Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Imate

Post by Cortex » 13 Nov 2011, 19:31

ma nesrecno je izabrano podeshavanje na "ampu" ipak nije moglo da bude chisto nikako haha. inache je wah perfektno chist kad se svira preko pojachala i nula gejna, tj ni u kom sluchaju ne dodaje gain :ziveli:
nisam u fazonu u je vidite sho je moj wah dobar, ja znam da je meni dojajan totalno, samo me je zanimalo kako iskusnim vox-dzhijama zvuchi jer ja nemam iskustva mnogo sa voxovima. ok, induktor je iz v847ice, ali ono.

Ono.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Nov 2011, 19:49

Meni se sviđa u svakoj kombinaciji koju si okačio, mislim, wah je pipava stvar (kao i svaka druga pedala) odn. svako ima predstavu kako to treba da zvuči, ali ukusi na stranu - ovo što si uradio sa wahom i zvuk nakon toga je i više nego veoma upotrebljiv.

Sad mi je malo žao što sam prodao V845, jer sam istu ideju imao na umu ali sam bio previše lenj da je realizujem - da iskoristim induktor (koji je isti kao ovaj iz V847 po oznaci) i da uglavim neku drugu šemu umesto stock varijante... :(

Anyway, svaka čast na realizaciji. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 20:30

Fin hod mada mi malo fali muda i basa u peta dole pozicijama.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Nov 2011, 20:50

Istina, ali ovo je bio bridge magnet, na necku je mnogo bolje i ja sam jurio bash to, a i praskav je trebly setting na simulaciji, oh well, ne mozhe preko kompa da se dochara :D Hod tj taper pota je najgora stvar kod ovog stock v847, novi pot sa lepshim wah friendly taperom i neki fasel i ima da bude do jaja. Meni je vec do jaja, ali tek ce da bude epic. Dosadashnja modifikacija me je koshtala 86 dinara [ok jackove sam imao vec, kao i prekidach] a josh 10e induktora i 15e novi pot i stajem na crtu protiv rmc-a bilo kojeg :P :P :P
Ej dobar je onaj tvoj rmc8, odlichan, mada je prilichno modernog zvuka, ne mislim na gomilu mogucnosti za podeshavanje, vec ono, zvuk mi je bash moderan. Nekako mi lichi na neshto shto bi petrucci da nema onaj neki dunlop digitalni wah svirao. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 20:55

Mislio sam hod u smislu opseg ili sta god...
Cortex wrote:stajem na crtu protiv rmc-a bilo kojeg :P :P :P
Dogovoreno. :D
Cortex wrote:Ej dobar je onaj tvoj rmc8, odlichan, mada je prilichno modernog zvuka, ne mislim na gomilu mogucnosti za podeshavanje, vec ono, zvuk mi je bash moderan. Nekako mi lichi na neshto shto bi petrucci da nema onaj neki dunlop digitalni wah svirao.
To podesavanje koje sam snimio jeste malo modernijeg zvuka ali je bez eq dela i previse vintidz za moj ukus. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Nov 2011, 21:03

e pa do jaja onda :ziveli:
i dalje mi je, iskreno, malo chudno shto si ti to kupio jer sam mislio da nisi u fazonu da imash mega mnogo podeshavanja na pedalama, vec ono, jedan zvuk ali da kida. no opet...retke su pedale koje imaju brdo zvukova i da svi kidaju, a izgleda da je taj rmc jedna od njih :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2011, 21:14

Cortex wrote: i dalje mi je, iskreno, malo chudno shto si ti to kupio jer sam mislio da nisi u fazonu da imash mega mnogo podeshavanja na pedalama
Nisam matori ni najmanje u tom fazonu ali s obzirom na to kolike su pare u pitanju i da sam kupovao na slepo i nisam imao priliku da prethodno probam des pedala i odlucim, logicnije je nesto sa vise opcije. :nixweiss:
Prva zelja je bila trojka koja i od osmice ima daleko vise mogucnosti. :)

fattwang

Post by fattwang » 13 Nov 2011, 21:55

nemanjavelimirovic wrote: Image
Laney Lionheart L20T-112 20W Class A Boutique Amplifier
Probao sam mađeg brata model L5T-112, super radi, jedino mi je reverb neubedljiv, nedovoljan, a trebalo bi s obzirom da je unutra dugački Accutronics. Problem je u loše dizajniranom el. kolu. Evo sa drugog foruma kako to modifikovati
http://music-electronics-forum.com/t13453/
Menjaju se (kod L5T) R38 i C20 za pojačavanje max. reverba.

Ne znam kako radi reverb na L20T ali najverovatnije koriti isto kolo pa ima iste probleme kao L5T. Eto teme za razmišljenje.
Nisam uspeo da na brzinu nađem šemu za L20T. Evo je za L5T
http://music-electronics-forum.com/atta ... ematic.pdf
Isti problem i isto kolo ima i Laney VC30.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Nov 2011, 02:53

Nemam pojma, radi mi okej Reverb, jedino malko zuji kad je otpanjen do kraja, ali ne smeta, jer se cuje samo kad se ne svira i to u maloj kolicni.
:ziveli:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 14 Nov 2011, 19:59

Image

Uzeo danas u Mitrosu, na akciji je, 3500 dinara. Ovo meni zvuči bolje nego SD-1, mislim da će SD1 leteti sa boarda. Btw. mislim da sam se zasitio Behringer Vintage Time Machinea i da ću ga prodati... Ako hoće neko od forumaša pre nego što ga stavim na oglase nek se javi.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Nov 2011, 20:22

Čestitke :) Super je pedala, sa uživanjem sam je svirao... Neverovatna pedala za te pare...

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 15 Nov 2011, 19:04

Uzeh danas i:

Image

Pošto sam rešio da se otarasim Vintage Time Machinea, bio mi je potreban jedan jednostavniji delay, a Digidelay savršeno radi za to što mi treba. Uzeo ga danas u Artistu (tj. sada se zovu Audiopro), za 50e. :!: Ima još neke pedale po tim cenama, samo treba pozvati.

Milanares

Post by Milanares » 15 Nov 2011, 21:36

Mashala! :ziveli:
Ja digidelaya gazim vec skoro pa 4 god i odlican je ...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Nov 2011, 21:52

Milanares wrote:Mashala! :ziveli:
Ja digidelaya gazim vec skoro pa 4 god i odlican je ...
:1: :ziveli:

Ja 6 godina, and still going strong... Digidelay FTW. :bravo: Čik da vidim da neko nađe bolji delay za te pare (pa i 2x veće pare, kad smo već kod toga). Challenge anyone? :)

Randy

Post by Randy » 15 Nov 2011, 22:30

challenge accepted viewtopic.php?f=43&t=17720 :mrgreen:

Post Reply