlucim, ipak moram da je osetim u ruci :mrgreen:
Nadam se samo da imaju ove gitare u mitrosu...i naravno probacu jos nesto drugo.
Evo kako razmisljam trenutno: uglavnom svi kazu da je u ovoj kombinaciji najbolji Schecter Helriser Deluxe (ima EMG 81/85 aktivne magnete, spoj vrata i tela je takav da se lako pristupa 24 pragu), meni se navise svidja C-1 FR (ima floyd *licenciran jbg, nisam siguran kakvi su ovi magneti, mada kazu da su ok, ali im fali malo jaci output), a Jackson... :D Naravno nemam pojma kakav je vrat (u smislu debljine) od Schecter-a, nadam se da cu videti u prodavnici.

Ace
MF veteran

Post by Ace » 29 Jul 2009, 11:48

Ovde fali gitara koja je definitivno bolja od gorenavedenih (a u tom cenovnom rangu) Korejski PRS SE serije!

Wook

Post by Wook » 29 Jul 2009, 13:28

E da, kakav je PRS SE? Jel probao/ima neko?
Posto sam se ja zapalio na PRS sve dok nisam video cenu... :(

uRk[3]

Post by uRk[3] » 03 Aug 2009, 23:42

Uzecu Schecter Hellriser Deluxe. Mislim da se najvise isplati za te pare, a i odgovara mi 99% Hvala na pomoci svima!!! :D :ziveli:
Jos sam da vidimo da li ce je covek naci uopste.

Post Reply