e pa sad zameni i onu belu plastikicu na headstocku!nemanjavelimirovic wrote:Solomon wrote:Sad je bas sexy![]()
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
od soliranja?Funkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
Uzo si mi rec iz tastature.
Sta kao zice pri vibraciji trljaju drvo ili sta?
Najcudnije je sto to ne bude ispod zica nego izmedju dve zice..
Najcudnije je sto to ne bude ispod zica nego izmedju dve zice..
Funkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
@Nemanja: Ovo je over-vintage!
U zdravlje da je gledas ono, a o sviranju da ne pricam
E'o snimka za strata, nesto link nije radio... http://www.youtube.com/watch?v=Sh_PeoyMF6c

U zdravlje da je gledas ono, a o sviranju da ne pricam
E'o snimka za strata, nesto link nije radio... http://www.youtube.com/watch?v=Sh_PeoyMF6c
- Hillybilly
Funkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
Znaci da ga je neki narodnjak cepao na keca valjano po satorima i sl... Barem je to u mom slucaju. Do duse moj slucaj je extremniji jer mi je trzalicom skalopirao sve od petnaestog praga navise!
Aha... pa da, trzalica. Al sa glup. 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa kupio sam od likova koji peglaju samo narodnjake. Navodno gitaru je 71/72ge kupio neki lik iz jednog sela pored Shapca pa je posle poklonio sinu, a obojica piche samo Shatre i to. Sin je promenio logo i mozda jos neshto (cini mi se plocicu, jer nema serijski a ima neki blago utisnot F simbol...verojatno je i to hteo da bude fjenderoliko), pa je od tog sina lik uzeo koji takodje svira narodnu mjuzu i etno i onda sam ja od njega pazario.
To je put navodno te gitare. Znaci...samo narodnjake je svirala, pa nije ni cudo shto je u tom maniru i izgrebana. Danas smo je poredili sa AVRI '54 stratom iz 2008me, Avri ima jaci izlaz, ali kvalitet zvuka nije preterano odstupao, bez proseravanya i samohvaljenja instrumenta. Naravno ovi magneti na Obanezu imaju mikrofoniju na drajvu pre ovih na tom AVRI-ju jer ipak su jako matori, ali ne smeta, moze da se svira, a u krajnjem slucaju, mogu se i premotati, mada mi se svidja zvuk neck magneta i srednjeg, dok je bridge malko tanji nego shto ja volim. Njega jako retko i koristim, cak eventualno bi mogao tu da stavim neki hot rails.
U svakom slucaju posle probe na JCM900 i na mojim pojacalima, i dalje mislim da sam dobro prosao, jos ostaje da je pregleda Majti da mi kaze svoj sud o njoj, jer ipak ja se ne razumem toliko u drvo i ostale faktore, ali zvuk je dobar i to me je i nagnalo da je uzmem jer ono shto sam rekao i Wook-u kad je uzeo LTD od mene...ja ne volim definitivno taj zvuk hambakera i ne nalazim nishta u tome, osim u wide range,jer su oni vishe singlovi, a klasik hamovi su mi previshe...sterilni?, mislim znam da nije tako, ali izgleda sam se previse navukao na Fendjer...jbg. . 
Evo je desno gore iz 71ve katalog Ibanez.
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... id=1&now=5
Evo je desno gore iz 71ve katalog Ibanez.
http://www.ibanez.co.jp/anniversary/exp ... id=1&now=5
ja tripovao da se to desi na maple vratovima koji su izlakirani i ako se ne cisti ta prljavstina ona se nagomila i posle nesto kao nagrize lak otkud znam i napravi te хеви релике, bar su tako pricali zasto su u Fenderu uveli rosewood fretboardFunkomat wrote:Nikad mi nije bilo jasno od cega nastaju ta udubljenja u drvetu iza poslednjeg praga... Jel moze neko da mi pojasni?
Pragove ces kompletno da menjas?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
naravno...pa svi su squrcani.nesharm wrote:Pragove ces kompletno da menjas?
Bio mi je pre neki dan na gajbi Cimar u jako losem stanju, vlasnik se premislja da li da proda ili ne, ali kad sam video stanje pragova, i da mora da se radi refretting...no thanx
. Mada vrat je tacno sto ti kazes, siri se kako ide ka telu sto je ql, i ovako na suvo je zvucala super, ali...pragovi, civije, komplet ozicenje unutra, potovi, prekidac, i verovatno magneti...bez 200 jura ulaganja, tesko da bi proslo.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
imash PPnesharm wrote:Bio mi je pre neki dan na gajbi Cimar u jako losem stanju, vlasnik se premislja da li da proda ili ne, ali kad sam video stanje pragova, i da mora da se radi refretting...no thanx. Mada vrat je tacno sto ti kazes, siri se kako ide ka telu sto je ql, i ovako na suvo je zvucala super, ali...pragovi, civije, komplet ozicenje unutra, potovi, prekidac, i verovatno magneti...bez 200 jura ulaganja, tesko da bi proslo.