andrej] wrote:Tako kaze vikipedia i moja knjiga iz srednje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron%28III%29_oxide
http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
andrej] wrote:Tako kaze vikipedia i moja knjiga iz srednje.
Ma kad se nikad ne setim da odem da pokupim neki majk za ozvucavanje gitarskog pojacala, imam i pedesSedmicu i neki zenhojzer kod ortaka, ali svaki ovaj test obavim cisto eto bez ikakve pripreme. Probacu da snimim veceras kako treba pa cu postovati da se cuje kako zaista to sve zvuci, tj da bude shto realnije, mada verujem da je vecina problema izazvana velicinom boksa kao i nemogucstvom pojacavanja kako treba, jer stvarno je glasno u P.M..MUzzY wrote:Mislim da je vreme da pribavis jedan sm57
Meni ono sto ti juris u tonu nikako ne prija usima. Jbg. Kontam sta zelis i sta sviras ali meni je to sve previse "lifeless". Nebitan je kvalitet mic-a u celoj prici. Valjda ce u celoj kombinaciji lepse pasovati neki 2x12.
Samo da se pocetimo:sinisake wrote:I picni nekoliko bendova... ono, nekoliko bluzi fraza... imam utisak da se tu nekako ponajbolje cuje kako radi djitra... jbg, strat je stvorit za bluz...![]()
Pa pravo da ti kazem cak i na Vox-u ima vishe te neke dubine od onog skvajera, mada oni lejs senzori su dobri i cistije rade od ovih "keramickih" (namerno stavljam u navodnike jer Dersu ne voli taj terminsinisake wrote:Pa ne zvuci ovo lose... ima dubinu i mast to drvo...(ako to nije bassman dubina)...
Ne bih ja tu nista dir'o...
Pa ono, ja sam kontao da bude shto realnije, samo sam malko dodao srednjih (na skoro 6 i viskoke na izmedju 5 i 6)Mada iskreno ovako za "u miksu" mi se pokazalo kao najboje sredina sve i mozda malko midlove samo podignes i to je to...tako na svakom ampu sam radio i uvek sam se cuo kad sviramo kako treba, cak i sa dve gitare u bendu...istiqrac wrote:A da probas da smanjis bas pot na pojacalu na ispod polaja nikad nisam pojacavao bas na pojacalima sa 4x12 na vise od 3, a ovo ima 15-ice
Ti mozes da koristis "keramicke" bez znaka navoda. Imas odobrenje iz Mesne Zajednice. Keramika inace sluzi samo da se u nju utisne oksid gvozdja i barijum i/ili stroncijum karbonati, jer fakat u nesto mora da se upakuje taj magnetno permeabilni materijal. Razlog sto se pakuje u keramiku od polovine proslog veka je sto je takav magnet gotovo nemoguce razmagnetisati, ne gubi permeabilnost tokom vremena, i moze da radi u uredjajima gde su jezive radne temperature (originalno je dizajniran za industriju a ne za gitare). Keramika jel, trpi ogromne temperature. Sam proces proizvodnje se zove sinterovanje. Al ako sve ostale magnete zovemo pravim imenom, tipa AlNiCo ili Samarium Kobaltne, ili Neodiumske, ili Boronske, zasto ovaj keramicki ne zovemo feritni magnet (Fe2O3). Zato sto su mangupi sa zapada tamo polovinom proteklog veka skontali da je keramicki magnet veci buzz word. Kao, u je sta smo napravili, utisnuli smo magnetni materijal u keramiku, koji smo carevi. A da, keramika ne hrdja, zaboravih. Prema tome, em magnet radi na visokim temperaturama, em ne hrdja. Bio skup do bola u startu, pa je hype-ovan do besvesti, kao sto sad kad je postao jeftiniji a svi hoce vintage, hajpuju AlNiCo. A "keramicki" su kao bljak. Inace, sve je pocelo tako sto je juce prekjuce ortak doneo originalni (keramicki) DiMarzio Super Distortion iz 1974. Sa nekog starog USA Kramera ga skino. Ubi magnet kako radi. Radi isto ko prvog dana posto ne slabi. Ali nema taj vintidz fil, jer ne moze da oslabi tokom 37 godina, isto radi ko prvog dana. I onda ortak kaze, jebiga, keramika je to. Ja reko, kakve sad veze ima keramika sa tim sto je magnet od feritnog oksida? Pa kako, pita on, zasto se zove keramicki ondaK? I ode mas' u propas'.nemanjavelimirovic wrote:...ovih "keramickih"
Dersu Uzala wrote:Ti mozes da koristis "keramicke" bez znaka navoda. Imas odobrenje iz Mesne Zajednice. Keramika inace sluzi samo da se u nju utisne oksid gvozdja i barijum i/ili stroncijum karbonati, jer fakat u nesto mora da se upakuje taj magnetno permeabilni materijal. Razlog sto se pakuje u keramiku od polovine proslog veka je sto je takav magnet gotovo nemoguce razmagnetisati, ne gubi permeabilnost tokom vremena, i moze da radi u uredjajima gde su jezive radne temperature (originalno je dizajniran za industriju a ne za gitare). Keramika jel, trpi ogromne temperature. Sam proces proizvodnje se zove sinterovanje. Al ako sve ostale magnete zovemo pravim imenom, tipa AlNiCo ili Samarium Kobaltne, ili Neodiumske, ili Boronske, zasto ovaj keramicki ne zovemo feritni magnet (Fe2O3). Zato sto su mangupi sa zapada tamo polovinom proteklog veka skontali da je keramicki magnet veci buzz word. Kao, u je sta smo napravili, utisnuli smo magnetni materijal u keramiku, koji smo carevi. A da, keramika ne hrdja, zaboravih. Prema tome, em magnet radi na visokim temperaturama, em ne hrdja. Bio skup do bola u startu, pa je hype-ovan do besvesti, kao sto sad kad je postao jeftiniji a svi hoce vintage, hajpuju AlNiCo. A "keramicki" su kao bljak. Inace, sve je pocelo tako sto je juce prekjuce ortak doneo originalni (keramicki) DiMarzio Super Distortion iz 1974. Sa nekog starog USA Kramera ga skino. Ubi magnet kako radi. Radi isto ko prvog dana posto ne slabi. Ali nema taj vintidz fil, jer ne moze da oslabi tokom 37 godina, isto radi ko prvog dana. I onda ortak kaze, jebiga, keramika je to. Ja reko, kakve sad veze ima keramika sa tim sto je magnet od feritnog oksida? Pa kako, pita on, zasto se zove keramicki ondaK? I ode mas' u propas'.nemanjavelimirovic wrote:...ovih "keramickih"
Lepa je ta mesa sasvim, modernija je ali fino zvuci, ne bih se bunio. Svakako mi bolje zvuci od 99 posto Marshalla (ok su mi par matorih marshall-a, bluzbrejker i sl.), ima clean. Kad bi uzeo mesu, svirao bi sa njom Firebird neki mada mislim da bi i moj deluxe legao na to pojacalo ko kec na 11.Dersu Uzala wrote:Cuz you need a different amp za humbuckere. Ne mere Blender, nego nesto vako ko Moosee Bugger. Izgustiraj redom te toncine.
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tml#gpm1_4
Ne radi chat, a? Bedak.sinisake wrote:... jebes ga... u nekoj sam blagoj depri...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest