Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Funkomat » 17 Jun 2012, 23:39

:D
upravo.

Margos

Post by Margos » 18 Jun 2012, 10:37

nebojsak wrote:O fala kurcu :ziveli:
:1: :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Jun 2012, 10:47

Image

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Jun 2012, 10:52

Funkomat wrote::D
upravo.
Aj se menjamo :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Jun 2012, 11:17

fakjea

Hotstepper

Post by Hotstepper » 18 Jun 2012, 11:20

Cortex wrote:haha eto i ljudi koji su izjavljivali da najvishe mrze lemljenje u zhivotu sada redovno leme :P :P josh samo hotstepper da se javi :D
NEMA šanse!!! :XD:
Kao što reče Baba, kad mi treba nahvatam burazera, a jednom je i on bio daleko pa ja BabaSlim pomogao :ziveli:
Ja se držim mehanike... :wink:

Davide, svaka ti dala! :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 18 Jun 2012, 12:25

A ne mora, dosta ti i svaka druga da ti da .....

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Jun 2012, 16:54

Margos wrote:
nebojsak wrote:O fala kurcu :ziveli:
:1: :)
:1: :) :ziveli:

pacifik

Post by pacifik » 18 Jun 2012, 18:22

Aj da sumiram sad i ja malo, posto cu definitivno malo odmoriti neko vreme sto se tice kupovine ( to uvek kazem :mrgreen: ) , ali necu stavljati slike standardna je oprema :

Gitare: Vitage LP V100, Yamaha Pacifila 120 ( telecaster), Akusticna Classic a la Idea Usce megamarket 8) , i jedna akusticna iz 70 i neke, lp oblik, nije mi tu trenutno tako da ne znam marku ali na njoj sam ucio da sviram i zahvalan sam joj vrlo. :ziveli:
Pojacalo: Vox VT15
iiii eto to bi bilo to :D a da, imamo i 1 stalak na kom je mesto zauzeo gosn Les paul, dok je ostale ljubomorno gledaju :cry: :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Jun 2012, 18:36

bravo funkomat! konachno!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Jun 2012, 22:33

Sasvim neochekivano postao sam vlasnik necheg veoma posebnog rekao bih. Radi se o Blubber Crying Baby Machine wah-u za koji sam prochitao da je mozhda prva pedala koju je Maxon ikada uradio. KAsnije verzije imaju na prednjoj shasiji i natpis MAxon, dok je moja pedala mozhda chak i prva verzija i datira negde sa sredine 70-ih, pretpostavljam 73-76 godine. U ovom periodu ime MAxon vidja se samo stidljivo na PCB-u waha. Wah ima TDK induktor koji je veoma slichan starim crvenim Fejzelima, pot je u njemu originalan i ne krchi niti ima bilo kakve anomalije u zvuku (!!!). Neko je prchkao po wahu jer se unutra vidi veoma nespretno lemljenje ali po pcb-u je bukvalno samo jedan trag bio prekidan pa je taj neko nspretno povezao nazad induktor [imam utisak da je ipak prchkao neko ko je pokushao mozhda da zameni induktor nekim drugim mada je druga nozhica induktora zalemljena fabrichki na pcb-u shto opovrgava tu ideju, ah ko ce ga znati...]
NAjbitnije - zvuk. Svidja mi se vishe nego wah koji sam ja pravio. Hod je sjajan, a zvuk je zaista veoma slichan vintage crybaby-ima i onome shto volim na beskrajnom mnoshtvu funk albuma, mada sjajno radi i sa distorzijom, za solazhe je odlichan! ma zvuk je fenomenalan, ja ne mogu da verujem da neshto shto ovako izgleda spolja i iznutra mozhe da zvuchi tako dobro i dalje. Takodje sam veoma happy jer imam deo istorije MAxon-a chije efekte sam uvek gledao sa strahoposhtovanjem i divljenjem i zheleo ih, a naravno nikad nisam mogao da ih priushtim.

