Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Oprema Koju Imate

Post by sirac-šunka » 18 Jan 2012, 18:29

muki17 wrote:To je generalno dobra cena,sa obzirom da ti stoji kao podloga za milje :mrgreen: Ozb sad,nije valjda toliko los kao sto kazes?
He, pa nije baš podloga za milje :D
Uzeo sam ga za svoju prostoriju za vežbanje :cao: I drago mi je da ste ga u tom kontekstu i pohvalili! Da sam gitarista i da ga uzimam za sebe, ne verujem da bih se odlučio... Ali mi je za ovu potrebu, 120w, tri kanala, lampa, extra.
Što se sjebavanja tiče, tu je garancija od dve godine, a za to vreme bi zaista trebalo da se samo-otplati :wink:
Baba Slim wrote:I sve češće viđam to pojačalo po prostorijama (po meni sasvim opravdano), što combo, što glava+box varijantu. I nikad nije bilo da sam imao loš zvuk. A da, i koga zabole **** što će imati digitalan reverb na probi, ili uopšte?
Pa da.
Meni je bilo zanimljivo to što, što ga duže sviraš to ti nekako bude lepše. Na prvu loptu ti zasmetaju neke stvari, kasnije ti bude ok, pa na kraju te i zavozi njegov zvuk.

A što se sjebavanja tiče, ovako da vam kažem. Imao sam pet različitih pojačala, što bas, što gitarskih u prostoriji za probe, i od toga se jedino nisu kvarila dva, jedno sam servisirao tri puta, ova druga dva po jednom. Tako da, retko šta je dizajnirano da ima nekoliko različitih vlasnika u jednom jedinom danu. :cao:

P.S. A da. Primetih da se klinci zbune kad imaju gain na klin kanalu i onda ga panje da bi dobili neki drajv, a tako u stvari samo sjebavaju kanal i/ili zvučnik :grummel_2: Ovde mi se odmah dopalo to što klin kanal nema gain. :)
I što se tiče nekog rasterećenja pojačala i njegovog zvučnika, planirao sam da u što skorije vreme uradim extension speaker enclousure za sva pojačala i tako ih malo rasteretim i iskoristim im svu snagu koju mogu da izbace. ^^

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 18 Jan 2012, 18:43

E da, da vas pitam, je l vam u prostorijama za vežbu daju i onaj footswitch da gazite, ili jok?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Jan 2012, 18:50

sirac-šunka wrote:E da, da vas pitam, je l vam u prostorijama za vežbu daju i onaj footswitch da gazite, ili jok?
Gde sam ja bio, daju

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Jan 2012, 19:08

mislim_stvarno wrote:
sirac-šunka wrote:E da, da vas pitam, je l vam u prostorijama za vežbu daju i onaj footswitch da gazite, ili jok?
Gde sam ja bio, daju
:1: Obavezno. Nažalost, često se desi da su raznjakani konektori za kabel na footswitch-evima, ali i pored svega obavezno daju ga uz pojačalo na korišćenje. Ono što je poražavajuće je kako se ljudi odnose prema opremi koja je tuđa, odn. prema opremi koju koriste u prostorijama. Ja i dalje ne mogu da prihvatim da su ljudi u ogromnom procentu jednostavno stoka. :grummel_2:

Tenji

Post by Tenji » 18 Jan 2012, 20:20

Sad me ova prica podsetila na nesto... Ja sam jednom iz studija u kojem vezbao pozajmio footswitch za svirku. Redovni smo tamo, meni bilo hitno, nisam imao od koga da pozajmim, vlasnik studija nije pravio nikakav problem, pozajmio mi covek, kao da smo ortaci. I na tonskoj probi padne cinela na kablove, i od 5 kablova koji su prolazili tuda, i koji su svi bili nasi, ona presece kabal od footswitcha. Znam kako ovo zvuci, ali sve vise verujem da kad god nesto pozajmim, ono nekako uspe da se sjebe, koliko god ja pazio. Jbg, ja zelim da verujem da narod nije tolika stoka, naravno, ima onih koji stvarno jesu, ali se sranja desavaju. A sto vise koristis opremu, veca je verovatnoca da se sranje desi.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Jan 2012, 22:20

Kako kad i gde :) Neki daju svima,a neki ako te znaju, pa znaju da nisi divljak :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Jan 2012, 00:04

BTW.. sirac.. jel se secas nase "turneje" po muzickim prodavnicama onomad kad bejah.. pe neki dan sam igrom slucaja opet probao LV100 i opet isto tvrdim.. nema dubinu u tonu.. pojacalo je ok.. ali je plitko i dizajnerski i tonski... e sad, ne znam za LV300.. ali Prism mi je mnogo bolje.. mada iskreno i ne mogu da se uporedjuju LV i Prism pojacala....

