Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 15 Feb 2011, 18:16

Ja recimo imam taj gcb95 najstandardniji wah i iskreno, ne vidim neku problematiku kod istog...radi sjajno, samo se brzo pokidao poklopac baterije, ali i to sam sredio, zvuk je uvek dobar i na snimku i uzivo... nisam nishta modifikovao... :) :ziveli: A svidjaju mi se i ti wox wahovi, mislim ono, wah je wah....svaki je koristan u tu svrhu wau wau wau... :mrgreen: :ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 15 Feb 2011, 19:14

Probao sam ja jednom prilikom 845 ali na kratko i primetio isti problem ko na mojem gcb95 (noviji) da malo bustuje signal i da za moje uvo ima mnogo visokih koje nemozes bas lako da iskontrolises. v847 mi se najvise svideo od svih koje sam probao. Za sad mi ovaj moj radi poao kako treba, ako ne naidje nista bolje ostaje tu gde jeste :)
@ Nemanja i ja sam na mom jako brzo pokidao poklopac za bateriju pa sam kupio novi...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Feb 2011, 19:25

Nemam pojma... Što se tiče visokih, pretpostavljam da si pokušao to da rešiš jednostavnim podešavanjem sweep opsega, tako što si pomerio žljeb zupčanika na potu za jedan nagore, da ne ide tako daleko u najdonjem položaju pedale?

A kod bustovanja, da li samo diže nivo signala/glasnoće, ili mu dodaje i blagi gain, pa kad jače okineš desnom ide u blago izobličenje?

Ako mu samo digne volume, to je bolje nego da ne digne, pa kad upališ wah da potoneš u miksu benda, po meni barem. :)

A ako daje izobličenje, majtimika mi je dao predlog koji je upalio - naime, ako imaš pojačalo sa gain i volume kontrolom, samo malo smanjiš gain nego što inače držiš, i digneš volume da bi kompenzovao gubitak glasnoće usled smanjenja gain-a, i to bi trebalo da reši problem ''prljanja'' kad okineš jače pod uključenim wahom. Ja isprobao juče, i funkcioniše, ali ću ipak svirati sa gainom podešenim kao ranije, jer mi ne smeta ako wah malo zaprlja pri jačem udarcu...

istiqrac

Post by istiqrac » 15 Feb 2011, 19:30

Pa dodaje gain. Ali posto trenutno imam samo mali sobni tranzistorac nikakva podesavanja mi ne pomazu. Cekam normalno pojacalo pa tek onda sredjujem, ili menjam vah. U svakom slucaju hvala na utiscima znacice kad i ako budem diro bilo sta :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Feb 2011, 19:38

Nema na čemu, naravno :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Feb 2011, 19:43

Ja bas zelim wah koji dodaje malo gaina i boosta tonu, pre svega zato sto se u bendu bez toga izgubis (osim ako nisi jedina gitara)

istiqrac

Post by istiqrac » 15 Feb 2011, 19:49

Ima to dodavanje gaina i svojih prednosti a i mana. Kad sviras na klinu taj mali gain izludjuje mnogo, bar mene.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 Feb 2011, 19:51

Trile, dosta dunlop krajbejbija ima sa strane boost switch, moj DB01 Crybaby from Hell ima sigurno, radi bas to sto si rekao

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Feb 2011, 20:24

istiqrac wrote:Ima to dodavanje gaina i svojih prednosti a i mana. Kad sviras na klinu taj mali gain izludjuje mnogo, bar mene.
Naravno, medjutim, ja wah u 99% situacija koristim kada sviram solo, ili neki "prljavi" ritam....ustvari ne secam se da sam ikada u bendu svirao onaj kristalno cist klin (cist klin :mrgreen: ) i da sam svirao wah....naravno to nekome drugom ne radi posao :)
theTrooper wrote:Trile, dosta dunlop krajbejbija ima sa strane boost switch, moj DB01 Crybaby from Hell ima sigurno, radi bas to sto si rekao
Da,da, bio sam do mitrosa i probao par wahova, iskreno, mene je Crybaby Classic odusevio, taman malo zaprlja i boostoje signal, jednostavno savrseno, ali sam odustao od prodaje ovog mog waha, pa sam dzabe gledao sve te silne wahove :bambi: :lol:

majtimika

Post by majtimika » 15 Feb 2011, 20:41

Baba Slim wrote: A ako daje izobličenje, majtimika mi je dao predlog koji je upalio - naime, ako imaš pojačalo sa gain i volume kontrolom, samo malo smanjiš gain nego što inače držiš, i digneš volume da bi kompenzovao gubitak glasnoće usled smanjenja gain-a, i to bi trebalo da reši problem ''prljanja'' kad okineš jače pod uključenim wahom. Ja isprobao juče, i funkcioniše, ali ću ipak svirati sa gainom podešenim kao ranije, jer mi ne smeta ako wah malo zaprlja pri jačem udarcu...
ja ti rekao ovo, ne secam se ,ali svaka mi cast :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Feb 2011, 13:14

majtimika wrote:
Baba Slim wrote: A ako daje izobličenje, majtimika mi je dao predlog koji je upalio - naime, ako imaš pojačalo sa gain i volume kontrolom, samo malo smanjiš gain nego što inače držiš, i digneš volume da bi kompenzovao gubitak glasnoće usled smanjenja gain-a, i to bi trebalo da reši problem ''prljanja'' kad okineš jače pod uključenim wahom. Ja isprobao juče, i funkcioniše, ali ću ipak svirati sa gainom podešenim kao ranije, jer mi ne smeta ako wah malo zaprlja pri jačem udarcu...
ja ti rekao ovo, ne secam se ,ali svaka mi cast :ziveli:
Jesi rekao, vaistinu svaka čast, svaka ti je Njegoševa :lol: :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 17 Feb 2011, 01:45

ja imam Geoffrey Tease RMC3 i Buda Budawah i oba mi rade savrseno ono što želim. oba imaju bust (RMC3 ima trim pot za to, kao i za sve drugo moguće), ispucaju visoke, imaju više prisutnosti, ali ne utiču na gejn pojačala. ja svojoj opremi dodao Alesis Wedge i Carl Martin Plexitone.

Image
Image

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Feb 2011, 08:24

Nyarlathotep wrote:ja imam Geoffrey Tease RMC3......
Malo šnjurah po netu i videh da je Teese napravio RMC3FL.U suštini RMC3 sa svim potovima i prekidačima napolju.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 17 Feb 2011, 12:53

Ok, nije u mom vlasnishtvu, al kum je pre koji dan zavrshio sto za svoju dnevnu sobu...
U pregovorima je izrada "tele" glave za mene :wink:
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Feb 2011, 14:10

Nyarlathotep wrote: Image
^^ :ziveli:

Post Reply