"Maxon (Nisshin Onpa) started out in the mid 1960s as a guitar pickup manufacturer. In 1969 they also became an effects pedal manufacturer, primarily as a producer of OEM products for other companies. During that time Nisshin Onpa was responsible for building a fuzz/wah pedal that was very popular, being marketed under a multitude of trade names including Ibanez. During the 1970s Ibanez became one of the company's main OEM customers. Nisshin Onpa designed and manufactured the now legendary TS-808 and TS9 Tube Screamers for Ibanez, and many other models, including the FL9 Flanger, CS9 Chorus, and AD9 Analog Delay. Nisshin Onpa also marketed its pedals under its own Maxon name during this time. When Nisshin Onpa and Ibanez parted ways in 2002, Nisshin Onpa began to more aggressively market its own line of Maxon pedals. Repositioning itself as a manufacturer of high-end mass-produced effects, Maxon expanded its line of analog pedals, using rare NOS components and classic circuit designs that are to this day highly respected and sought after."

Na USA trzhishtu ovaj Blubber wah je prodavan kao Ibanez Blubber Wah, dok je na japanskom trzhishtu ili evropskom ko ce ga znati, imao natpis Maxon ima dosta slika na netu. Za ovaj koji nema ni MAxon ni Ibanez na prednjoj shasiji kazhu da je prva serija. Ja volim da verujem da jeste :D
Evo malo slika

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Josh malo pa "sa dna okeana" stanje, ali sve radi KAO SAT. Nema shushkanja, nema krchanja, nema squeek-a mehanizma za wawanje, dakle totalno iznenadjenje s obzirom da je u njemu sve originalno.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 24 Jun 2012, 22:39

super torima!!! :ziveli:
a koje su trandze?!?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Jun 2012, 00:07

Na obema trandzhama pishe C1000. A kao shto se vidi na slikama na gornjoj strani pishe GR. Nisam istrazhivao o njima, nemam predstavu kakve su, a ako neko kojim sluchajem zna josh neshto o najstarijim MAxon efektima neka napishe bicu mu zahvalan :ziveli:
Buffer mu je ok skroz, naravno ubije malo visokih ali ochekivao sam mnooogo vishe, mislim da nove V847-ice voxove ubijaju vishe. Ispred FF-a chini da i germ i Si rade osetno loshije, pogotovo Si, pa me to rastuzhuje. Bedak mi je da ga modifikujem i bushim i drkam, tako da cu ga verovatno koristiti u posebnim prilikama. Ili za neki drugi, manji, FF-less board :) jer gledam, morao bih da mu ubacim buffer kako bi dobro radio sa fazevima, morao bih da uradim true bypass konverziju, volim i zvuk zhutog fejzela mozhda i vishe, pa bih ubacio i switchabilni zhuti fejsel, i kad pogledam tako bih ga skroz unishtio svim tim modovima, a to zaista nije kul u ovom sluchaju

umart

Post by umart » 25 Jun 2012, 00:27

rivrs inziniruj ga,nadji neki gcb ili nesto sto jefinije,i pusti masti na volju.odlicno gotovis efekte,ako ko to moze/treba da radi to si ti,kad ti se vec toliko dopada.

stvarno steta da ga kasapis,modzo tru d ruf.ja licno obozavam sa dna okeana stajl. :metal: vjerujem i da dojajno sonicki zvuci.

sve cestitke! :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 25 Jun 2012, 02:48

Nisam odgovorio na pitanja kad sam postovao prvu slicku nove gitarice jer sam uzasno lenj, japanski jazzmaster sa wide range hamovima, aka jazzblaster. Ima replacement neck, sa bindingom pa zato nema fender decal...lepo radi - vrat prav, pragovi medium, rezonantno telo iz 90tih, kluson deluxe civije, shieldovan ( ne kevin shieldsovan vec ima shielding u roshama tela) mustang bridge i od skora i crne witch hats kapice :) sad jos da padne i decal...ima li neko ideju kako da potamnim aka fake tintujem vrat bez lakiranja? malo mi je bledunjav ovaj flex...znaci na slici s leva na desno: CIJ Jazzmaster, CIJ Jazzblaster, Ibanez Artcore AK85 8) bad pic is bad :grummel_2:
Image

Post Reply