Ovako drugari™, detaljno, pa koga ne mrzi da čita...
Treba imati na umu namenu koju sam namenio i PlexiTone-u, i CrunchBoxu, i ovoj sad, a to je da u setapu preuzme ulogu najjačeg drajva (i riff i lead), odn. da nosi gain podešavanje koji daje zvuk masniji ili barem jednako snažan kao otpanjeni drugi kanal na A.C.Tone-u, a sve to da ne bih morao AC Tone da menjam u toku svirke.
E sad, nisam je kod lika isprobavao jako detaljno, ali u kratkom poređenju, mislim da rade slično, odn. nekako isti ballpark što se tiče masnoće. E sad, voicing...

Mislim da na Hot Rodu može da se namesti da radi slično ali ne i isto kao CrunchBox. S tim što na prvu loptu mi se čini kao da HotRod ima malo te prštave visoke, i čitav taj visoki opseg dosta više zastupljen. Ali to nije frka, zavrneš Tone pot i gotovo. Ono što stvarno daje raznovrsnost HotRodu je Morph dugme, čijim obrtanjem se menja kompletan voicing odn. EQ drajva - od Rat-a na minimumu, DS-1 na 12h, i Dallas Arbiter FF na max, i sve nijanse između... Zahvaljujući tome i uz kombinovanje sa Tone potom može da se namesti svašta između.
Jedan od razloga zašto sam promenio CrunchBox jeste što, zahvaljujući bratu Cortexu u poslednje vreme dosta razmišljam o pouzdanosti setupa, pa samim tim nekako mi je ovo pouzdanije rešenje. Naravno, na max gain HotRod je tiši, kao fabrička pedala naravno. For the record, nisam sa CrunchBoxom imao niti jedan problem, ali ne želim ni da razmišljam da li ću imati. Jbg, za original C.M. A.C.-Tone nemam para stvarno, tako da to ostaje kako jeste do daljnjeg.
Ako me ne bude mrzelo, dok ne prodam CrunchBox, mogu snimiti uporedni test njega i HotRoda preko Pocket POD-a, ako vam to išta znači.
Ostaje da sačekam do prve svirke (sledeći petak) da vidim kako izlazi u bendu pa ću napisati zapažanja, ali očekujem da će biti ok, jer sam slušao baš Sašu Friša sa Pero Defformero na raznim gitarama i pojačalima (kada nije koristio svog 5150) i sa tom pedalom (koristi iznenađujuće skroman setup), i uvek je zvučalo mamo*ebački. Doduše, i njegovo sviranje ima neke veze s tim , rekao bih...
Kill surf city wrote:Nemam iskustvo, ali sam mislio da su drive pedale iz x serije analogne ?

Mislim (ali nisam siguran detaljno za sve) da su Bad Monkey, Screamin' Blues, Grunge Distortion, Hot Head Overdrive analogne, a ostalo je digitalija.