Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Imate

Post by Dersu Uzala » 01 Jun 2011, 18:38

andrej] wrote:Tako kaze vikipedia i moja knjiga iz srednje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron%28III%29_oxide

http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 19:40

MUzzY wrote:Mislim da je vreme da pribavis jedan sm57 :)

Meni ono sto ti juris u tonu nikako ne prija usima. Jbg. Kontam sta zelis i sta sviras ali meni je to sve previse "lifeless". Nebitan je kvalitet mic-a u celoj prici. Valjda ce u celoj kombinaciji lepse pasovati neki 2x12.
Ma kad se nikad ne setim da odem da pokupim neki majk za ozvucavanje gitarskog pojacala, imam i pedesSedmicu i neki zenhojzer kod ortaka, ali svaki ovaj test obavim cisto eto bez ikakve pripreme. Probacu da snimim veceras kako treba pa cu postovati da se cuje kako zaista to sve zvuci, tj da bude shto realnije, mada verujem da je vecina problema izazvana velicinom boksa kao i nemogucstvom pojacavanja kako treba, jer stvarno je glasno u P.M.. :D . :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Jun 2011, 19:56

I picni nekoliko bendova... ono, nekoliko bluzi fraza... imam utisak da se tu nekako ponajbolje cuje kako radi djitra... jbg, strat je stvorit za bluz... :mrgreen: :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 01 Jun 2011, 21:25

sinisake wrote:I picni nekoliko bendova... ono, nekoliko bluzi fraza... imam utisak da se tu nekako ponajbolje cuje kako radi djitra... jbg, strat je stvorit za bluz... :mrgreen: :ziveli:
Samo da se pocetimo:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Jun 2011, 21:27

ahahaahaha, podrazumeva se... jebes ga... u nekoj sam blagoj depri... on me uvek oraspolozi. :lol: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 22:45

Evo ga... Gitare direkt u pojacalo, nishta nema izmedju....A Ispada ko da radi kompresor. Pokusao sam sto nacina da stavim majk - od udaljenog do pod raznim uglovima relativno blizu zvucnika, ovo je direkt na zvucniku, pojacalo je malo vise pojacano, nisam smeo jace iako je ovo vec bilo preglasno, nisam presao 4ipo na kanalu i 1 na masteru (u 50w modu). Definitivno su problem ogromni i prejaki zvucnici...Ova kolicina basa koju cujete od koje pikuje na snimku je nishta koliko je to u stvarnosti, znaci gruva ko sam djavo, ali nije zbog nabudzivanja, bass pot je na pola, i ipak sve mnogo bolje zvuci lajv. Ovo mi je na momente zalichilo na neki zvuk, ali realno nije ni 70 posto onoga kako se cuje uzivo, nazalost ortak je van grada, mikrofon za gitarsko nemam gde da pozajmim sad, ovo je i dalje sa mojom AT2020, a opet mi se cini da je bolje od onog ranije, pa reko' da okacim. Imate i MP3, cini mi se da se na njemu manje primeti taj nepostojeci kompresor efekat, ne znam kako je doslo do toga, verovatno jer je majk blizu, ovo pomera vazduh, valiki je pritisak u sobi kad se svira, tj osetish onako sve se drma, tako da je verovatno i jadni kondenzator poceo da kompresuje zvuk, u naletima basa, jbg. U svakom slucaju, koga bash zanima, slobodno nek svrne do mene kad je u blizini, jer mislim i da nabavim 57micu da bi opet previshe gruvalo i pikovalo, a kad se stisha na sobnu snagu, deluje njesra,..Iskreno ne verujem da cu ga imati potrebe ikad ozvucavati :mrgreen: , a za rekording ja preferiram digitalnu simulaciju analogije (citaj - Guitar Rig4 ili amplitube Fender, sve do sad studijski smo snimili na tome i super mi je-cak i Line 6 je na nekoj od gitara na jednoj od pesama :mrgreen: )... ipak, tako da, nek tih 50/100W bude za lajv i za chepove za ushi koje definitivno treba da dele uz pojacala ove snage :XD:

MP3 - mislim da je malko bolji sound...mada mozda i tripujem
http://www.box.net/shared/rh58hdt80s
PS
...ja jako retko sviram bluz, samo kad me bash na'vata trip (sad nije).... pa se izvinjavam na uzasu od sviranja unapred. :) :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Jun 2011, 23:22

