Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
xspaceman

Re: Oprema Koju Imate

Post by xspaceman » 29 Mar 2012, 21:03

nemanjavelimirovic wrote:
Solomon wrote:Sad je bas sexy :mrgreen:
:1: :mrgreen:
e pa sad zameni i onu belu plastikicu na headstocku! :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Mar 2012, 21:05

Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Mar 2012, 21:07

Funkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
od soliranja? :bambi:

Randy

Post by Randy » 29 Mar 2012, 21:08

Uzo si mi rec iz tastature.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Mar 2012, 21:17

Sta kao zice pri vibraciji trljaju drvo ili sta?
Najcudnije je sto to ne bude ispod zica nego izmedju dve zice..

bancika

Post by bancika » 29 Mar 2012, 21:55

Funkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
:1: :shock:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 29 Mar 2012, 22:01

@Nemanja: Ovo je over-vintage! :ziveli:

U zdravlje da je gledas ono, a o sviranju da ne pricam :)

E'o snimka za strata, nesto link nije radio... http://www.youtube.com/watch?v=Sh_PeoyMF6c

:ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 29 Mar 2012, 22:41

Znaci da ga je neki narodnjak cepao na keca valjano po satorima i sl... Barem je to u mom slucaju. Do duse moj slucaj je extremniji jer mi je trzalicom skalopirao sve od petnaestog praga navise! :grummel_2: :grummel_2: :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Mar 2012, 22:51

Aha... pa da, trzalica. Al sa glup. :hide:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2012, 00:01

Pa kupio sam od likova koji peglaju samo narodnjake. Navodno gitaru je 71/72ge kupio neki lik iz jednog sela pored Shapca pa je posle poklonio sinu, a obojica piche samo Shatre i to. Sin je promenio logo i mozda jos neshto (cini mi se plocicu, jer nema serijski a ima neki blago utisnot F simbol...verojatno je i to hteo da bude fjenderoliko), pa je od tog sina lik uzeo koji takodje svira narodnu mjuzu i etno i onda sam ja od njega pazario. :) To je put navodno te gitare. Znaci...samo narodnjake je svirala, pa nije ni cudo shto je u tom maniru i izgrebana. Danas smo je poredili sa AVRI '54 stratom iz 2008me, Avri ima jaci izlaz, ali kvalitet zvuka nije preterano odstupao, bez proseravanya i samohvaljenja instrumenta. Naravno ovi magneti na Obanezu imaju mikrofoniju na drajvu pre ovih na tom AVRI-ju jer ipak su jako matori, ali ne smeta, moze da se svira, a u krajnjem slucaju, mogu se i premotati, mada mi se svidja zvuk neck magneta i srednjeg, dok je bridge malko tanji nego shto ja volim. Njega jako retko i koristim, cak eventualno bi mogao tu da stavim neki hot rails. :) U svakom slucaju posle probe na JCM900 i na mojim pojacalima, i dalje mislim da sam dobro prosao, jos ostaje da je pregleda Majti da mi kaze svoj sud o njoj, jer ipak ja se ne razumem toliko u drvo i ostale faktore, ali zvuk je dobar i to me je i nagnalo da je uzmem jer ono shto sam rekao i Wook-u kad je uzeo LTD od mene...ja ne volim definitivno taj zvuk hambakera i ne nalazim nishta u tome, osim u wide range,jer su oni vishe singlovi, a klasik hamovi su mi previshe...sterilni?, mislim znam da nije tako, ali izgleda sam se previse navukao na Fendjer...jbg. . :ziveli:

Evo je desno gore iz 71ve katalog Ibanez.
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... id=1&now=5

dweezil

Post by dweezil » 30 Mar 2012, 00:11

ja tripovao da se to desi na maple vratovima koji su izlakirani i ako se ne cisti ta prljavstina ona se nagomila i posle nesto kao nagrize lak otkud znam i napravi te хеви релике, bar su tako pricali zasto su u Fenderu uveli rosewood fretboard

nesharm

Post by nesharm » 30 Mar 2012, 00:25

Pragove ces kompletno da menjas?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2012, 00:28

nesharm wrote:Pragove ces kompletno da menjas?
naravno...pa svi su squrcani. :D Mislim moze to kao josh da se svira ali ja volim ultranisku akciju, tako da...jbg. :mrgreen: :ziveli:

nesharm

Post by nesharm » 30 Mar 2012, 00:36

Bio mi je pre neki dan na gajbi Cimar u jako losem stanju, vlasnik se premislja da li da proda ili ne, ali kad sam video stanje pragova, i da mora da se radi refretting...no thanx :). Mada vrat je tacno sto ti kazes, siri se kako ide ka telu sto je ql, i ovako na suvo je zvucala super, ali...pragovi, civije, komplet ozicenje unutra, potovi, prekidac, i verovatno magneti...bez 200 jura ulaganja, tesko da bi proslo.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2012, 00:42

nesharm wrote:Bio mi je pre neki dan na gajbi Cimar u jako losem stanju, vlasnik se premislja da li da proda ili ne, ali kad sam video stanje pragova, i da mora da se radi refretting...no thanx :). Mada vrat je tacno sto ti kazes, siri se kako ide ka telu sto je ql, i ovako na suvo je zvucala super, ali...pragovi, civije, komplet ozicenje unutra, potovi, prekidac, i verovatno magneti...bez 200 jura ulaganja, tesko da bi proslo.
imash PP :) :ziveli:

Post Reply