Sasvim neochekivano postao sam vlasnik necheg veoma posebnog rekao bih. Radi se o Blubber Crying Baby Machine wah-u za koji sam prochitao da je mozhda prva pedala koju je Maxon ikada uradio. KAsnije verzije imaju na prednjoj shasiji i natpis MAxon, dok je moja pedala mozhda chak i prva verzija i datira negde sa sredine 70-ih, pretpostavljam 73-76 godine. U ovom periodu ime MAxon vidja se samo stidljivo na PCB-u waha. Wah ima TDK induktor koji je veoma slichan starim crvenim Fejzelima, pot je u njemu originalan i ne krchi niti ima bilo kakve anomalije u zvuku (!!!). Neko je prchkao po wahu jer se unutra vidi veoma nespretno lemljenje ali po pcb-u je bukvalno samo jedan trag bio prekidan pa je taj neko nspretno povezao nazad induktor [imam utisak da je ipak prchkao neko ko je pokushao mozhda da zameni induktor nekim drugim mada je druga nozhica induktora zalemljena fabrichki na pcb-u shto opovrgava tu ideju, ah ko ce ga znati...]
NAjbitnije - zvuk. Svidja mi se vishe nego wah koji sam ja pravio. Hod je sjajan, a zvuk je zaista veoma slichan vintage crybaby-ima i onome shto volim na beskrajnom mnoshtvu funk albuma, mada sjajno radi i sa distorzijom, za solazhe je odlichan! ma zvuk je fenomenalan, ja ne mogu da verujem da neshto shto ovako izgleda spolja i iznutra mozhe da zvuchi tako dobro i dalje. Takodje sam veoma happy jer imam deo istorije MAxon-a chije efekte sam uvek gledao sa strahoposhtovanjem i divljenjem i zheleo ih, a naravno nikad nisam mogao da ih priushtim.
"
Maxon (Nisshin Onpa) started out in the mid 1960s as a guitar pickup manufacturer. In 1969 they also became an effects pedal manufacturer, primarily as a producer of OEM products for other companies. During that time Nisshin Onpa was responsible for building a fuzz/wah pedal that was very popular, being marketed under a multitude of trade names including Ibanez. During the 1970s Ibanez became one of the company's main OEM customers. Nisshin Onpa designed and manufactured the now legendary TS-808 and TS9 Tube Screamers for Ibanez, and many other models, including the FL9 Flanger, CS9 Chorus, and AD9 Analog Delay. Nisshin Onpa also marketed its pedals under its own Maxon name during this time. When Nisshin Onpa and Ibanez parted ways in 2002, Nisshin Onpa began to more aggressively market its own line of Maxon pedals. Repositioning itself as a manufacturer of high-end mass-produced effects, Maxon expanded its line of analog pedals, using rare NOS components and classic circuit designs that are to this day highly respected and sought after."
Na USA trzhishtu ovaj Blubber wah je prodavan kao Ibanez Blubber Wah, dok je na japanskom trzhishtu ili evropskom ko ce ga znati, imao natpis Maxon ima dosta slika na netu. Za ovaj koji nema ni MAxon ni Ibanez na prednjoj shasiji kazhu da je prva serija. Ja volim da verujem da jeste

Evo malo slika
Josh malo pa "sa dna okeana" stanje, ali sve radi KAO SAT. Nema shushkanja, nema krchanja, nema squeek-a mehanizma za wawanje, dakle totalno iznenadjenje s obzirom da je u njemu sve originalno.