Pa ne zvuci ovo lose... ima dubinu i mast to drvo...(ako to nije bassman dubina :mrgreen: )...
Ne bih ja tu nista dir'o... :wink:

istiqrac

Post by istiqrac » 01 Jun 2011, 23:28

A da probas da smanjis bas pot na pojacalu na ispod pola :) ja nikad nisam pojacavao bas na pojacalima sa 4x12 na vise od 3, a ovo ima 15-ice :hmm:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Jun 2011, 23:50

sinisake wrote:Pa ne zvuci ovo lose... ima dubinu i mast to drvo...(ako to nije bassman dubina :mrgreen: )...
Ne bih ja tu nista dir'o... :wink:
Pa pravo da ti kazem cak i na Vox-u ima vishe te neke dubine od onog skvajera, mada oni lejs senzori su dobri i cistije rade od ovih "keramickih" (namerno stavljam u navodnike jer Dersu ne voli taj termin :mrgreen: ) , ali ipak...Ovde neki bolji i cistiji magneti i bice do yaya, mada i da ostane ovako, meni je ok jer na drajvu rade super.... :ziveli:
istiqrac wrote:A da probas da smanjis bas pot na pojacalu na ispod pola :) ja nikad nisam pojacavao bas na pojacalima sa 4x12 na vise od 3, a ovo ima 15-ice :hmm:
Pa ono, ja sam kontao da bude shto realnije, samo sam malko dodao srednjih (na skoro 6 i viskoke na izmedju 5 i 6)Mada iskreno ovako za "u miksu" mi se pokazalo kao najboje sredina sve i mozda malko midlove samo podignes i to je to...tako na svakom ampu sam radio i uvek sam se cuo kad sviramo kako treba, cak i sa dve gitare u bendu... :) :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Jun 2011, 01:02

nemanjavelimirovic wrote:...ovih "keramickih"
Ti mozes da koristis "keramicke" bez znaka navoda. Imas odobrenje iz Mesne Zajednice. Keramika inace sluzi samo da se u nju utisne oksid gvozdja i barijum i/ili stroncijum karbonati, jer fakat u nesto mora da se upakuje taj magnetno permeabilni materijal. Razlog sto se pakuje u keramiku od polovine proslog veka je sto je takav magnet gotovo nemoguce razmagnetisati, ne gubi permeabilnost tokom vremena, i moze da radi u uredjajima gde su jezive radne temperature (originalno je dizajniran za industriju a ne za gitare). Keramika jel, trpi ogromne temperature. Sam proces proizvodnje se zove sinterovanje. Al ako sve ostale magnete zovemo pravim imenom, tipa AlNiCo ili Samarium Kobaltne, ili Neodiumske, ili Boronske, zasto ovaj keramicki ne zovemo feritni magnet (Fe2O3). Zato sto su mangupi sa zapada tamo polovinom proteklog veka skontali da je keramicki magnet veci buzz word. Kao, u je sta smo napravili, utisnuli smo magnetni materijal u keramiku, koji smo carevi. A da, keramika ne hrdja, zaboravih. Prema tome, em magnet radi na visokim temperaturama, em ne hrdja. Bio skup do bola u startu, pa je hype-ovan do besvesti, kao sto sad kad je postao jeftiniji a svi hoce vintage, hajpuju AlNiCo. A "keramicki" su kao bljak. Inace, sve je pocelo tako sto je juce prekjuce ortak doneo originalni (keramicki) DiMarzio Super Distortion iz 1974. Sa nekog starog USA Kramera ga skino. Ubi magnet kako radi. Radi isto ko prvog dana posto ne slabi. Ali nema taj vintidz fil, jer ne moze da oslabi tokom 37 godina, isto radi ko prvog dana. I onda ortak kaze, jebiga, keramika je to. Ja reko, kakve sad veze ima keramika sa tim sto je magnet od feritnog oksida? Pa kako, pita on, zasto se zove keramicki ondaK? I ode mas' u propas'.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Jun 2011, 01:32

