Nisu Schaller sigurno, po izgledu sam prilicno siguran da se radi o Sperzel civijama. Ali, bogami jesu glomazneGuitar_thrill wrote:al su gadne ove schaler ili koje vec, mislim da cu ipak uzeti vintage
Saveti o Setupu Gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Saveti o Setupu Gitare
- Guitar_thrill
- MF veteran
Skontao sam posle da sam se zabunio, hvala na ispravcimasters wrote:Nisu Schaller sigurno, po izgledu sam prilicno siguran da se radi o Sperzel civijama. Ali, bogami jesu glomazneGuitar_thrill wrote:al su gadne ove schaler ili koje vec, mislim da cu ipak uzeti vintage!
- Guitar_thrill
- MF veteran
ma, ni meni nesto nije potrebno, nego sam probavao ono kako iste figure odsvirane na razlicitim zicama zvuce drugacije, pa sam probavao da sviram te vise tonove na deblim zicama....a mozda samo treba da kupim nove zice, ne secam se tog problema od ranijeguv'nor wrote:
E to stvarno ne znam, naleteo sam na par Standarda koji "celi" tako rade, to ćeš morati da vidiš sa nekim majstorom.![]()
Inače, E žica se, na Stratu, koristi samo za otvoreno twangovanje i debeli istovar po stomaku ali samo do nekog sedmog praga. Koji će ti dalje?!![]()
-
prowler333
moze li pomoc ko jednog za mene neresivog problema..Naime,imam b.c.rich gitaru virgin,platinum i do pre jedno 3 meseca cackao sam nesto oko kobilice i nisam mogao da vratim sve na svoje mesto.pokusavao sam,ali nista..zice su bile udaljene od vrata,postala je teska za sviranje..I pre mesec dana nosio sam je u servis da izvrse kompletan setup gitare..I opet nisam zadovoljan,prvenstveno zbog toga sto zice nisu u paraleli,kao da imaju grbe,nisu u istoj ravni..kako to da ispravim,tj.kako da podesim:da li da podesim kobiliuc,vrat,intonaciju?Jer ovako ne moze da se svira,i uzasno iritira..pomoc u sto brzem odgovoru bi mi dobro dosla..Hvla unapred
Zice prate zakrivljenost vrata(koji nije ravan nego je malo ispupcen,neznam kako da ti objasnim),pa ti se mozda zbog toga cini da su zice "grbave" kao sto si gore napisao.
-
prowler333
Znam za to,ali te "grbe" ne bi trebalo da budu prisutne:)Znaci,to se resava ispravljanjem vrata,jel sam dobro razumeo
- mislim_stvarno
Vrat tj fretboard ima radijus koji zice prate, i to mora da postoji, i ne moze se i ne sme se ispraviti...

Retko koja gitara ima ravan(flat) freatbord, to su u glavnom custom gitare...
Posto mi se cini da jos uvek ne znas kako se i sta radi na gitari, ili je nosi kod boljeg majstora pa pokusaj da objasnis tacno sta ti treba, ili je ne diraj...

Retko koja gitara ima ravan(flat) freatbord, to su u glavnom custom gitare...
Posto mi se cini da jos uvek ne znas kako se i sta radi na gitari, ili je nosi kod boljeg majstora pa pokusaj da objasnis tacno sta ti treba, ili je ne diraj...
-
prowler333
ok,to sam razumeo,hvala..Ali mislim da me nisi razumeo kad kazem da postoje "grbe" ili sta vec,mislim na to da zica d je na vecoj visini od g-zice,a e-zica sa je veca od b..pokusavao sam da podesim visinu zica,ali ova gitara ima samo dva podesavanja,za bas i treble zice-nije kao na pr.kod fendera pa da se podesava svaka zica posebno..Pa tu koci:) A nosio sam je u jedan 'bolji' servis u nisu,pa sam sada bez pomoci,ne znam kod koga bih mogao da je nosim:(
- Rocket Roll
Gibsonov sajt je jako nepregledan, a i inače je teško naći podatke o podešavanju hambakera na gibsonolikim gitarama, tako da je link ovde: http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... 20Heights/
Ljudi da li neko zna koliko kosta gitara fender squer uzeo sam je polovnu ali neznam punu cenu.
30 eura
- Highway One
Last edited by Highway One on 29 Nov 2009, 22:34, edited 2 times in total.