Inace, moj Prism meni pase veoma dobro...najzad mi ne treba brdo kablova, procesora, trt-mrt pomagala.. gitara u pojacalo i cepaj..
dobre strane su.. ima modelinge
ima boost na foot swich
ima cetri kanala koja mogu da menjam drugim Footswitchem
ima efekte kojima se sredjuju parametri a ne kao kod line 6 ili cube.. to-ti-je-sto-ti-je...
dovoljno je glasno cak i sa 10" izbacuje snagu..
dizajneri su PO MENI odradeli odlican posao, ima lep izgled...

lose strane.. od 11 modelinga koje su uglavnom laney pojacala... realno upotrebljivo je 5 najvise 6
EQ sekcija mi se ne svidja preterano. jedino middlle podrucje ima primetne promene.. ostalo tj. bass i treble su djene-djene.. u zavisnosti kako koje pojacalo se izabere... hmmm, nisam prezadovoljan
direct out navodno ima balansirani izlaz.. ali nema cab simulator... sto npr behringer ima..
konektori za footswitcheve su otpozadi.. pa je malo nezgrapno.. a meni treba oba FS i FS1 i FS2. tako da...

sve u svemu, za pare koje su date, pojacalo je super. Plus mogu sada samo da vodim racuna samo o jednom kablu... sve ostalo postaje visak...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Jan 2012, 08:44

Daju, ako znaju da se ne svira mJetal ::ranting::

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Jan 2012, 11:41

Dejankuki, ako se dobro sećam ima dosta razlike između LV100 i LV300, čini mi se da LV100 uopšte nema lampu, i možda da nema Celestion zvučnik, ali za ovo drugo nisam siguran...

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 19 Jan 2012, 11:46

Pozdrav mozete li mi dati koji opis i savet oko ovog pojacala http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-e ... -oglas.htm ? da li je oke za kucnu vezbu i koliko je versatilno?

istiqrac

Post by istiqrac » 19 Jan 2012, 17:48

Guitar_thrill wrote:Dejankuki, ako se dobro sećam ima dosta razlike između LV100 i LV300, čini mi se da LV100 uopšte nema lampu, i možda da nema Celestion zvučnik, ali za ovo drugo nisam siguran...
LV 100 sigurno nema lampu i ima losiji zvucnik svakako, a LV 200 je isto sto i LV300 samo upola slabiji. Imao sam 200, otislo ne vratilo se, meni se nije svidelo...

majtimika

Post by majtimika » 19 Jan 2012, 21:11

dejankuki wrote:BTW.. sirac.. jel se secas nase "turneje" po muzickim prodavnicama onomad kad bejah.. pe neki dan sam igrom slucaja opet probao LV100 i opet isto tvrdim.. nema dubinu u tonu.. pojacalo je ok.. ali je plitko i dizajnerski i tonski... e sad, ne znam za LV300.. ali Prism mi je mnogo bolje.. mada iskreno i ne mogu da se uporedjuju LV i Prism pojacala....

Inace, moj Prism meni pase veoma dobro...najzad mi ne treba brdo kablova, procesora, trt-mrt pomagala.. gitara u pojacalo i cepaj..
dobre strane su.. ima modelinge
ima boost na foot swich
ima cetri kanala koja mogu da menjam drugim Footswitchem
ima efekte kojima se sredjuju parametri a ne kao kod line 6 ili cube.. to-ti-je-sto-ti-je...
dovoljno je glasno cak i sa 10" izbacuje snagu..
dizajneri su PO MENI odradeli odlican posao, ima lep izgled...

lose strane.. od 11 modelinga koje su uglavnom laney pojacala... realno upotrebljivo je 5 najvise 6
EQ sekcija mi se ne svidja preterano. jedino middlle podrucje ima primetne promene.. ostalo tj. bass i treble su djene-djene.. u zavisnosti kako koje pojacalo se izabere... hmmm, nisam prezadovoljan
direct out navodno ima balansirani izlaz.. ali nema cab simulator... sto npr behringer ima..
konektori za footswitcheve su otpozadi.. pa je malo nezgrapno.. a meni treba oba FS i FS1 i FS2. tako da...

sve u svemu, za pare koje su date, pojacalo je super. Plus mogu sada samo da vodim racuna samo o jednom kablu... sve ostalo postaje visak...

zaboravih da napisaem da je ono moje pojacalo(prism 35) odletelo nazad u radnju posle prve probe, kad sam se ukljucio i zasvirao sa bendom, opsetio sam se opet kao da imam 15 godina i da sam ukljucio jolanu u melodiju kroz laser distorziju, samo sto je ovo za razliku od toga zvucalo veoma veoma lose (ono je zvucalo samo lose), tako da sam ga momentalno vratio i umesto njega uzeo akustaru, sa kojom sam prezadovoljan, za za sledecu probu sam pozajmio od drugara fender fm65 koje je po meni za te novce i malo preko toga extra pojacalo , ma sta ko pricao o njemu

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Jan 2012, 00:04

verujem da si se tako osecao.. ali veliku ulogu ima i gitara.. rekoh moja Slammer mi se svidja kako izlazi, ali ibanez RG 505 mi se svidja jos vise.. bas ima onako shrederski ton.. Moram uskoro da nadjem neku dooobru single gitaru i probam sa njom. jer su ovaj ibanez i moj slammer H-S-H konfiguracije.... no - meni i za moje potrebe je dobro...

Napomenuh da svi ovi modelinzi rade po uzoru na neka od Laney pojacala.. Lionhart, VC, TI (Tony Iommi) i tako dalje.. mozda si ocekivao fender i/ili marshall i/ili vox... :?: no bilo kako bilo. Pojacalo nije bez mana... ali za 144 evra i pojacalo i procesor.. dobro je (ponavljam, meni)

Da, jos nesto.. pojacalo ne trpi i ne slaze se sa timwe-based efektima i /ili procesorima, jer nema klasicnog clean kanala, vec ima modelinge nekih klin pojacala.. E, sad, da bi sound bio iole pristojan na tim "pojacalima" jel'te.. morate dati gain.. a onda dolazi do kompresije signala i ode efekat u tri kuuu...ca.

Tako da za ono sto meni treba, gitara-kabli i pojacalo, kucna svirka, proba sa bendom (clean, overdrive i/ili malo solo...) eventualno neki mali kafic... meni odgovara.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 20 Jan 2012, 00:21

majtimika wrote:zaboravih da napisaem da je ono moje pojacalo(prism 35) odletelo nazad u radnju posle prve probe, kad sam se ukljucio i zasvirao sa bendom, opsetio sam se opet kao da imam 15 godina i da sam ukljucio jolanu u melodiju kroz laser distorziju, samo sto je ovo za razliku od toga zvucalo veoma veoma lose (ono je zvucalo samo lose), tako da sam ga momentalno vratio
He-he, eto ti pa sad. :) Dobro da su ti ga tako lagano vratili.

Razvuče se ova priča o Laney-u, valjda neće neko da nam se smori... :D

Uglavnom sam zaključio sledeće, dok sam birao pojačalo.
Prvo, verujem da ne postoji i jedno pojačalo na svetu za koje bi se svi gitaristi složili da je ekstra. Svi imaju neku svoju usko specijalizovanu viziju tona i ako nemaju baš tog Vox-a, baš tog Marshall-a ili nešto što im je na taj neki "njihov" fazon, ne vredi drugo baš ništa. To sam zaključio po tome što sam intervujuisao baš poooodoosta gitarista, onih koji mi dolaze, onih sa kojima sam svirao i i plus pojedinu gospodu sa foruma, kojima bih se ovom prilikom zahvalio, i za svako, ali apsolutno svako pojačalo koje sam nalazio na oglasima i po radnjama, uvek se bar jedan našao da kaže: "U to nemoj nikako da kupuješ!"
Malo je falilo da se slože oko starog japanskog Rolanda, kojeg sam imao. Ali avaj, jedan lik mi je rekao da mi je čak i stara Melodija Solist 60 koja stoji tu, mnogo bolja. Rolanda sam pak prodao iz praktičnih razloga, kontrole su mu bile preosetljive, drajv se dobijao na prilično specifičan način tako što se ubaci gitara u ulaz 2, a zatim se dodaje Gain 2, ali i Gain 1, kako bi se postigao željeni drajv, a malo pipneš master i sve od **** ... i naposletku, zaključio sam da mi je veooma bitna površina zvučnika kao i zapremina kutije. Zbog toga sam i rešio da sve dobije svoj extended box.
I druga stvar, neka stvarno dobra pojačala ipak nisu prikladna za prostorije za probe. Verujem da lampaši od 15-20w koji su generalno dovoljni i za probe i za manje svirke, ne bi izdržali duže od mesec dana. Onda, svako modeling pojačalo bi bilo zamorno za prosečnog korisnika koji se susreće jednokratno i na dva sata sa njim. Itd, itd...

Sa Lajnijem LV300 situacija je bila otprilike ovakva. Imao sam jednog apsolutno oduševljenog. Jednog koji je bio izričito protiv njega, ali je malkice popustio kada ga je probao na nekih 15-20 minuta, a većina je bila uzdržana i u fazonu da to završava pos'o i za probe je ok. LV100 jeste nešto drugačije i nema lampu. LV200 i 300 su sličniji i imaju tu lampu u pretpojačanju koja je, doduše, aktivna samo kada je drajv kanal u upotrebi. Dosta ljudi ima primedbe tipa: "nema dubinu", "nema toplinu", "nešto mi fali" i sl.
Ja rekoh da mi na prvu loptu zvučalo nekako sintetički, kao da ima integrisanu digitalnu simulaciju lampe ili nečega i reverb mi se nije dojmio... ne znam... danas sam baš dosta svirao i mogu da kažem da mi se sada, bar dok je još uvek u sobi, mnogo više dopada. Možda čak napravim i neki video/demo.
Ono što sam iz više izvora čuo jeste da to pojačalo dobija potpuno drugu dimenziju i postaje mnogo ozbiljnija sprava kada se originalna kineska lampa zameni nekom drugom (super je i EI, kažu) i kada se kineski Celestion zameni nekim ozbiljnijim zvučnikom. Na žalost, za takvu akciju moram da čekam da istekne garancija. :( U međuvremenu ću napraviti dodatni boks sa nekim Celistionom (molim predlog!), pa bih kasnije i taj isti Celestion stavio u Laney-a, zdravlje Bože.

Prism nisam ni probao, jer sam u startu odustao od modeling pojačala, iz navedenih razloga.
Da nisam, sigurno bih pre uzeo Vox VT80+ koji u jednoj radnji koja je neki zaustupnik, može da se nabavi trenutno za neverovatnih 24.430,00 RSD. Pored toga meni nije odgovarala jer nema priključak za extended speaker, a samo pojačalo i njegova zvučnička kutija su dosta mali. Zbog čega to toliko potenciram, možda bi trebalo da pojasnim. Soba sa azmafonom mnogo drugačije funkcioniše nego soba bez njega. Soba bez azmafona svira koliko i sam zvučnik, tj. zvuk se prelama u nedogled i cela soba je na neki način zvučnik. Soba sa azmafonom je nalik na otvorenom prostoru, zvuk izađe iz zvučnika i ćao, nema ga više. Dakle, to što izađe iz zvučnika, to mu je. Zbog toga mi maljušni Rolandić, koji je meni lično bio presladak i super, nikako nije mogao da ostane u prostoriji. Iz tog zvučnika nije moglo da izađe dovoljno buke, iako je bio stavljen fenomenalan JBL M222-8, zvučnik sa ogoomnom špulnom, žao mi što nisam mogao da ga zadržim za neki veći box.
majtimika wrote:zaboravih da napisaem da je ono moje pojacalo(prism 35) odletelo nazad u radnju posle prve probe, kad sam se ukljucio i zasvirao sa bendom,
Tako to ispadne sa nekim pojačalima, učine ti se ok kada ih probaš i kada ih sviraš u sobi, a kasnije sa bendom :povrac:
Meni je recimo sa Laney Richter bas pojačalima obrnuta situacija. Bezveze mi zvuče u sobi, prenaglašeni srednji, basovi mutavi, visoki pršte, ali sa bendom, malo podesiš eq i super izlaze kroz miks. Što nas opet pak navodi na eventualni zaključak da Laney nije firma baš na koju bi se svako mogao osloniti.. :hide:
dejankuki wrote:BTW.. sirac.. jel se secas nase "turneje" po muzickim prodavnicama onomad kad bejah.. pe neki dan sam igrom slucaja opet probao LV100 i opet isto tvrdim.. nema dubinu u tonu.. pojacalo je ok.. ali je plitko i dizajnerski i tonski... e sad, ne znam za LV300.. ali Prism mi je mnogo bolje.. mada iskreno i ne mogu da se uporedjuju LV i Prism pojacala...
Pa vidiš, Deki, moram priznati da sam zaboravio koje je pojačalo tog dana bilo u Mix-u. Verovatno zbog toga što me tada gitarska pojačala i nisu mnogo zanimala. A nisam upoređivao pošto mi je LV100 bilo u startu nedovoljno snažno, ali bi trebalo da LV300 ima više muda, pardon, dubine... :)

I niko da ispoštuje čoveka:
SkyHero94 wrote:Pozdrav mozete li mi dati koji opis i savet oko ovog pojacala http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-e ... -oglas.htm ? da li je oke za kucnu vezbu i koliko je versatilno?
a izgleda da je oglas već obrisan...
Ovo je sigurno više nego ok za kućnu vežbu, a o versatinosti ne bih znao šta da kažem...

Ne sećam se kada sam u skorije vreme napisao duži post na forumu, aj, valjda će nekome koristiti, pozdrav i hvala svima koji su se uključili u problem i odgovorili na neka moja pitanja :cao:
:zzz:

SkyHero94

Post by SkyHero94 » 20 Jan 2012, 10:26

Hvala ti na odgovoru. Ima jos jedan oglas sa novijom verzijom pojacala srecom. :) :ziveli:

Post Reply