Dersu Uzala wrote:
nemanjavelimirovic wrote:...ovih "keramickih"
Ti mozes da koristis "keramicke" bez znaka navoda. Imas odobrenje iz Mesne Zajednice. Keramika inace sluzi samo da se u nju utisne oksid gvozdja i barijum i/ili stroncijum karbonati, jer fakat u nesto mora da se upakuje taj magnetno permeabilni materijal. Razlog sto se pakuje u keramiku od polovine proslog veka je sto je takav magnet gotovo nemoguce razmagnetisati, ne gubi permeabilnost tokom vremena, i moze da radi u uredjajima gde su jezive radne temperature (originalno je dizajniran za industriju a ne za gitare). Keramika jel, trpi ogromne temperature. Sam proces proizvodnje se zove sinterovanje. Al ako sve ostale magnete zovemo pravim imenom, tipa AlNiCo ili Samarium Kobaltne, ili Neodiumske, ili Boronske, zasto ovaj keramicki ne zovemo feritni magnet (Fe2O3). Zato sto su mangupi sa zapada tamo polovinom proteklog veka skontali da je keramicki magnet veci buzz word. Kao, u je sta smo napravili, utisnuli smo magnetni materijal u keramiku, koji smo carevi. A da, keramika ne hrdja, zaboravih. Prema tome, em magnet radi na visokim temperaturama, em ne hrdja. Bio skup do bola u startu, pa je hype-ovan do besvesti, kao sto sad kad je postao jeftiniji a svi hoce vintage, hajpuju AlNiCo. A "keramicki" su kao bljak. Inace, sve je pocelo tako sto je juce prekjuce ortak doneo originalni (keramicki) DiMarzio Super Distortion iz 1974. Sa nekog starog USA Kramera ga skino. Ubi magnet kako radi. Radi isto ko prvog dana posto ne slabi. Ali nema taj vintidz fil, jer ne moze da oslabi tokom 37 godina, isto radi ko prvog dana. I onda ortak kaze, jebiga, keramika je to. Ja reko, kakve sad veze ima keramika sa tim sto je magnet od feritnog oksida? Pa kako, pita on, zasto se zove keramicki ondaK? I ode mas' u propas'.
:lol: Do jaja. Ja sam imao na Marauderu u bridzu recimo taj super dist magnet iz 70'tih i radio je opasno za drajv, cak meni bolje od tih nekih izvikanih gibsonovih varijanti. Ma toliko se odomacila ta definicija "keramicki" i svi koriste taj izraz pa onda ne moze covek ni da se navikne na taj Feritni Oksid izraz. Mislim meni recimo nije bitno shta je od kog materijala i to sve, nego kako to u kombinaciji sa ostatkom instrumenta zvuci. Znaci svirao bi ja telca i od mahagonija (cak sam i imao jedan - onaj FMT-dobra gitara skroz, radi ko SG). NIsam ni na rouzvud alergican ako je overall dobar sound, ali do sad moje iskustvo je pokazalo - Ash/Alder i maple za fendere i Mahagoni/rosewood/mozda Ebony za griftplatnu za Gibson .
Alnico magneti jer imaju vishe "cistine: tj vise u srednjima i visokima (pricam opsirno, naravno da ne vazi za svaki magnet) i zvuce "skuplje". Recimo Alnico 5 mi nisu neshto, ali zato 2 i 3 su mama. Svidjaju mi se i Samarium Cobaltni magneti i poneki od Noiseless varijanti, i neki hambakeri mi lepo rade, medju njima je i taj pomenuti super dist - kako mu ime kaze, tako i radi....Kazem- samo pricam dosadashnje iskustvo, a to je ipak promenjiva, jer sam se prvo kleo u hambakere kad sam bio mladji, sad mi singl magneti vishe prijaju iako nisam neki klin svirach, na drajvu mi zvuce "raspadnuto/rasprsheno" i nekako boing boing shto mi vishe prija od utegnute kockaste krem distorzije kakvu ima vecina hambakera (zato i nisam u gibson svetu), a opet ne bih odbio ni SG recimo ili po meni najbolje - biloshta od Gibsona sa Mini Hambakerima ili P90. :ziveli: Sve je to lepo, samo kad valja. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Jun 2011, 01:42

Cuz you need a different amp za humbuckere. Ne mere Blender, nego nesto vako ko Moosee Bugger. Izgustiraj redom te toncine.

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tml#gpm1_4

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Jun 2011, 01:51

Dersu Uzala wrote:Cuz you need a different amp za humbuckere. Ne mere Blender, nego nesto vako ko Moosee Bugger. Izgustiraj redom te toncine.

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... tml#gpm1_4
Lepa je ta mesa sasvim, modernija je ali fino zvuci, ne bih se bunio. Svakako mi bolje zvuci od 99 posto Marshalla (ok su mi par matorih marshall-a, bluzbrejker i sl.), ima clean. Kad bi uzeo mesu, svirao bi sa njom Firebird neki mada mislim da bi i moj deluxe legao na to pojacalo ko kec na 11. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Jun 2011, 01:54

Pa svaka Moosa ima klin do bola. Ukljucujuci i Rektifajre. Al' objasni ti to detetu. :bambi:
Last edited by Dersu Uzala on 02 Jun 2011, 02:05, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Jun 2011, 01:55

sinisake wrote:... jebes ga... u nekoj sam blagoj depri...
Ne radi chat, a? Bedak. :cry:

Post Reply